У Вінниці 25 школа стане початковою. Сюди перейдуть діти першої школи

У Вінниці 25 школа стане початковою. Сюди перейдуть діти першої школи
За кілька тижнів до початку нового навчального року мерія вирішила «перекроїти» шкільну освіту міста. Уже з першого вересня цього року Вінницю чекає реорганізація трьох шкіл.

25 школа перетворюється в спеціалізовану початкову з поглибленим вивченням іноземних мов. Сюди перейдуть на навчання учні початкових класів з школи гімназії №1.

Натомість старші класи з 25 школи, разом зі своїми викладачами перейдуть в 10 школу.

Про це повідомив сьогодні, 15 серпня, під час прес-конференції, директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк. За його словами, сьогодні ж це рішення має розглянути виконавчий комітет міськради, а згодом, 23 серпня, і сесія міськради.

Відео дня
> - Це рішення виважене і дасть нам можливість вирішити кілька проблем, - каже заступник міського голови Валентина Балицька. – По-перше, в такий спосіб близько тисячі дітей, які раніше ходили на другу зміну (всього в другу зміну навчалось 6,9 тисяч дітей), зможуть навчатися в першу, яка є значно комфортнішою для них. По-друге, діти зможуть навчатися в своїй віковій групі. І нарешті, що також дуже важливо, за рахунок того, що звільняється приміщення 19 дитсадочка, яке перша школа частково використовувала для занять початкових класів, ми отримаємо новий дитсадок в центрі міста, де, до речі, найбільша проблема з дитсадками, приблизно на 300 місць.

Як кажуть в мерії, саме ці школи були вибрані для реорганізації, зважаючи на їх завантаженість. Так, при плановій потужності першої школи в 1100 дітей, в ній навчалося – 1800, натомість в десятій школі при потужності 1568 учнів навчалося 623 дитини, а в 25-й при можливості прийняти 1176 дітей – навчалося 476.

Також, за словами, Володимира Буняка, зважаючи на позицію міністра освіти і наявність ще близько шести тисяч дітей, які з першого вересня продовжать навчатися в другу зміну, не виключено, що в наступні роки під реорганізацію потраплять ще кілька шкіл. Які саме він поки що не називає, зазначаючи, що для цього потрібно буде проаналізувати укомплектованість шкіл з початком нового навчального року.

Тим часом, на сьогоднішній день самими завантаженими залишаються 6,18 та 23 школи, а найменш – 15,21 та 14.

Новим директором 25 школи назначається Нечипорук Олена Миколаївна – колишній заступник директора з виховної роботи школи №1, а директор 25 школи Валерій Дяк переходить на викладацьку роботу. Останній, поки що від коментарів утримався.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (55)
  • Anonymous

    Кто знает, будет ли митинг 1 сентября?
  • Anonymous

    Реорганізація шкіл у такий спосіб це вкрай непорядно. Ось ми й побачили, хто насправді наш мер, якому ми надали повноваження для покращення нашого життя. Хочеться бути хорошим? Побудувати школу на Поділлі потрібно, але не в такий спосіб. Якось нечестно і підло за два тижні до навчального року перевернути усе з ніг на голову, щоб батьки не змогли оговтатися і прийняти обдумане рішення.
  • Anonymous

    мои дети ходят в 25 школу там почти все родители переучились всех все устраивает мы все живем рядом чтоб можно можно было отпускать детей самих и я не хочу чтобы мои дети в 5 класс куда то переходили так никто не делает хорошо не нам не детям!!!! а только там где отсиживаются в кабинетах никто из них не хотел бы чтоб ихними детьми кидались куда хотели,ПОДСКАЖИТЕ КУДА ПИСАТЬ КУДА ЗВОНИТЬ КУДА СТУЧАТЬ!!!!!!!!!!МЫ ХОТИМ ЧТОБ НАШИ ДЕТИ УЧИЛИСЬ В СВОЕМ РАЙОНЕ СО СВОИМИ ДЕТЬМИ СО СВОИМИ УЧИТЕЛЯМИ!!!!!
  • Anonymous

    23 серпня, о 8 год. 30 хв. біля міської ради відбудеться чергова акція протесту за участі батьків і дітей шкіл №25, 1, 10. Приєднуйтесь!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up