Батьки та учні 25 школи плакали, щоб їх не переводили в десяту

Батьки та учні 25 школи плакали, щоб їх не переводили в десяту
Сьогодні, 16 серпня, в 25 школі мала пройти зустріч педколективу з директором департаменту освіти міськради. Але про нараду дізналися батьки та учні школи. Вони прийшли на збори, щоб заявити своє невдоволення несподіваною ідеєю міськради, через яку учні 5-11 класів цієї школи мають уже з першого вересня перейти на навчання в сусідню - десяту.

Під вигуки «Ганьба», «Це наша школа» і аплодисменти ледь не після кожного виступу батьків та вчителів, директору департаменту освіти Володимиру Буняку, довелось пояснювати необхідність реорганізації трьох шкіл Вінниці.

Він говорив про ситуацію загалом, про те що тисяча дітей зможе ходити в першу зміну і створення нового дитсадка в центрі. У відповідь – батьки зауважили, що проблеми інших намагаються вирішити за їх рахунок, при цьому не попередивши як слід.

- Ми не погоджуємось з переходом, - каже голова батьківського комітету школи Лариса Бенедик. – Ми коли вибирали цю школу, вибрали її за певними критеріями: через місце розташування, викладацький колектив, власне через те, що саме сюди хотіли наші діти. А тепер нас так приголомшують. Разом з вчителями ми розбудовували цю школу, робили ремонти, створювали матеріально-технічну базу, а тепер нам пропонують перейти з кращих умов в гірші. Хоча має бути навпаки. Звісно ми проти. Можливо, якби нас попередили хоча б за кілька місяців, ми могли б підшукати іншу школу, але, думаю, що все-одно більшість батьків була б проти. Кращим варіантом було б, щоб цим учням, які навчаються тут, просто дали можливість довчитися до кінця. Тим більше школа велика, тут є багато вільних приміщень, в яких можуть поміститися і початкові класи школи №1.

Відео дня
> - Ми вже бачимо медичну реформу, а тепер ще й це. Годі вже над нами експериментувати. Ганьба! – те і діло лунали вигуки в залі.

- Потрібно було провести громадські слухання, спитати нашої думки, - обурювалися присутні. -  Ми робили ремонти, вкладали гроші, бо мерія не давала ні копійки, а тепер, що?!

Після виступів батьків посеред залу вийшла учениця школи. Дівчинка зі сльозами на очах, сказала, що не хоче іти в іншу школу, яка за цей час стала для неї рідною.

Після цього емоцій уже не стримували ні батьки, ні вчителі… Володимир Буняк констатував – рішення уже прийняте виконкомом міськради та пообіцяв зробити все, щоб перехід на нове місце був комфортним.

- Усі учні переходять з своїми викладачами та тією програмою, за якою вони навчалися, - сказав він. – Крім того, усю техніку ви теж забираєте з собою у нове приміщенні.

Але це не заспокоїло батьків та учнів. Вони пообіцяли, що першого вересня прийдуть на навчання саме в цю школу, а не в десяту. Тим часом вони пообіцяли написати скаргу в прокуратуру та організацію з захисту прав дитини.

Рішення про реорганізацію вінницьких шкіл, учора, 15 серпня, прийняв виконком міськради, 23 серпня, його ще мають погодити депутати на сесії міськради.

Нагадаємо, 25 школа перетворюється в спеціалізовану початкову з поглибленим вивченням іноземних мов. Сюди перейдуть на навчання учні початкових класів з школи гімназії №1. Натомість старші класи з 25 школи, разом зі своїми викладачами перейдуть в 10 школу. А на базі приміщення, яке використовувала перша школа для навчання учнів молодших класів, мерія планує створити дитячий садок на 300 місць.

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (67)
  • Anonymous

    Гройсман з Буняком наобіцяли обуреним батькам чимало, але факт залишається фактом: приймаючи таке рішення, можновладці не вважали за потрібне спитати думку батьків, учнів та педагогів піддослідних шкіл. Саме це є неприпустимим. Так реформи не робляться. Право дітей на вільний вибір навчального закладу було грубо порушено. Мер міста зі своєю свитою мав би поважати думку виборців та їх права, що гарантуються законами. Звідки така зверхність? Звідки така зухвалість і впевненість у вседозволеності? Чи ми стадо баранів, що з нами не треба радитись? Прикро, за кого має нас міська влада з її очільником!
  • Anonymous

    Не думаю , что акция протеста что-то даст. Мой ребенок учится в 1-ой школе и 25 родителей из нашего класса уже дали согласие на перевод в 25-ю.Большинство согласны,не согласны в основном,кто жил и так далеко(старый город,агрономичное).Многие согласились только из-за первой смены.
  • Anonymous

    Как по мне Буняк поступил не красиво ,я в этой школе учусь уже 7 лет и не желаю куда нибудь переходить,а он просто взял и без соглашения решил ,что мы будем учиться в 10 школе ...Сегодня на собрании возле Горисполкома он говорил всякую фигню,родители детей первой школы просто в шоке ,они не горят желанием что бы их дети учились чёрт знает где
  • Anonymous

    пока что нет)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up