Заробляйте 12 тисяч в тиждень! Схема злочинна, але міліція не заважатиме

Заробляйте 12 тисяч в тиждень! Схема злочинна, але міліція не заважатиме
Головне, все правильно організувати. У Вінниці такий вид діяльності приносить до 12 тисяч за тиждень. За нашою оцінкою за п'ять років “бізнесу” ділки здерли з вінничан 2 мільйони гривень. Міліція “Ізумрудом” не цікавиться. Адже це “максимум злочин середньою важкості” і контрольну закупівлю вони в таких випадках не проводять

Після статті в RIA скандальна компанія “Статус” у “Інфраконі” припинила своє існування. Зате з’явилася “А.Н. Ізумруд Плюс” на проспекті Коцюбинського, 20. Працюють там ті самі дівчата, що і в “Стутусі”. У цих двох фірм навіть контактні номери телефонів - однакові.

Нагадаємо, у статті  "Клієнти вінницької фірми «Статус» спалили їй офіс" (номер RIA за 3.07.13) мова йде про фірму "Статус", яка нібито займається посередницькими послугами. За "допомогу" в пошуку роботи брали 300, оренди квартири - 500 гривень. Але, як свідчать клієнти фірми, ніякої допомоги від "Статусу" вони не отримували. У кращому випадку - номери телефонів, що не відповідають або перестають відповідати через деякий час. Гроші фірма не повертає, натякаючи на те, що згідно з договором вони зобов'язалися лише надавати інформацію, про користь від цієї інформації мова не йшла.

Фірми, схожі на "Статус" як близнюки, діють у Вінниці десь з 2008 року. Називалися вони - "Вавілон", "Дукат", "Арбат". Одна зникає - інша з'являється. Міліція цим не цікавиться.

Відео дня
r>

Розслідування, яке провели журналісти RIA, вивело їх на Тетяну Сенченко, яку в статті минулій назвали одним з організатором лохотрону.

Після виходу газети Тетяна Сенченко завітала у редакцію та  звинуватила редакцію RIA у брехні.

- Я не маю жодного відношення до діяльності компанії «Статус», - каже Тетяна Сенченко. – Не є її засновником, власником, співвласником, співробітником. У мене жодних зобов’язань перед цією фірмою, чи навпаки - немає. Якою діяльністю займається «Статус», мені невідомо. Тоді коли прийшов журналіст та почав знімати відео, я в офісі знаходилася випадково. Просто зайшла до подруги, з якою товаришую ще з навчання у вузі. Ми з нею підтримуємо досить тісні зв’язки, тому я в неї часто буваю на офісі. А сама я там була тільки тому, що подруга пішла у справах та попросила мене посидіти. Закривала офіс я тому, що подруга ще не повернулася, а офіс відкритим залишати не можна.

Тетяна Сенченко наголошувала, що у журналіста немає доказів будь-якого її відношення до «Статусу». Погрожувала судовим позовом.

Втім, у журналіста є дані, в тому числі документальні, про те, що Тетяна Сенченко діяла в інтересах фірми «Статус». А саме: подавала рекламні заявки, домовлялася про оренду офісів, приймала дівчат на роботу і таке інше. Про це розповіли орендодавці, охоронці, рекламісти та колишні працівники "Статусу". Також інші герої вищезгаданої статті - двоє ошуканих вінничан підтвердили, що саме Сенченко надавала їм договір на підпис, а потім забирала його, аргументуючи це тим, що вона його вилучає. Забравши собі договір, гроші клієнтам панянка так і не повернула. Мова йде про  500 гривень за "допомогу" в пошуку квартири.

“Ті ж люди, в ту ж хату”

Журналіст завітав до  “А.Н. Ізумруд плюс”, які орендують приміщення в меблевому центрі “Артем” на Коцюбинського, 20. Там сиділа...  Тетяна Сенчено та  ще одна дівчина зі “Стутусу” (вона себе називала Юлія Аль-Рашид). В їх очах можна було прочитати “от дідько, знову він”.  Сенченко знову повторила, що вона лише приходить в гості до своєї подруги Юлії та до лохотрону не причетна.

