Через закриття російського ринку, на Вінницькій фабриці «Roshen» можуть звільнити кожного п’ятого

Через закриття російського ринку, на Вінницькій фабриці «Roshen» можуть звільнити кожного п’ятого
З загальної кількості близько 2000 працівників Вінницької кондфабрики - 400 ризикує потрапити під скорочення. Місто уже підраховує суми, які через це може недоотримати казна, а Росспоживнагляд, не отримавши підтримки інших країн СНД, заявив, що 90% нарікань до продукції компанії викликані… фантиками

Після двох тижнів заборони ввезення на російський ринок солодощів компанії «Roshen», ініціатор такого блокування – Росспоживнагляд заявив про можливість скасування табу.

Цьому передувало те, що Молдова, Білорусь, Казахстан і Таджикистан після аналогічної російській перевірці наших солодощів, заявили що не мають жодних нарікань до їх якості. Згодом і Росспоживнагляд «дав задній хід», заявивши, що в 90% випадків претензії до продукції української компанії зумовлені просто некоректною інформацією на упаковці.

Переговорний процес, за словами головного санітарного лікаря Російської Федерації Геннадія Онищенка, може стартувати орієнтовно, в четвер, 15 серпня. З одного боку він не виключає можливість повернення продукції «Roshen» на російські прилавки, з іншого – натякає, що для цього «потрібно багато попрацювати».

Відео дня
> Тим часом, поки питання вирішуватиметься, кожен п’ятий працівник вінницької «Roshen», ризикує залишитися без роботи. Якщо ситуація найближчим часом не проясниться, під звільнення можуть потрапити близько 400 людей. Водночас, на фабриці переконують - усім постараються знайти альтернативну роботу, а коли ситуація врегулюється - взяти назад.

- Ми виходимо з реальної можливості підприємства - за певний час перелаштуватися на випуск нових видів продукції. Але нам потрібен час, - каже директор Вінницької кондитерської фабрики «Roshen» Олександр Білик. -  Стара площадка працювала в основному на російський ринок. На жаль, ми змушені скоротити певну - мінімальну кількість людей. Але їм усім ми пропонуємо з жовтня, а то й вересня, перейти на сезонну роботу – упаковку новорічних подарунків. Я сподіваюсь, що за цей  час, а це понад три місяці, чи трохи згодом, нам вдасться їх усіх повернути назад. Це наш головний меседж. Зараз будемо переключатися на інші ринки, швидко проведемо реорганізацію, переглянемо номенклатуру і запустимо нові види продукції. Думаю, це займе три – шість місяців.

- Вінницька кондитерська фабрика, разом з Олієжировим комбінатом, «Вінницяпобутхім», «Аграна-Фрут» та «Сперко-Україна» – це базові підприємства нашого міста, - каже заступник міського голови Валерій Коровій. – Але, якщо Олієжир уже давно не працює на російський ринок, Сперко – в основному працює на внутрішньому ринку, Аграна – продає продукцію в Росію, але орієнтована не на кінцевого споживача, то Вінницяпобутхім та Кондитерська фабрика – найбільші наші експортери в Росію. Та якщо перший працює в складі російського ж концерну «Невська косметика» і ризик, що його продукція буде заборонена в Росії невеликий, то з Рошен інша справа.  

В результаті, з усіх фабрик корпорації чи не найбільше постраждала саме Вінницька. Але концерн «Укрпромінвест» має напрацювання по іншим ринках збуту. Наприклад, нова фабрика будувалася під потреби європейського ринку, і до речі, я впевнений, що підприємства подібного рівня в Росії, точно не має. Але оскільки у випадку з Росією, ситуація зійшла з коліс, потрібен час на переорієнтацію, на те, щоб вийти на ринки того є Євросоюзу, налагодити співпрацю з торговельними мережами та вирішити питання поверненням валютної виручки експортерів.

 В майбутньому, на його думку, ця ситуація стимулюватиме концерн для більш агресивної роботи на інших ринках і відійти від такого не прогнозованого ринку, яким є російський.

- Але в мене і складається враження, що зараз сама Росія зацікавлена якнайшвидше подолати той сором, який на них вилився, адже інші країни озвучили, що ніяких претензій до української продукції не мають, - каже Валерій Коровій.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Anonymous

    на експортну продукцію в росію використовується експортне маркування.
  • Anonymous

    Німець, який встановлював виробниче обладнання і на АВК, Конті, Рошені і ще на деяких кондитерськийх заводах СНД, розповідав, шо в АВК і Конті набагато гірша якість продукції у порівнянні з Рошеном. І я ще додам, шо якби рошен був неякісним, він би не зайняв 20% ринку Росії. А стосовно замінників і хімії - хто не вірить, що продукція виготовляється із натуральних складників, просто підіть на екскурсію і ви все побачите на власні очі.
  • Anonymous

    мені більше рошен подобаэться
  • Anonymous

    Я думаю, якби Україна стала частиною ТС, то претензій до нас було б менше, адже стандарти якості були б однакові. Ви зверніть увагу на маркування багато того, що визначено у складі для експорту українською мовою просто не вказується, ніби для нас це не важливо. Потрібно посилити контроль всередині країни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up