Папа Римський закликає не витрачати даремно грошей та не засмічувати планету

Папа Римський закликає не витрачати даремно грошей та не засмічувати планету
Промовляючи до понад 70 тисяч прочан, які заповнили площу Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск зазначив, що хоче присвятити своє повчання навколишньому середовищу. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

- Коли їжа розподіляється справедливо, нікому не бракує необхідного, натомість, коли викидаємо їжу, то це так, ніби ми її вкрали зі столу бідного або голодного, - сказав папа. - Коли говоримо про навколишнє середовище, про створіння, моя думка лине до перших сторінок Біблії, до Книги Буття, де стверджується, що Бог поставив чоловіка та жінку на землі, щоб вони її обробляли та оберігали. Але «обробляти та оберігати» стосується не лише взаємин між нами і довкіллям, між людиною і створінням, воно стосується також міжлюдських стосунків. Споживацтво привело нас до того, що ми звикли до надмірного та до щоденного марнування їжі, якій ми, іноді, вже не здатні надати відповідну цінність, яка перевищує чисто економічні параметри. Однак, пам’ятаймо, що їжа, яку викидаємо, є немовби вкраденою з столу бідного, голодного.

Читайте також:

Папа Франциск закликав молитесь за китайців

Відео дня
> Івана Павла ІІ можуть канонізувати вже у жовтні

Католики видали матеріали для глухонімих

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:01 Десять пікапів «Мітсубісі» хоче купити Вінниця для ЗСУ. Скільки витратять грошей? photo_camera 14:12 «Ми маємо зайти підготовленими. Інакше буде біда!» Воїни збирають кошти на РЕБи 13:13 Коли та на скільки сьогодні вінничанам відключають світло? Розповідаємо, як розібратися 12:38 «Колесо допомоги у вишиванці». У Вінниці відбувся благодійний велозаїзд play_circle_filled photo_camera Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 12:15 Зробіть себе красивою цією весною: найкращі процедури від вінницьких салонів краси (партнерський проєкт) 12:13 Військові 120-ї бригади тероборони отримали нове обладнання для боротьби з окупантами photo_camera 11:28 Уламки дрона пошкодили енергетичний об'єкт на Вінниччині: 23 тисячі людей були без світла 11:09 У Вінниці наступного місяця працюватиме 31 пришкільний табір 10:11 ЗСУ збили 20 ворожих «шахедів»: ППО працювала й на Вінниччині 10:10 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 09:41 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:20 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 08:39 Сьогодні вітаємо Степана. Історія, заборони та прикмети 17 травня 21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up