За півгодини спілкування, в “Ізумруд” навідувалися кілька обурених людей, які криком вимагали віддати їм гроші і погрожували міліцією та прокуратурою. Але це на Юлю та Таню ніяк не вплинуло, вони лиш повторювали, що виникла якась помилка і номер, який вони дали, не відповідає тимчасово.

Власник “Артема”, дізнавшись про справжнє нутро орендарів, обіцяв їх вигнати за кілька днів.

Звідки “ноги ростуть”

Фірма “Статус” укладала свої договори на приватне підприємство “Попович Т.В.” в особі Попович Тетяни Вікторівни. Про цю людину нічого не вдалося дізнатися. А от про фірму “А.Н. Ізумруд Плюс” вдалося дізнатися дещо більше. Зареєстроване це приватне підприємство 26 лютого 2009 року на Кузяєву Олену Валеріївну у місті Кіровоград за адресою - вулиця Карла Маркса, 62/4. Самій же Кузяєвій 25 років, живе вона у Херсоні. Невелике зусилля і через певний час пошуків дану особу вдалося знайти у одній із соціальний мереж.

Кузяєва - молода симпатична дівчина. Дуже сумнівно, що саме вона змогла організувати подібну схему в багатьох обласних центрах: Житомирі, Донецьку, Кіровограді, Запоріжжі.  Журналіст RIA Олександр Столяров прикинувся лохотронщиком-початківцем, який захотів легких грошей. Але не у Вінниці, а у Жмеринці. Адже за вигаданою легендою начальник жмеринської міліції - його родич, який і буде кришувати цей шахрайський бізнес, куди без гарного “даху” нічого й носа пхати. Олена спочатку впиралася і говорила, що то не її фірма. Ніби документи втратила багато років тому і хтось скористався ними, зареєструвавши “Ізумруд”. Але згодом все-таки розкрила карти.

- Я і організовувала все, - пише Олена Кузяєва. - В тебе ж є якась криша в міліції, її вистачить. Це директор відкрив колись ту фірму і працює. Я там також раніше працювала.

На питання, як вийти на директора, та намагання отримати його контакти - Олена викручувалася. Аргументація у формі можливого партнерства з ним на неї не впливала.

- Йому ніяке партнерство зовсім не цікаве, - додає Олена Кузяєва. - Він якщо захоче, то зможе вийте на будь-яке місто і організувати там бізнес.

Згодом, через кілька тижнів, вдалося отримати номер телефону Олени. Журналіст RIA зателефонував їй. Сказали, що чимало вінничан скаржиться на “Ізумруд”, зареєстрований на її ім’я, називають фірму “лохотроном”.

- Це справді “лохотрон”, але я не маю до нього відношення, - каже дівчина. - В мене викрали документи і скористатися цим, щоб зареєструвати фірму.

Тоді журналіст сказав, що саме він - ділок зі Жмеринки, з міліцейським “дахом”.

- Я нічого не коментую! - сказала Кузяєва і кинула слухавку.

Наступного дня журналістові на мобільний подзвонили з невідомого номера. Жіночий голос зі слухавки відрекомендувався Оленою Кузяєвою. Вона була дуже не задоволена.

- Я тебе знайду і не сумнівайся, перестань робити те, чим ти займаєшся, - погрожувала Олена Кузяєва. - Ти ж розумієш, що за цим стоять серйозні люди. Я так зроблю, що ти платитимеш мені гроші до кінця свого життя.

Після цих слів, одразу до редакції був викликаний наряд міліції та написана заява про перешкоджання виконанню професійних журналістських обов’язків шляхом погроз. В доказ цього, правоохоронцям був продемонстрований диктофонний запис розмови з Оленою Кузяєвою, де був зафіксований факт погроз.

