Євросиноптики пророкують найсуворішу зиму. Наші кажуть - то повна дурня

Євросиноптики пророкують найсуворішу зиму. Наші кажуть - то повна дурня
До західних областей вже завітала зима, у вигляді снігу та ожеледі, Вінниця поки тримається. Та як повідомляють у нашому Гідрометцентрі, сніг за кілька днів прийде і до нас.

- Уже 29 листопада на території Вінницької області очікуємо мокрий сніг, заморозки, та ожеледицю, - розповідає диспетчер Вінницького Гідрометцентру. А от, якою буде зима та її головне свято, вінницькі метеорологи та синоптики не прогнозують.
Чого не скажеш про американських та європейських, і їх прогнози зовсім невтішні. Мовляв, Європі (до якої хоча б територіально належить Україна) слід готуватися до найсуворішої зими століття. Зокрема, такі невтішні погодні новини пророкує американський метеоролог Джо Бастарді, наче нас накриє безпросвітний циклон, а ще сонце знизило активність. В унісон з американцем сувору зиму прогнозує німецький синоптик Домінік Юнг.
Українські ж погодні експерти, як завжди не одностайні, одні погоджуються з іноземними синоптиками, інші кажуть, що все це цілковита дурня.
Наприклад, заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко каже, що такі прогнози абсурдні, адже неможливо спрогнозувати погоду більше ніж на десять днів. А все, що прогнозується на більший термін, надто мінливе, як і сама погода.
Тому і каже про нестійку зиму 2013-2014 Вазіра Мартазинова, заввіділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди науково-дослідного метеорологічного інституту України. І обіцяє нам м'яку, порівняно з попередніми роками, зиму, яка розпочнеться вже цього тижня різким та нестійким похолоданням. А перші дні грудня порадують нас перепадами від -10 до +7 градусів за Цельсієм.  
Новорічна ніч в Україні ймовірно пройде під мокрим снігом, з ожеледицею та можливим плюсом на градусниках, додає метеоролог. А от сніговий покрив буде надто нестійким продовж всіх трьох місяців, втім, як і температура. Тож готуймося до різких перепадів від +5 до -15 градусів. Найнижчі температури слід чекати в другій половині лютого. 

Народний синоптик

За словами народного синоптика Валерія Некрасова з Дніпропетровська, вже з початку грудня слід очікувати на сніг та морози. Перший місяць зими запам’ятається нам похмурою погодою, холодними вітрами, снігом та морозами і звичайно ж ожеледицею і все вже з 4 грудня. Тим не менш народний синоптик каже, що великого снігу в грудні чекати не варто, втім як і на новорічні свята. Адже ближче до кінця місяця температура повітря піде вгору. Тож хороводити біля ялинок будемо ймовірно з плюсовою температурою та мокрим снігом. Січень 2014, казково сніжною зимою теж не порадує, все буде в міру. Лише третя декада січня дасть морозний максимум -15. Не таким уже й лютим буде і останній місяць зими, температурний максимум з позначкою "мінус" буде в межах -10,-20 градусів, але чекаємо на сніг з вітрами.

Відео дня
>  

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Надо бегом патентовать все евробрэнды %) У некоторых категорий населения "крыша съехала" на почве ассоциации
  • Anonymous

    Евросиноптики) походу дела у людей рак мозга развивается Скоро будет Евромаркет,евроновости,еврогривна,европогода..Всё у нас теперь Евро!)
  • Anonymous

    Досить, необхідно бути стійким у переконаннях: Європа сказала (А ТАМ - ВЕРШИНА ПРАВДИ) - так і буле!!!!! Ми ЄВРОПЕЙЦІ!!!!!!
  • Anonymous

    Что немцу смерть- то русскому зима.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up