Мультик Даринки Котелянець про корівку Зорьку став відомим у всій Європі

Мультик Даринки Котелянець про корівку Зорьку став відомим у всій Європі
Даринці Котелянець з села Петрик Літинського району 11 років. Вона навчається у 8-му класі, займається вокалом, вчиться грі на фортепіано. Дівчинка допомагає матері поратися по господарству, полоти грядки і переймається долею безпритульних тварин. І саме завдяки Даринці звичайна корова Зорька з села Петрик стала відомою на всю Європу

- Даринка в Дрездені весь час щось співала німцям. Рольф Бірн, директор мультиплікаційної студії, запитував її: “Звідки в тебе, звичайної дівчинки з села, стільки талантів?”. Даринка відповідала - бо я живу в селі, з природою і щирими людьми, - розповідає мати дівчинки, Катерина Котелянець.

У чотири з половиною роки пішла до школи

Як розповідає мати Даринки, дівчинка з дитинства розвивалася не по роках. В рік і два місяці вона розпізнавала багатьох виконавців. І обожнювала співати. Навіть сусіди згадують, як трирічна Даринка виспівувала народні шлягери на все село.

Відео дня
style="font-style: normal; font-weight: normal; page-break-inside: avoid; text-decoration: none"> А в чотири з половиною рочки дівчинка вже пішла … до першого класу.

- У селі не було садочка, і Даринкою займалася бабуся, моя мати, - розповідає Катерина Котелянець. І згодом дівчинці стало нудно, а просто тинятися вулицею з сусідськими дітьми їй не хотілося. Тому ми віддали її до школи. Даринка успішно закінчила перший клас, і директор відмітив, що вона може спокійно продовжувати навчання. Я дуже переживала, як вона в тих малесеньких пальчиках зможе тримати ручку. Але все було добре, хапала на льоту, тай саме навчання приносило їй неабияке задоволення. Навіть на канікулах не могла дочекатися, коли ж знову до школи. Так і сталося, що в 11 років Даринка навчається у 8-му класі.

Мати дівчинки каже, що особливо Даринці подобалися уроки трудового навчання. Змалечку вона обожнювала щось ліпити з пластиліну, вирізати, клеїти. А любов до співу вона реалізувала пізніше - дівчинка їздить у Вінницю, де в “Зорі” займається вокалом з Віолеттою Нагорною. Паралельно Даринка навчається в Літинській музичній школі по класу фортепіано.

Німецький мультиплікатор дивувався Даринчиним талантам

Даринка з тих дітей, які прагнуть все робити “на відмінно”. Маючи гуманітарний склад розуму, їй дещо важче даються точні науки. Мати дівчинки розповідає, що якось Даринка схопила одиницю з геометрії. То не могла заспокоїтися, три дні ходила за вчителькою, перездавала, але виправила таки погану оцінку на одинадцять балів.

Працьовита, наполеглива, щира та контактна - не дивно, що дівчинка вела всі концерти, відкривала новорічну ялинку у Вінниці, брала участь у різноманітних пісенних конкурсах та фестивалях. Дівчинка має гарну дикцію і природньо та невимушено почувається на сцені.

- Якось у Вінниці проходив Міжнародний дитячий та юнацький фестиваль “Кришталеві джерела”. Учасники знімали кліп, який потім транслювали в Німеччині. На доньку одразу ж звернула увагу творчий директор фестивалю аудіовізуальних мистецтв Олена Зеленська. Вона займалася з Даринкою, ставила їй дикцію. Потім Даринкою зацікавився і німецький мультиплікатор Рольф Бірн. Вона виконувала роль «кришталинки» в кліпі, і Рольф Бірн розгледів природній талант дівчинки. А згодом запросив її у свою школу «Аніма». Він навчає дітей з різних країн мистецтву знімати мультфільми, - розповідає мати дівчинки, Катерина.

