Після поїздки до Межгір’я у вінничанина можуть забрати права

Після поїздки до Межгір’я у вінничанина можуть забрати права
Позбавлення прав на термін від трьох до шести місяців загрожує вінничанину Анатолію Почтару. 29 грудня він взяв участь в київському автомайдані, під час якого активісти навідались до Віктора Януковича у Межгір’я.

- Шостого січня до мене додому прийшли троє представників Державтоінспекції, до речі це був вже другий їх візит, під час першого я був в Києві, і тоді про те, що мене немає вдома представнику Державтоінспекції повідомила моя старша донька, а потім і дружина. Але незважаючи на це він ще довго продовжував дзвонити у дзвоник. Я б на місці дружини викликав міліцію, але вона розгубилася. Думаю, це один із способів тиску – через рідних, - розповідає Анатолій Почтар. – А шостого січня вони прийшли вдруге. Я виявився черговим водієм, якого брехливо звинувачено в адмінпорушенні, якого я не вчиняв.
За його словами, приводом для складання рапорту стало те, що він наче б то не зупинився на вимогу інспектора ДАІ.
- Але причиною думаю було те, що я взяв участь в поїздці до президента у Межгір’я. Він абстрагувався, думає що все добре і спокійно. Ми ж хотіли показати, що насправді все не так добре і люди незадоволені, в тому числі і його правлінням, - каже чоловік. – Але повернемось до рапорту. Так от насправді, мене ніхто не зупиняв. Більше того, в рапорті сказано, що подія наче б то мала місце в селі Нові Петриківці. Але моєї машини там навіть не було. Ми її залишили на під’їзді і далі йшли пішки. Є свідки які це бачили, а також відео.

Тим часом як повідомили в Державтоінспекції Вінницької області, додому до Анатолія Почтаря приходили через те, що отримали рапорт з Києва.

- Нам надійшов рапорт про те, що у відповідному місці інспектор зупиняв авто цієї людини, але водій вимогу зупинитися не виконав, - каже начальник сектору профілактичної роботи обласного управління Державтоінспекції Володимир Мотичко. – Оскільки цей рапорт надійшов до нас, ми зобов’язані з цією людиною зустрітися і скласти на неї адміністративний протокол. Далі рішення має прийняти суд. Чоловіку загрожує або штраф від 153 до 180 гривень, або позбавлення водійського посвідчення на термін від трьох до шести місяців.

Відео дня
> - Я не здивуюсь, якщо суд відбудеться навіть без моєї участі, - каже Анатолій Почтар. – Хоча рапорт який склав інспектор не є підставою для адмінпереслідування.  Вони повинні були скласти протокол одразу, зупинити, якщо, як вони кажуть я не зупинявся, та влаштувати переслідування. Або ж зупинити на наступному посту, але аж ніяк не оформляти документи заднім числом. Але я знаю, що я такий не один. За активних учасників автомайдану взялися досить серйозно. А на організаторів поїдки до маєтку Захарченка взагалі відкривають кримінальні справи. Разом з тим, незважаючи на це, завтра, в суботу, 11 січня, ми організовуємо вінницький автомайдан, який пройде під гаслами «Ні - поліцейський державі», «Ні – свавіллю ДАІ». Плануємо заїхати і до Державтоінспекції, хоча думаємо, що вони чинитимуть протидію. Але знаєте, навіть, якщо заберуть права, Вінниця досить компактне місто, завжди можна пересісти на велосипеди або навіть і піти пішки, навіть додому до наших інспекторів. Чому б ні? Вони ж до нас додому ходять.

Завтрашній автопробіг організовують окремо від організації «КолоВорот». Планується, що їх колона заїде до Вінниці 18 січня.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Anonymous

    А причому тут Столяров?
  • Anonymous

    Вусате сцикливе хамло,яке "прикривається" відеокамерою.
  • Anonymous

    Угу. И подставить другого человека.
  • Anonymous

    С наглым фейсом сказать что машину я давал в аренду по усному договору на 2 дня и ничего не знаю.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up