На чемпіонаті Європи вінницьких індорхокеїстів визнали найкращими

На чемпіонаті Європи вінницьких індорхокеїстів визнали найкращими
Підсумки чемпіонату Європи з індорхокею (в групі “В”), який нещодавно пройшов у столиці Швейцарії Берні, прокоментував головний тренер збірної України з індорхокею і вінницької команди “Олімпія-Колос-Секвоя-ШВСМ” Павло Мазур.

Нагадаємо, на цьому турнірі збірна України, яка складалася з вінницьких гравців та білоруського легіонера Артема Озерського (екс-вінничанина) посіла третє місце серед восьми команд.

Тренери, судді та інші фахівці з усіх команд-учасниць Євро визначили трьох кращих гравців турніру. Приємно, що серед них двоє українців. Найкращим нападником Євро-2014 став Артем Озерський, який забив дев’ять голів, найкращим воротарем – вінничанин Ярослав Гордей. До речі, наша команда у Берні загалом забила 22 голи, 17 – пропустила.  

Радість і сум

Відео дня
> – З одного боку, радіємо, що стали призерами. З іншого – дуже сумуємо, що втратили золоті нагороди і пряму путівку на чемпіонат світу, на якому ще жодного разу не грали. Адже наша команда як ніколи була близькою до виходу в елітний дивізіон. За вісім секунд до кінця останнього матчу з Францією рахунок був нічийним. Якщо б українці втримали його, стали б першими в турнірі. Але у ворота України було призначено малий штрафний кутовий удар. Ігровий час вже було вичерпано, але, згідно із регламентом, стандартні положення в будь-якому випадку мають виконуватися. На жаль, ми пропустили і програли. В результаті – лише “бронза”. 

Нинішній склад збірної України – досить потужний, і йому було по плечу вирішувати високі завдання. Невідомо, чи вийдемо ми колись знову на такий рівень. Чотири роки тому я побував на чемпіонаті світу з індорхокею в Познані (Польща), відвідував там тренерські курси. І тоді поставив перед собою задачу: на наступний аналогічний турнір поїхати вже зі збірною України. На превеликий жаль, не вийшло, – ділиться враженнями Павло Мазур. 

– Павле Михайловичу, нічию в стиковому матчі зі Швейцарію якій з команд можна занести в актив?

– В цьому матчі Фортуна була на нашому боці. Як і в останньому матчі з Францією, час гри сплив. Ми поступалися в рахунку, але встигли заробити штрафний кутовий удар. Його успішно реалізував Артем Озерський, що принесло нам бажану нічию.

– Успішний результат у підгрупі був передбачуваним?

– Ми планували посісти в підгрупі місце не нижче другого. Зайняли перше, здобувши дві перемоги і нічию.     

– Кого можна виділити в складі збірної України, окрім Озерського і Гордея, яких визнали кращими гравцями турніру?

– Також гравців “ОКС” Михайла Ясинського, Дмитра Луппу та Олега Поліщука. Саме вони були основною рушійною силою нашої команди на турнірі. 

– Україна грала в Берні двома четвірками, по аналогії з хокеєм з шайбою?

– В більшості матчів – саме так. А ось у вирішальному поєдинку з Францією я робив лише одиночні заміни, аби зберігати більшість лідерів на майданчику. Хоча ця тактика має й мінуси. Я вже переглядав відеозапис поєдинку з французами. І зробив висновок, що наприкінці цього матчу нашій команді бракувало свіжості.

Добові - лише на обід

– У Берні побували вперше?

– У Швейцарії ми були на змаганнях і раніше, але в самому Берні – вперше. Сподобався високий рівень організації Євро. Ми грали у сучасному залі, розрахованому на 4 – 5 тисяч глядачів. Вболівальників приходило чимало, особливо на ігри за участі господарів майданчику. 

– Кажуть, що Швейцарія – найдорожча країна в Європі?

– Вірно. Через це у нас виникли серйозні проблеми. На змаганнях у Берні організатори, зрозуміло, безкоштовно нас не годували; все було за рахунок гостей. Кожному з членів нашої делегації Міністерство видавало на добу по 25 доларів США. Цих коштів вистачало лише на звичайний, досить скромний, обід в Швейцарії. 

– Хокеїсти з інших команд отримували набагато більші добові?

– Нинішню добову суму на харчування для українських спортсменів, які виїздять за кордон, було призначено ще в далекому 1992 році Урядом Валерія Пустовойтенка. З того часу вона жодного разу не переглядалася! На відміну хоча б від країн-сусідів по СНД. Для прикладу: гравці збірної Білорусі (вона посіла в Берні останнє місце) отримували на добу по 90 доларів США. Російським хокеїстам видають на харчування приблизно в чотири рази більше за українців, а західноєвропейським спортсменам – більше на порядок.

– Швейцарці цікавилися Україною, нашою нинішньою складною політичною ситуацію?

– Наша країна їх мало цікавила. На мою думку, пересічні європейці подіями в Україні не дуже переймаються. Більше турбує наша нестабільність сусідів, – наприклад, білорусів, які під час турніру в Берні висловлювали нам певне занепокоєння.

– Тепер на часі – підготовка до клубного чемпіонату Європи з індорхокею у Лондоні. Вперше за всю історію вінницька команда виступатиме в найсильнішій групі “А”. Хто буде суперниками “ОКС”?

– Клубний чемпіонат Європи пройде в столиці Великої Британії 14 – 16 лютого цього року. Нашими суперниками у підгрупі будуть чемпіони Німеччини, Франції та Іспанії. Це елітні команди не лише континенту, але й світу. Але й ми давно вже не “хлопчики для биття”.    

{photo_gallery id=2864|}

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up