Бізнес-план: затрати окуплять за день

Затрати

Такий бізнес як “Статус” чи “Ізумруд”  з технічної точки зору організувати не складно. Витрати можна розділити на разові та щомісячні. Одних та інших буде порівну по десять тисяч гривень.

Щоб почати діяти, потрібно купити техніку, мобільні телефони, меблі, встановити “тривожну кнопку” для виклику охорони (2000 гривень). Загалом усе це обійдеться десь 10000 гривень.

Протягом місяця треба витрачати: реклама - 4000 гривень, оренда офісного приміщення - 1500 гривень, податки (єдиний податок 200 гривень, єдиний соціальний внесок - 320, охорона - 250 гривень). Всього виходить близько  6500 гривень.

Ну і зарплати. В офісі працює двоє дівчат.  Журналіст розмовляв з однією колишньою працівницею “Статусу”. Її мали платити 2000.

Прибуток

Колишня працівниця “Статусу” сказала, що в день контора мала десь 3000 гривень.

За п'ять робочих днів у тижні набігала сума в 10000-12000 тисяч.

“Франчайзинг”

Фірми зі схожою схемою роботи, як “Статус” і “Ізумруд” можна зустріти будь-де. В інтернеті є згадки про Вінницю, Кіровоград, Київ, Донецьк, Луганськ, Житомир, Маріуполь, Херсон, Запоріжжя, Тернопіль, Хмельницький, Миколаїв, Одесу та багато інших міст. Схему можна сміливо назвати всеукраїнською.

Налохотронили мільони. Міліція: “Це максимум злочин середньою важкості”

Люди скаржаться роками. Рахунок заяв, написаних на “Ізумруд”, “Статус” та їх попередників вже напевно йде на тисячі. Цей лохотрон у Вінниці діє вже більше п'яти років, за цей час з довірливих вінничан викачали близько 2 000 000 гривень.

Міліція, в свою чергу, розводить руками та апелює, що по документах все чисто. Кажуть, криміналу немає, а це всього лиш цивільно-правові відносини між людиною та фірмою. Мовляв, людина повинна читати те, що підписує.

- Ситуація з подібними фірмами досить складна та неоднозначна, - коментує виконуючий обов’язки начальника Вінницького відділу міліції Кирило Доценко. - У нас немає інструментів, щоб визначити чи шахрайство це, чи ні. Ми можемо тільки прийти і перевірити чи все у них в порядку з документами. Щоб провести негласні слідчі дії та здійснити “контрольну закупівлю”, діяння фірми повинні підпадати під поняття важкого злочину. А судячи з заяв людей - це максимум може бути злочин середньою важкості. В цьому випадку негласні слідчі дії не проводяться, адже це порушуватиме права людини.

Ось і маємо: ситуація дійшла до абсурду - міліція не має важеля вирішення проблеми, як, наприклад, при боротьбі із самогоноварінням, міліція користуються методом “контрольної закупівлі”.

На цьому фото Тетяна Сенченко позує журналістам в редакції RIA. Саме цю жінку журналісти зустріли в офісі обох лохотронів - і “Стутуса”, і “Ізумруда”. Але Тетяна категорично заперечує своє відношення до цих фірм

 

Журналіст RIA поспілкувався з Оленою Кузяєвою у соцмережі "Вконтакте". Ось скриншоти їхньої розмови

 

 


“Міліція вже 5 років не помічає злочину”

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Анонім

    Доброго дня!Підскажіть, будь ласка, в даній статті йде мова саме про компанію "Статус", що знах. в ТЦ "Ізумруд" на 3 пов.? дана компанія не займається працевлаштуванням? подібні компанії знах. по вул. Фрунзе 4, та вул. Визволення? на співбесіді представники спілкуються за сценарієм і нічого конкретного не розповідають про саму компанію?вірно?
  • Anonymous

    если кто-то с херсона еще так же попал пишите
  • Anonymous

    Мы
  • Anonymous

    ты с херсона, попали на 1450 грн, теперь не знаем что и делать...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up