Пошкодили шибки в квартирі польського консула з гвинтівки для страйкболу

Пошкодили шибки в квартирі польського консула з гвинтівки для страйкболу
Через стрілянину по вікнах квартири на Зодчих, де мешкає працівник польського консульства у Вінниці, відкрили кримінальне провадження. Стаття – хуліганство із застосуванням зброї. І вже встановили, з якої.

Про сліди від куль на склі вікна котеджу на Зодчих, 34 „20 хвилин” повідомляла вчора, 13 серпня. Вони з'явилися напередодні вночі. Місцеві мешканці чули звуки пострілів після півночі.
- Іде розслідування. Поки ми не знаємо, хто стріляв і з якою ціллю, коментарів ніяких не буде, - сказав сьогодні, 14 серпня, консул Сильвестр Руди, який заміщає Генерального консула Республіки Польща у Вінниці. – Дізнаємося, що до чого, тоді зможемо коментувати.
У обласній громадській організації „Україна-Польща-Німеччина” про інцидент не чули до дзвінка, тому утрималися від його оцінки. Тільки сказали, що є невдоволені роботою консульства через складність отримати візу, але думають, що стрільба могла бути дитячими пустощами.
Правоохоронці обстежували місце події вчора і знайшли пластмасові кульки. Їх віддали на дослідження експертів, щоб з’ясувати, з якої зброї стріляли. Попередня версія була – з пневматичної. Криміналіст зафіксував пошкодження на склопакеті, аби встановити траєкторію польоту набоїв, тобто, звідки постріли здійснювалися.
- За заявою потерпілого відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, визначеного частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство із застосуванням зброї, - каже прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник. - Зараз опитують свідків, проводять всі необхідні заходи для того, щоб встановити, звідки стріляли, хто і з якою метою.
За словами начальника вінницького відділу міліції Юрія Куцого, попередньо правоохоронці встановили: постріли були із електропневматичної зброї, яка стріляє пластмасовими кульками діаметром 6 міліметрів та використовується для гри в страйкбол.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    м*ора да*ы. из страйкбольной пушки стеклопакет не повредишь. слить хотят на страйкболистов
  • Anonymous

    Ага. Почули характерний звук електромоторчиків та гулке хлопання поршня. Автор — або дурень, або звичайний журнашлюх, якому плювати, про що і як писати.
  • Anonymous

    6мм масса 0,2...0,25г (кроме снайперских). Нач скорость ограничивается условиями игр и обычно колеблется в пределах 100...140м/с. Если это была не снайперка, то хрен, когда стеклопакет из страйкбольного привода разобьешь. Разве из неслабого тюна и в упор.
  • Anonymous

    Зі страйкбольної зброї?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:51 В останню путь вінничани проводжатимуть Дениса Слободянюка на псевдо «Еколог» 08:17 В Україні відзначають День банківських працівників. Історія, заборони та прикмети 20 травня 21:41 У благодійному матчі профі з «Чайки» подужали аматорів з «Універ-Динамо» 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 13 по 20 травня, які ви могли пропустити Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up