Велосипедиста, постраждалого в аварії, роблять у ній винним

Велосипедиста, постраждалого в аварії, роблять у ній винним
До редакції газети звернувся вінничанин Олександр Грицюк, якого звинувачують в аварії, в якій він сам постраждав. Його на перехресті збив мотоцикліст. Чоловік потрапив до лікарні. А коли звернувся у Державтоінспекцію, то дізнався, що у той день був п’яним, порушив правила і за це має сплатити штраф

Олександр Грицюк каже, що став винуватцем аварії, в якій сам же й постраждав. На перехресті вулиці Стахурського та проспекту Юності чоловіка, що їхав на велосипеді, збив невідомий мотоцикліст. 

Перепитували, чи впав не сам
Аварія трапилась шостого липня близько дев’ятої години вечора.

- Я проїжджав магазин «Гранд» на пропекті Юності, коли мене збив мотоцикл і поїхав далі, - каже Олександр Грицюк. – Коли я прийшов до тями, на мене лили воду перехожі. Потім викликали швидку, і мене відвезли у лікарню на Київській. В лікарні мене вже чекав інспектор, і вже тоді запитував, чи я не сам упав, хоча я дав чітко зрозуміти – мене збили.

Відео дня
>Через кілька годин у лікарню прийшов слідчий міліції. В Олександра взяли кров, щоб перевірити на вміст алкоголю.

- Наступного дня до мене знову прийшли слідчі, питали, що я пам’ятаю, - розповідає Олександр. – Я казав те, що пам’ятаю – мене збив мотоцикл.

Криміналу немає
Через тиждень чоловік виписався з лікарні і пішов у міський відділ Державтоінспекції забрати свій велосипед.

- Я прийшов до інспектора дізнання Олександра Лисого, він дав мені постанову, де було написано, що я нібито випереджав невстановлений мотоцикл, - каже Олександр. - Я вважаю що мене збили і втекли з місця пригоди, але мені в Державтоінспекції відмовили в порушенні кримінальної справи.

Коли чоловік намагався з відповідними дозволом забрати велосипед із штраф-майданчика, йому пред’явили чек за зберігання.

- Я відмовився платити, я ж постраждала сторона, за що я маю платити? - каже Олександр Грицюк. – Щоб знайти та покарати винного у аварії, ніхто нічого не зробив. Ще й платити змушують.

Велосипедисту - штраф
У Державтоінспекції склали протокол на чоловіка. За ним Олександр порушив правила дорожнього руху, випередивши мотоцикл. Чоловік написав скаргу у прокуратуру, вимагаючи, аби там розібралися з його випадком.

Поки велосипедист оформляв папери, йому прийшло запрошення у суд, на якому вирішуватиметься міра покарання Олександр Грицюка за порушення правил відповідно до статті 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А це - порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг чи іншого майна. Покарання можу бути у вигляді штрафу від 340 до 425 гривень або позбавлення права керування до року.

Висновки зроблені по відеозапису
У Державтоінспекції стверджують, що після аварії по телеканалах, радіо та у газетах оголошували про те, що інспектори розшукують її свідків. Були вжиті оперативні заходи по встановленню особи мотоцикліста.

- Ми зверталися до різних магазинів і до підприємства, що займається вулканізацією і розташоване навпроти місця аварії, - каже начальник служби профілактичної роботи обласної Державтоінспекції Володимир Мотичко. – Слідчі вилучили відеозапис із камери спостереження цього підприємства. На відеозаписі чітко видно, що велосипедист порушив правила, різко змінивши напрямок руху. Крім того, у лікарні слідчий взяв у чоловіка кров на перевірку вмісту алкоголю. Експертиза засвідчила, що він був нетверезим.

Усі матеріали, які інспектори зібрали по даній справі, були передані у прокуратуру. Адже висновки слідчих Олександр Грицюк оскаржив і там. Проте відповіді так і не було, прийшла лише повістка у суд.

 

П’яний чи тверезий
У постанові, яку надав інспектор з дізнання міської Державтоінспекції Олександр Лисий, вказано, що велосипедист їхав п’яним. Бажаючи перелаштуватися, чоловік не переконався, що його маневр не загрожує безпеці руху і виїхав на смугу руху невстановленого мотоцикліста, що рухався в попутному напрямку.

