Вінничани сиділи без газу, бо не дали перевірити вентиляцію

Вінничани сиділи без газу, бо не дали перевірити вентиляцію
Начальник Міського комунального підприємства "Аварійно-диспетчерська служба" Альберт Олійник розповів, чому у будинку на Свердлова, 141 відключили газ

 

В редакцію "20 хвилин" звернулися обурені вінничани. Вони скаржилися на те, що їм відключили без попередження газ. За останніх три місяці димові та вентиляційні канали, в будинку на Свердлова 141, перевіряють вчетверте. Жителі вважають, що комунальні служби ведуть розправу над ними, за те що їхній "Старший по будинку" контролює та добивається нормального постачання послуг та адекватної ціни за них. Про це йшлося у статті «Будинок по вулиці Свердлова відключено від газопостачання. Люди мерзнуть, а діти голодні».

Редакція отримала листа від Міського комунального підприємства Аварійно-диспетчерська служба", в якому Альберт Олійник пояснює, чому мешканці згаданого будинку залишилися без газу:

Відео дня
> "Перевірка та обслуговування димових і вентиляційних каналів багатоповерхових будинків проводяться у відповідності до «Правил безпеки систем газопостачання України». Недотримання правил безпеки можуть нести загрозу  здоров’ю та життю самих мешканців, а в разі аварії – до руйнування житлового будинку. Випадки отруєння чадним газом є непоодинокими у багатьох містах України, тому відмова мешканців від обстеження димовентиляційних каналів є безвідповідальністю по відношенню не тільки до свого життя та здоров’я, а й сусідів по багатоповерхівці. 

Щодо будинку по вулиці Свердлова, 141 – хочу повідомити, що планові роботи з перевірки димовентиляційної системи проводилися згідно затвердженого графіку, про що мешканці були повідомлені завчасно. Однак, в зв’язку з відсутністю окремих господарів та небажанням деяких мешканців надати доступ для проведення робіт у їх помешканнях – перевірку не було проведено у 26 квартирах. Про що було складено відповідний акт, який направлено до Управління газового господарства. Хочу зазначити, що як правило, у квартири не пускають мешканці, які зробили перепланування без необхідних на те дозвільних документів, в результаті чого канали були зруйновані. Частими є і встановлення господарями примусових витяжок, що категорично заборонено вище вказаними Правилами. Така халатність мешканців може призвести в подальшому до непоправних наслідків.

В лютому працівниками «АДС» було проведено додаткову перевірку по квартирах, в яких раніше мешканці були відсутні. Станом на 1 квітня по даному будинку необстеженими залишилася майже третина усіх квартир (з 64 помешкань - 20 квартир не перевірені). Завчасно мешканців знову попередили про прихід наших працівників, але частина з них знову не надала можливості потрапити їм у квартири. В результаті чого працівники газового господарства були змушені відключити будинок від газопостачання. І тільки після застосування крайніх заходів, протягом дня мешканці надали доступ до квартир для проведення обстеження вентсистем (окрім однієї, де господарі дійсно не проживають). У той же день результати перевірки було викладено у акті і передано до Управління газового господарства. 2 квітня газопостачання даного будинку було відновлено. 

Хочу також зауважити, що вартість обслуговування димовентиляційного каналу складає 7,04 грн., а нарахування проводяться виключно по факту виконаних робіт. Тому будь-якої вигоди від повторних візитів для обстеження будинку, як зазначалося у статті, підприємство не має. Залежно від технічних характеристик будинку системи перевіряються один або два рази на рік. 

Мешканці багатоповерхових будинків повинні розуміти, що через неправильну роботу димовентиляційних каналів лише однієї квартири можуть постраждати десятки сімей. Обстеження цих систем є обов’язковою нормою, а відключення від газопостачання – крайнім заходом. Тому просимо городян з розумінням ставитись до роботи працівників «Аварійно-диспетчерської служби» та надавати доступ до помешкань під час обстеження, яке займе небагато часу, але убезпечить в подальшому їх та їхні родини від можливої надзвичайної ситуації."

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    В Газовой службе работают одни идиоты, по крайней мере такое складывается у меня мнение. У нас на Стахурского тоже вывесили списки, кто из жильцов не пускал в квартиру людей для проверки. Только в 90% случаев эти идиоты приходили проверять средь белого дня, когда нормальные люди на работе. Начальству надо хоть иногда мозги включать, а не кресла штанами протирать и животы отращивать.

    Anonymous reply Anonymous

    Неужели нельзя составить график с приблизительным указанием времени.Почти все конторы отвечают"Ждите в течении дня"
  • Anonymous

    Цієї зими в нас дві сімї вчаділи. В одних сусіди перебудували і закрили димохід. В другому випадку після ремонту сміттям забили витядку.
  • Anonymous

    Дибилоиды, вначале не пускают, потом отравяться или взорвуться, и давай орать на всю страну "А где же раньше были газовщикии и комунальщики?"

    Anonymous reply Anonymous

    Стаття 30 Конституції України Кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше, як за вмотивованим рішенням суду.

    Anonymous reply Anonymous

    Про обязательное снабжение квартиры газом в конституции написано?

    Anonymous reply Anonymous

    А если из-за тебя весь стояк пострадает, потому что ты не дал возмождность проверить квартиру?! Если печники были - значит, потом ответственность несут уже они, а если ты их послал нах как уважаемые жители по Свердлова, тогда нечего на кого-то пенять, если у самого рожа кривая

    Anonymous reply Anonymous

    Не кизди. Соседи раз двадцать эту службу вызывали, не было тяги. Так эти молодцы все двадцать раз заявляли, что всё впорядке тяга есть. Дошло до того, что создали комиссию и выяснилось, что ЖЭК дал разрешение верхним жителям на перепланировку и приватизацию чердака, а те по этим разрешениям перепланировку и сделали, вентиляция пропала. В итоге связались с архитектором и он перепланировал дымоход по новому. К чему я это всё? Да к тому, что вне зависимости проверяют печники дымоходы или нет, ничего не меняется, ибо нет там профессионалов. Если бы были, то отключили от газа не один дом, а половину домов города Винница.

    Anonymous reply Anonymous

    Сразу видно, что ты СУПЕР проФФесионал
  • Anonymous

    А у нас в квартире газ а у вас?

    Anonymous reply Anonymous

    А у нас - иконостас... (с) В.Ложкин
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up