У Вінниці відкрився музей трамваю. Екскурсії проводитимуться за попереднім записом

У Вінниці відкрився музей трамваю. Екскурсії проводитимуться за попереднім записом
У Вінниці відкрили музей трамваю. Він складається з двох частин. Самого музею, де вінничани можуть ознайомитися з історією розвитку трамвайного руху у місті, та п’яти трамваїв, які в різні часи курсували нашим містом.

Деяким з ним більше півсотні років, але усі п’ять – на ходу, і теоретично можуть в будь-кий час виїхати на маршрути міста.

В перспективі до них, за словами головного інженера трамвайно-тролейбусного управління Михайла Луценка, мають «приєднатися» ще два швейцарські трамваї. Проте, коли це буде, поки що точно не відомо.

На даний же час вінничани уже можуть подивитися на наступні моделі трамваїв:

Відео дня
> Чехословацький КТ4 СУ Чехословаччина – найновіший з представлених, такі курсували Вінницею з 1981 по 1991 рік. Їх у нас було 81 одиниця.

Чехословацький ТАТРА Т4-СУ, експлуатувався в 1971 – 1978 роки (у нас було 42 машини цього типу).

Старовинний вагон С-1, який знаходиться у Вінниці з 1958 року, і з 1983 – переведений у спеціальний вагон. З 1984 по 1988 роки він не експлуатувався.

Німецький Гота Т-57, трамвайні вагони цього типу їздили маршрутами міста з 1957 по 1985 роки. У нас їх було більше 35. Але щоб представити такий в музеї – трамвай привезли з Євпаторії.  

Крім того тут можна подивитися старовинний снігоприбиральний вагон 1952 року.

В самому ж приміщенні музею  представлені архівні фотоматеріали, на яких зображенні трамваї, які курсували містом в різні часи, фото династій-працівників Вінницького ТТУ, карти-схеми трамвайного сполучення, різні історичні предмети, тощо.  

Офіційно музей для відвідувачів має запрацювати уже завтра, 22 жовтня. Усі бажаючі можуть потрапити на екскурсію, подавши відповідну заявку. Якою буде вартість екскурсії – поки що не відомо.

Музей відкрито до 100-річчя вінницького трамваю і розташовано на базі трамвайного депо. Нагадаємо, раніше планувалося, що музей трамваю згодом переїде на нове місце і розташується поруч з новою дорогою по вулиці Келецькій. Але наданий час це питання не розглядається.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    Дякую.
  • Anonymous

    1978 год. Автор фото: Ханс Орлеманс.
  • Anonymous

    Ні. В першій половині 70-х у нас не було таких тролейбусів(ЗиУ-682). Були львівські,з круглим "задом".
  • Anonymous

    Пальцем в небо. Я думаю, это первая половина 70-х.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up