Велосипедист випередив його на перехресті проспекту Юності та вулиці Стахурського. Таким чином чоловік порушив правила, не переконавшись у безпеці маневру, а також керуючи велосипедом у нетверезому стані. Отже, у тому, що Олександр Грицюк впав, винен він сам, через це кримінальну справу порушувати відмовились.

Єдиний учасник пригоди (адже мотоцикліста так і не знайшли) - велосипедист - не згоден з цими висновками. Олександр Грицюк каже, що був тверезий, а тому буде і надалі оскаржувати висновки Державтоінспекції.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    давно пора цих міні жужиків штрафувати,правил не знають,напються и ганяють по дорозі.
  • Anonymous

    Было видео,там видно,как поварачивали мотоциклисты и велосепедист!Велосебедист,пошйл на обгон по наружному радиусу,и перестроился,в право!Тоесть подрезавши мотоциклиста

    Anonymous reply Anonymous

    Вот видео!Смотрите!
  • Anonymous

    Даже если был и пьяный - это не повод отказывать в возбуждении уголовного дела - ведь мотоциклист сбежал с места ДТП, Таким образом - гайцы просто не хотят дополнительный гемор на свои вторые 90. пардон, наверное 180.

    Anonymous reply Anonymous

    Согласен! Он уехал с места проишествия, в котором сам участвовал!!! Может мотоциклист пьяный? И не грызет совесть, что человека сбил и не остановился, даже если велосипедист виноват!
  • Anonymous

    А как при перестроении можно увидеть мотоциклистов которые носятся как угорелые на бешенной скорости??? смотришь в зеркало - никого, начинаешь перестраиватся или поворачивать - вжик, байкер пролетел. Мотоциклисты/байкеры - места на Луке всем хватит, не нужно спешить занять место.

    Anonymous reply Anonymous

    ненадо путать байкера и дорвавшегося до очень мощного мотоцикла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
06:01 На Вінниччині запровадили графіки погодинних відключень світла. Де їх дивитися? 21:15 Їде МУР! Чим 20 травня здивує Вінницю реп-мюзикл «Ти [Романтика]» про Розстріляне відродження? play_circle_filled photo_camera 21:01 Звуки вибухів та сирени почуєте через планові роботи. Вінничанам варто не панікувати play_circle_filled 20:23 Чи можна у Вінниці вже їсти полуницю, лохину, абрикоси? Ми перевірили їх на нітрати play_circle_filled photo_camera Від читача 17:16 «Покажи свою вишиванку світові». У Жмеринці готують святкову програму до Всесвітнього дня вишиванки 20:12 У Вінниці затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» і шукав собі інформаторів photo_camera 20:04 Цікаво та корисно для підростаючого покоління. Рятувальники навчають дітей безпеці photo_camera 19:13 Три пожежі за добу: коротке замикання, недбалість та печі завдали шкоди майну 18:58 Чи посадили їх? Дізналися результати корупційних справ у медичній сфері Вінниччини 18:05 Викрили понад 100 браконьєрів, у яких вилучили човни, знаряддя та 400 кілограмів риби 17:19 За добу шість пожеж в екосистемах. Загроза масштабних вогнів зростає photo_camera 16:50 Новий супермаркет "Грош" почав свою роботу у ТСК "Магігранд" (Новини компаній) 16:24 Майстерність брилярів: краєзнавчий музей презентує колекцію солом'яних капелюхів photo_camera 16:03 КОРД «прикрив» канал збуту канабісу у Вінницькому районі, затримавши наркобаригу play_circle_filled photo_camera 16:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 15:55 На Заболотного горів автомобіль. Поліція розслідує підпал 15:22 Рятувальники гасили умовну пожежу, яка сталася через влучання снаряда play_circle_filled photo_camera 15:15 Від 15 тисяч гривень. Скільки коштує здати на права у Вінниці 14:40 Безкоштовна сімейна медицина в клініці MedSun: за два місяці задекларовано 18 тисяч пацієнтів (Новини компаній) 14:29 Вінничанин вибачився за куріння та зухвалу поведінку в тролейбусі. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up