Мешканка Тернопілля зекономила 14 тисяч доларів на “Грін кард”

Мешканка Тернопілля зекономила 14 тисяч доларів на “Грін кард”
Понад 112 тис. грн зберегла вчителька-пенсіонерка з Тернопілля, яка виграла “Грін кард”.

Фірма-посередник, через яку наша землячка оформлювала документи, запропонувала сплатити гроші за допомогу в підготовці належних для виїзду документів. Втім, дізнавшись, що лотерея безкоштовна, переможниця звернулася до Тернопільського центру консультування мігрантів і, як наслідок, виїхала в США, не переплативши.

— Звернулася Ірина (48 років). Ім’я жінки змінили, але воно відоме Центру консультування мігрантів. Їй надійшло повідомлення про те, що вона виграла “Зелену карту”, — розповідає адміністратор і менеджер із зв’язків із громадськістю Центру Оксана Шлюсар. — Рекламу Центру консультування жінка побачила в ЦУМі, що на дошці оголошень. Домовились про очну консультацію. Під час бесіди вона розповіла, що представники однієї з львівських агенцій, які надіслали їй повідомлення про виграш, запропонували за 14 тис. доларів допомогти з підготуванням пакета документів, необхідних для виїзду.

Відео дня
nt>

На поїздку переможниця зважилася удвох із чоловіком, оскільки їхні дочка і син, а також троє онуків потребували покращення житлових умов, каже адміністратор.

— Жінка, — колишня вчителька, що оформила пенсію за вислугою років, зважила власні сили і можливості. Вони з чоловіком продали будинок у райцентрі. Частину грошей поклали на рахунок, а частиною, що залишилася, вирішили оплатити послуги агенції, — зазначає пані Шлюсар. — Консультант центру порадила їй докласти всіх зусиль до того, щоб отримати офіційне підтвердження про виграш і самій виробити потрібні документи.

За деякий час жінка прийшла у Центр консультування мігрантів знову. Вона отримала підтвердження про те, що дійсно є учасником лотереї і самостійно підготувала всі потрібні документи, каже Оксана Шлюсар. Їм із чоловіком уже відкрили візи, тепер пані хотіла мати якнайбільше інформації про штат, в якому вони планували оселитися. Консультанти знайшли потрібну їй інформацію.

— Це був і список громадських організацій діаспори, і перелік усіх установ із телефонами, і транспортні маршрути, і адреси українських видань, що функціонують на цій території, — розповідає консультант Центру Інна Радковська. — Окрім того, вона отримала номери телефонів дипломатичних представництв України в США, а також перелік неурядових організацій, які допомагають людям, які потрапили в скрутне становище.

Окрім цього, жінка попередньо підівчила розмовну англійську, послухавши поради працівника центру.

Нагадаємо, що минулого року Тернопіль відвідав віце-консул із посольства США в Україні Льюіс Гіттер, який закликав не реєструватися на “Грін кард” у фірмах-посередниках, а робити це безпосередньо через веб-сторінку лотереї dvlottery.state.gov. Варто однак зауважити, що реєстрація на участь у лотереї не триває цілий рік – у 2009-му вона традиційно розпочинається восени.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Natalia Petriv

    І мені прийшов лист
  • Mykola Kyzyma

    Хочу розповісти про ще одну фірму "Ліберті " , яка під виглядом перевірки вашого виграшу Грин Карти, заманює васв офіс щоб банально взяти ваші персональнідані і користуватися ними в подальшому для розіграшу грін карт ). Телефони і електронна пошта звичайно не відповідають )

    Олена Квасниця reply Mykola Kyzyma

    а Ви можете детальніше розповісти про цю фірму "Ліберті"? Ви туди звертались?Моїй мамі дзвонили з неї, сказали,що вона виграла зелену карту.

    Саган Оксана reply Олена Квасниця

    доброго дня.ви дізнались номер в "Ліберті"?

    мені також прийшло,що я виграла зелену карту.дякую

    ірина reply Саган Оксана

    скажіть будь ласка чи є якась інформація за цю фірму??? мені також прийшов такий лист?

    Хоптій Іван reply ірина

    ))і мені лист прийшов,короче все зрозуміло з ними
  • Anonymous

    Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.| UGG ??? ??? http://www.mwhittlephoto.com/
  • Anonymous

    Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how can we communicate?| ??? ??? ?????? http://www.thoughtstoresults.com/
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up