Вінницький "Беркут" цілий, а солдатів на київському майдані знову побили

Вінницький "Беркут" цілий, а солдатів на київському майдані знову побили
Поряд із „Беркутом” на охороні порядку в Києві стоять внутрішні війська. Вінничан із військовослужбовців - 150. І якщо серед „беркутівців” постраждалих немає, то солдатів знову б’ють.

- Серед військовослужбовців із Вінниці, які були на вулиці Грушевського 18 та 19 січня, 16 потерпілих, - сказала прес-секретар Головного управління Внутрішніх військ України Вікторія Кушнір. - Вони зараз у шпиталі Міністерства внутрішніх справ. Шістьом військовослужбовцям спричинені закриті черепно-мозкові травми. Іншим – опіки обличчя, шиї, травми кінцівок і струс головного мозку. У одного військовослужбовця рвана рана потилиці.
Тільки вчора, 19 січня, за даними Головного управління Внутрішніх військ України, під час сутичок із протестувальниками по вулиці Грушевського у Києві постраждало 30 військовослужбовців внутрішніх військ МВС України. Також була знищена техніка. Міліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом масових заворушень.

Зі стрічок новин сайту управління Внутрішніх військ
За 20 січня  
„У бік правоохоронців постійно летить каміння, піротехнічні засоби, пляшки із запалювальною сумішшю. Знищено 4 автобуси та два автомобіля ЗИЛ, що їх підпалили нападники”.
„Правоохоронці за допомогою гучномовців постійно звертаються до мітингувальників із закликами припинити правопорушення, а мирних громадян – залишити небезпечне місце”.

За 19 січня
„Загальна кількість працівників органів внутрішніх справ, які отримали травми під час масових заворушень на Європейській площі у Києві, перевищує 70 осіб. 49 працівників органів внутрішніх справ госпіталізовані. У них діагностовано закриті черепно-мозкові травми, переломи, забиття та отруєння невідомими речовинами”.
„Серед пошкодженої техніки – 4 службових автобуси внутрішніх військ МВС України та 2 вантажних автомобіля. Міліція застосувала водомети для того, аби загасити полум’я на палаючих транспортних засобах”.


Читайте також:

Десятьох вінницьких хлопців із внутрішніх військ покалічили на київському євромайдані
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Не пора ли браться за фашиков всерьёз?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону "Нива" в гостях розгромила "Реал Фарму" 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає юрист Від читача 21:52 Підтримайте будь ласка петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera 16:30 Чим зайняти дітей влітку. Огляд літніх таборів, гуртків у Вінниці (партнерський проєкт) 16:02 Зросли штрафи за ухилення від військового обліку та мобілізації. Скільки доведеться заплатити? 15:39 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених 15:20 Практична допомога бізнесу: можливості та ресурси для відновлення та сталого розвитку (прес-служба спілки підприємців "Стіна") 15:01 Десять пікапів «Мітсубісі» хоче купити Вінниця для ЗСУ. Скільки витратять грошей? photo_camera 14:12 «Ми маємо зайти підготовленими. Інакше буде біда!» Воїни збирають кошти на РЕБи 13:13 Коли та на скільки сьогодні вінничанам відключають світло? Розповідаємо, як розібратися
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up