З котами добре жити тим, хто й сам має "котячі" риси характеру, каже тернопільський психоаналітик Владислав Газолишин

З котами добре жити тим, хто й сам має "котячі" риси характеру, каже тернопільський психоаналітик Владислав Газолишин
Одні люди заводять по кілька кішок відразу, інші - навідріз відмовляються тримати й одну тварину. Чому ж дехто любить цих пухнастиків, а декому вони “поперек горла”? — Часто люди заводять кішку, бо це модно або ж так захотіли діти. Але варто знати, що бувають люди і тварини зовсім несумісні за характером, — розповідає психоаналітик Владислав Газолишин.
Є така наука, як – психологія тварин. Люди і тварини, згідно з їхніми даними, мають багато спільних рис. Так, є люди з повадками котів, собак, коней, навіть корів. І з котами добре живеться насамперед тим, хто й сам має “котячі” риси характеру.Люди, подібні на котів, найбільше цінують свободу. Вони прагнуть завжди “гуляти самі по собі”, тому їх неможливо привчити до контролю, як котів до повідка.- Коти самі обирають собі господаря в хаті, навіть сплять біля тих, хто їм подобається, — каже Владислав Газолишин. — І це, до речі, не завжди той, хто їх годує. А от у людей-“котів” дуже мінливий характер: вони можуть бути як дуже норовливими, так і покладистими, ніжними. А ще вони люблять відпочивати, наприклад, спати, навіть удень, і навпаки - ближче до ночі стають активнішими. Натомість у людини-"собаки", за словами психоаналітика, головною рисою є вірність і переконання, що вона постійно мусить щось чи щось охороняти. - Я знаю вахтера, який за своїм психотипом є "собакою", — продовжує пан Газолишин. — Якщо йому наказали охороняти приміщення у вихідні, то він не впустить туди навіть власника. Такі люди дуже чітко дотримуються правил, навіть якщо збоку це виглядає нелогічно. Однак вони мають хист щось "винюхувати", стежити, як і належить собакам. З кішками люди-"собаки" не зживаються через те, що не сприймають їхнього прагнення до свободи. Адже самі "собаки" завжди шукають, хто б їх посадив на ланцюг.Натомість люди-"коні", за словами лікаря, дуже працьовиті, завжди знаходять собі роботу, і хвилини не можуть всидіти спокійно. — Вони обов’язково мають хоча б клаптик городу, на якому можна копати, садити, полоти, — розповідає психоаналітик. — З котами люди-"коні" не можуть зжитися тому, що саме кіт, на їхнє переконання, зовсім не потрібна в хаті тварина. Вони впевнені, що котові місце хіба що в селі, де він хоч мишей ловить. Мовляв, у міській квартирі з нього жодної користі — тільки псує меблі і залишає всюди шерсть. Людям-"коровам" постійно треба кимось опікуватися, завжди когось годувати. Такі, навпаки, підбиратимуть котів та собак з вулиці, навіть брудних і з блохами. Відтак люди-“корови” можуть тримати вдома більше десятка котів. Умови, в яких вони проживатимуть, можливо, будуть і не найкращими, але для “корів” головне не це, а сама можливість про когось дбати. - Проте насамперед котів радять завести тим сім’ям, де багато конфліктів. Недарма ж кажуть, що кіт — це сімейний психотерапевт, — зауважує психоаналітик. — Він вилізає на коліна чи лягає на груди і забирає всю вашу негативну енергетику.    

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up