Біля 18 школи знову билися за стадіон

Біля 18 школи знову билися за стадіон
Близько 15-20 мешканців сусідніх з 18 школою будинків, де ведеться будівництво багатоповерхівки, сьогодні, 21 листопада, близько обіду перегодили доступ вантажівок на будівельний майданчик, де уже почалися підготовчі будівельні роботи.

- Таким чином ми перешкоджаємо незаконній забудові стадіону та руйнуванню проїзних доріжок, які є нашою при будинковою територією і частково територією школи, - кажуть люди.

Одна з мешканок – Людмила Задачна, показує загіпсовану руку.

- Це результат тої сутички, коли встановлювали паркан, я знімала відео на камери, одна з жінок, яка прийшла з чиновниками, хотіла її поламати, але я міцно тримала … от тепер ходжу з гіпсом, - каже жінка. – Завтра маю йти до лікаря, має  ще раз оглянути руку.

Відео дня
>

Невдовзі люди викликають міліцію, правоохоронці, прибувши на місце, складають протокол. Проте через деякий час вони їдуть. Тим часом люди продовжують стояти перед технікою, заважаючи їй проїхати.

 

Так триває орієнтовно, до 15.00. Проте уже о 15.30 ситуація загострюється. На місці з’являються хлопці в спортивних куртках і, взявшись під руки, починають відтісняти мешканців, звільняючи шлях вантажівкам. В ході протистояння одна з жінок опиняється на землі… Один із хлопців схоже за все намагається їй допомогти піднятися, але бере за зламану раніше руку. Тим часом мешканці ще раз спробують викликати міліцію.

 

За словами однієї з протестуючих проти забудови стадіони Олени Медвєдько, повторно міліцію викликали ще 15 хвилин тому.

- Вони не мають права їздити тут вантажівками, вони ж цими вантажівками розбивають асфальт, крім того ця територія їм не відводилась, - каже вона. – Та й взагалі, як ми неодноразово заявляли раніше – будівництво тут ведеться незаконно. Справа в тому, що на цій території розташовувалися спортивні об’єкти, ще рішенням від 26 квітня цього року міська рада закріплювала цю територію за школою, але уже 21 червня, депутати дають дозвіл на розробку проекту землеустрою, щодо відведення земельної ділянки площею 0,63 гектари. До речі це ж порушення зафіксувала і держсільгоспінспекція. Також, інспекція вказує на те, що майно школи не підлягає вилученню. А міська рада фактично змінила цільове призначення землі, не маючи на це права. Також в нас є витяг з генплану, де чітко видно, що ця територія – зона спортивних об’єктів. Ця територія не є територією громадської забудови. Ми уже зібрали більше 500 підписів проти забудови стадіону. На жаль, більшість людей працюють. Тому не мають змогу, постійно бути тут присутніми. Але це не означає, що вони підтримують це будівництво. Також, ми бачили проект, де планують забудувати ще й інше поле. А на новому місці – там не поміститься повноцінний спортивний об’єкт, який повинна мати кожна школа... Ми хочемо, щоб ділянку повернули у її первинний вигляд, і не дамо тут щось будувати. Ми направили звернення у всі можливі інстанції, до адміністрації президента, депутатів, Верховної ради, Генеральної прокуратури, і сподіваюсь, що вони втрутяться у ситуацію і зупинять забудову. Щодо нового стадіону, то на тому місці, яке вони планують забудувати, він просто не поміститься. Там тільки 35 соток, тоді як ця територія має площу близько гектара.

- До речі, тут дуже близько до поверхні грунтові води, - каже інша жінка. – Тут не можна будувати.

В свою чергу представник ДП Вінницьке інженерно-будівельне управління Міноборони, який виступає підрядником робіт, – Дмитро Лашин, каже – його організація має повне право використовувати цю територію для проїзду техніки.

 

 

- Ось, подивіться, тут ми зараз, - показує він на проект забудови, - це та територія, яку ми реально мали право огородити, а це реально огороджена територія, вона менша. А ось – під’їзні шляхи, саме по ній рухається техніка. До речі, вантажівки мали заїхати ще близько 12.00, коли діти були на уроках, але люди її не пустили. Ось подивіться проект – тут чітко видно тільки один будинок. Той варіант, де передбачено два будинки – це був лише один з трьох варіантів. Ми від нього відмовилися. Останнім проектом передбачено один будинок на три під’їзди, його ми плануємо здати в грудні 2014 року,  сквер, стоянка для авто (судячи з проекту на 30 місць, - прим авт), дитячий майданчик, місця відпочинку. Проект погоджений усіма службами. Все відбувається в рамках закону.

Щодо грунтових вод, то їх рівень тут  8-13 метрів, це досить глибоко. Також, хочу запевнити, що на вибраній площадці, вистачить місці під усі заплановані об’єкти. Площа «спортивного» ядра, яке ми плануємо завершити уже до першого вересня 2014 року, складе 8,5 тисячі метрів квадратних. Тут розмісяться поле для міні футболу на 2900 метрів квадратних, майданчик для баскетболу, волейбольне поле, гандбольне, тут же можна буде пограти в теніс. Зараз ми проводимо винесення інженерних комунікацій на місці майбутнього стадіону, щоб усі служби могли без проблем дістатися до них.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (105)
  • Anonymous

    кстати когда хотели строить дом возле свитанка некто из вас кипишь не подымал !!! а что же вы сейчас так против стали!!!?)))
  • Anonymous

    вот и я о том же!! сделают красоту!
  • Anonymous

    а из за чего кипишь??? кому мешают стадионы??
  • Anonymous

    ви слабі, ви тільки можете стояти перед стадіоном і тіпа не давати строїти, чому ж ви не йдете під міськвиконком і там не заявляєте про свої права? Чому кожен з вас не може взяти відгул, який дозволений законом і стати там разом, а тільки відговарюєтесь що у вас робота? Якби у вас справді була цікавість до цього, ви б найшли спосіб це припинити. А так ви просто позорите себе і свій народ, теж саме будували біля 35 школи, но ніхто не робив як робите ви. І хто зараз скаржиться що там побудували? ніхто!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up