Михайла Каменюка знову обрали керівником письменників Вінниччини

Михайла Каменюка знову обрали керівником письменників Вінниччини
На звітно-виборних зборах обласної організації Спілки письменників України їх учасники внесли одну кандидатуру на посаду свого керівника. На їхню думку, нинішній голова – Михайло Каменюк справляється з дорученою роботою. Тому його рекомендували обрати на повторний термін.

Голосували відкрито. Підтримали пропозицію всі присутні на зборах. Таким чином, наступні три роки, саме на такий термін обирають керівника письменницької організації, її знову очолюватиме Михайло Каменюк.
- Зверніть увагу на те, наскільки активним є наш Михайло, - каже поет, голова Конгресу інтелігенції Вінниччини Василь Кобець. – Він навіть зараз, під час зборів, виділяється цією рисою характеру. За три роки роботи на посаді керівника Спілки пожвавив її роботу. Про це вам скаже кожен з членів нашої організації. Тому Каменюку є про що звітувати. Я особисто готовий, як мовиться, двома руками підтримати його кандидатуру.
Що вдалося зробити письменникам краю за звітний період?
- Започаткували проект. якого нема в жодній області, - каже Михайло Каменюк. – Йдеться про видання серії книг «Сучасна література Вінниччини», уже вийшли перші п’ять томів. Суть проекту така – зібрати і видрукувати кращі твори, написані кожним з наших письменників протягом свого життя.
«Живий голос письменника» - це назва ще одного із заходів. Майстри слова виїжджають у школи району і безпосередньо спілкуються з учнями та учителями. «ефект присутності автора книги, спілкування з ним неодмінно спонукає до прочитання книги, - каже Михайло Каменюк.
Алеї пам’яті письменників, яких уже нема з нами, висаджено в Іллінцях, Браїлові, Жабокричі. У такий спосіб вшанували пам'ять Євгена Гуцала. Володимира Забаштанського, Анатолія Бортняка.
Будинок творчості письменника створено в колишньому маєтку графині Анни Бенет у селі Благодатне Томашпільського району. Там проведено низку цікавих заходів. Досвід створення будинку такого типу вивчали письменники з деяких областей держави.
На зборах вручено диплому лауреатам двох премій. Премію імені Євгена Гуцала за збірку поезій отримав Леонід Куций, а голова національної СПУ Віктор Баранов удостоєний премії імені поета Андрія М'ястківського за книгу «Не вір, не бійся, не проси».
Довідка
Обласна організація СПУ нараховує у своїх рядах 40 майстрів слова. Щороку виходить у світ приблизно 30 творів, приблизно половина з них за кошти бюджету області. Спільно з обласною бібліотекою створюється сайт письменників Вінниччини, де буде персональна сторінка кожного з сорока поетів і письменників Вінниччини.


Заступник голови товариства вінничан у Києві поетеса Ніна Гнатюк, ініціатор запровадження премії імені письменника-земляка Євгена Гуцала


Керівник літературного об'єднання Теплицького району поетеса Олена Герасименко та вінницький письменник Іван Волошенюк

Відео дня
>
Серед вінницьких письменників є також священик Анатолій Заграйчук (праворуч), поруч - літератор Степан Олексієнко

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Блин, кто эти люди? Что они пишут? Зачем?
  • Anonymous

    Цінителі, Ви можете нормальною людською мовою писати? Почитайте книги нашого викладача Віталія Борецького. Не хвилююйтеся, йому не 100 і наквіть не 80. Впевнений, якщо письменник старшого віку, зразу кидають камінням, мовляв. такий він і сякий. Серед нинішніх молодих є стільки старих душею, що їм не зрівнятися з деким із старших чи набагато старших за себе.Впевнений, що ті, хто пише на сайті, давно або дуже давно взагалі ніякої книги не читали. Інакше не писали б дурною мовою Бо яка мова у людини, тобто як вона говорить, така вона сама. Налітайте, коршуни, кому не вгодив. Починайте крякати своєю чорнухою Краще б за цей час щось таки почитали Сам дивуюся, нащо виртрачаю на вас час Бувайте Дискутувати не буду, хоч би що понаписували Як казав поет, нам своє робить!

    Anonymous reply Anonymous

    А Ви до кого звертаєтеся, до комментарів? А що я не так запитав? Я читаю побільше Вашого, будьте певні, бо живу книжками. Завдяки книгарні Є почав читати українською. Але там не бачив жодного місцевого автора, от і запитав.
  • Anonymous

    а чи є у нашій спілці бодай один самодостатній письменник, хто друкується не за рахунок обласного бюджету, а тому, що його цікаво прочитати? нещодавно придбав книжку Вікторії Гранецькой Мантра Омана - ще не читав. більше не бачив у продажі жодного видання. просвітіть, кого з вінничан варто прочитати і чи є у нас місцеві еко, сарамаго, рушді?

    Anonymous reply Anonymous

    Плюсую. Але гембу підбери, бо буде вава.

    Anonymous reply Anonymous

    Та яка там гемба ) Купити хочу, підтримати, але ж не бачив жодного разу у продажу, от і питаю у тих, хто знає.

    Anonymous reply Anonymous

    То я про Еко і компанію.

    Anonymous reply Anonymous

    :( шкода, я без іронії. останным часом їх твори читав - у захваті. маю надію, що Еко нарешті отримає нобелівську.

    Anonymous reply Anonymous

    Я також люблю. Але для розвитку геніїв потрібне середовище, самі із себе вони не виростають. Достоєвський народився у засланні, Еко у бібліотеках університетів. А до всіляких там спілок вступають раніше, ніж починають писати, і тут уже ані для страждань, ані для наукової роботи місця не залиашється. Тому все так пічально.

    Anonymous reply Anonymous

    Тіко самореклама і піар, понімаєш. Ну і видобування коштів...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up