Дві квартири і два будинки у Вінниці обманом присвоїв власник агенції нерухомості

Дві квартири і два будинки у Вінниці обманом присвоїв власник агенції нерухомості
Днями засудили організовану злочинну групу на чолі з директором агенції нерухомості, що обманом відібрала у чотирьох вінничан їхні житла. Назви агенції в міліції не сказали, але запевнили – структура припинила своє існування ще на стадії досудового слідства.

А судив Вінницький міський суд групу з трьох злочинців. Всі – раніше судимі. Глава групи і два виконавці за три роки, протягом 2009-2011 років, присвоїли собі дві квартири і два будинки на території Вінниці.
- Шахрайським шляхом входили у довіру вінничан, підробляли документи та оформляли на підставних осіб їхнє житло, - розповіла старший інспектор сектору зв’язків з громадськістю обласної міліції Ірина Добровольська. - Керував злочинним угрупуванням власник вінницької агенцій нерухомості. Від злочинних дій підсудних постраждали четверо вінничан, які звернулися в агенцію за послугами. Сума завданого збитку вінничанам перевищує 700 тисяч гривень. Також постраждали ті люди, які після махінацій і підробок придбали незаконно присвоєне житло.
Розслідували цю справу шахрайства і передали до суду співробітники управління боротьби з організованою злочинністю обласної міліції. Його начальник Валерій Пастух розповів, що надурили злочинці клієнтів, які вирішили скористатися послугами агентства, щоб продати свої квартири або оформити документи на отримання спадщини.
- Один вінничанин залишився без двокімнатної квартири через боргове зобов’язання, - каже Валерій Пастух. – Позичив у одного з членів групи чотири тисячі доларів і уклав договір купівлі-продажу, який вступав у силу тільки, якщо позичальник не поверне борг. Але злочинці не чекали. Через кілька днів вони вже переоформили квартиру на підставну особу та продали її.
Рішення судів, нотаріально посвідчені заяви, доручення та інші документи, злочинці підробляли. Тому їм інкримінували, крім шахрайства, підробку документів. А ще - незаконне поводженні зі зброєю.
Під час санкціонованого обшуку, як сказав Валерій Пастух, у підозрюваних знайшли газовий пістолет, перероблений для стрільби бойовими набоями. Вилучили також документи і комп’ютерну техніку, за допомогою якої здійснювали свої злочинні наміри учасники угрупування.
І днями трійцю злочинців суд визнав винною в злочинах, визначених такими статтями Кримінального Кодексу України: шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, незаконне поводження зі зброєю, підроблення документів та їх використання.
Організатору групи, власнику агенції нерухомості, суд дав п’ять років і один місяць реального позбавлення волі. А от двох виконавців звільнив від відбування покарання з випробуванням. Якщо вони за два роки не вчинять іншого злочину, за грати не сядуть.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Якої саме? Їх зараз до біса
  • Anonymous

    У нас можно Лесопарк и Стадион присвоить, не то что 2 квартиры...
  • Anonymous

    а почему так мало? Скоро на улице человека изобьют, суд постановит - ЕСЛИ В ТЕЧЕНИИ ДВУХ ЛЕТ НЕ БУДЕШЬ ДРУГИХ ИЗБИВАТЬ. МОЖЕШЬ ГУЛЯТЬ
  • Anonymous

    Риелтер он и есть мошенник, который наживаеться на чужой недвижимости и НИКАКОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТИ НЕ НЕСЕТ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up