Пластилінова корова Зорька прославилася на всю Європу

Взимку цього року Даринка зібралася їхати до Німеччини. Мати дівчинки каже, що дуже переживала:

- Коли нам зателефонувала Олена Зеленська і сказала, що Даринку запрошують до Дрездена, то я за голову взялася! Кажу, в нас грошей немає на поїздку. На щастя, організатори брали на себе всі витрати, а ми сплатили тільки вартість проїзду. Даринка підготувала етнічну пісню на виступ, і сіла на літак до Німеччини. Ми тут так хвилювалися - донька вперше летіла літаком, і ми собі місця не знаходили.

Мати дівчинки розповідає, що німці не могли натішитися тому, як гарно і щиро виспівує маленька україночка. Вразила німців і пісня “Підманула, підвела” - вони й гадки не мали, що є такі довгі пісні. А Даринка, до речі, знає всі 20 куплетів народного “хіта”.

В Дрездені талановитій та креативній дівчинці з села Петрик запропонували спробувати свої сили і в мультиплікації. Даринка написала з десяток сценаріїв, переважно про тварин. Але жодний їй не сподобався. Все склалося тоді, коли дівчинка інтуїтивно вирішила зняти мультик про…  свою корівку Зорьку. Вона завзято взялася за справу, власноруч зліпила з пластиліну всіх персонажів мультика: корівку Зорьку, дівчинку, сонечко, квіточки та хмаринки. Сама ж дівчинка написала дивовижно простий і водночас геніальний сценарій менш ніж двохвилинного мультика. Корівка паслася на полі і ласувала квіточками. За нею доглядала і дівчинка з квітчастим віночком на голові. Коли малеча почала доїти корівку, то у відро полилося кольорове молоко. А з кольорового молочка на небі утворилася кольорова веселка. І все це у супроводі веселої пісеньки “Ой, ля-ля!”, яку Даринка сама і написала, а озвучила разом з подругою з Києва Василиною. Під час презентації мультфільму весь зал підспівував “Ой, ля-ля!”. Присутніх та журі мультик настільки вразив своєю простотою, щирістю почуттів та емоційністю, що рішення асамблеї Міжнародної спілки непрофесійного кіно УНІКА було одностайним. Мультфільм Даринки Котелянець про корову Зорьку «Oh la-la» переміг! Він обійшов 16 учасників з інших країн світу, які презентували мультфільми переважно про роботів-трансформерів та зомбі.

В результаті “Ой, ля-ля!” транслювали у всій Європі як конкурсну роботу до Міжнародного фестивалю дитячого та юнацького кіно “Дозволено до 21”, який у вересні цього року відбувся у Варшаві. Там за свою роботу Даринка отримала солідний диплом, який підтвердив її професійність у дитячій кінематографії.

Доїть корову, працює на городі

Кому кому, а Даринці точно не загрожує “зіркова хвороба”. Дитя просто неймовірно працьовите, не цурається будь-якої роботи і практично не має хвилини вільного часу.

Мати дівчинки, Катерина, каже, що донька - її найліпша помічниця.

- Якось я злягла з хворою спиною, геть поворухнутись не могла. То воно, бідолашне, вставало щодня о п’ятій ранку і починало поратись. Корову Зорьку доїла, вела пастися, приганяла. У нас велике господарство - тримаємо свиней, курей, індиків, двох кізочок маємо. І вона за всіма доглядала, всіх годувала. Даринка завжди допомагає і на двох городах - а це 45 соток. Грядочки прополює від бур’яну, саджати все вміє. Вона дуже роботяща і співчутлива. Любить і тварин, і людей. Всім хоче допомогти, щиро переймається проблемами інших - “золота” дитина. Мені іноді геть знайомі дорікають, що я доньку роботою завалила, дитинство в неї забрала. Але доньці подобається, вона щаслива, і це головне.

ВІДЕО

Мультик “Ой, ля-ля!”

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-bqK00lUB9o



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up