Десятьох вінницьких хлопців із внутрішніх військ покалічили на київському євромайдані

Десятьох вінницьких хлопців із внутрішніх військ покалічили на київському євромайдані
Зараз у Центральному міліцейському госпіталі лікують десятьох вінничан. Це хлопці із частини 3008 Внутрішніх військ, що тримали щити під адміністрацією Президента і не пропускали туди учасників євромайдану. Всього військовослужбовців із Вінниці у Києві – півтори сотні.

- 150 військовослужбовців із військової частини, про яку ви запитуєте, зараз в Києві. І 10 чоловік з них – травмовані, - розказала телефоном прес-офіцер Головного управління Внутрішніх військ України Вікторія Кушнір. – У хлопців з Вінниці закриті черепно-мозкові травми і травми рук – забої, тому що вони тримали щити, і протестувальники якраз й били по щитам. Зараз вінничани знаходяться на лікуванні у центральному шпиталі МВС України. Ними займаються професійні лікарі. У важкому стані серед них нікого немає.



Всього на охорону громадського порядку в столицю, як каже Вікторія Кушнір, від центрального та північного командувань внутрішніх військ виділили тисячу військовослужбовців.
- Ця тисяча відстоїть належну кількість годин, і заступають інші військовослужбовці, - каже вона. - Зараз прибувають додаткові сили, які замість травмованих військовослужбовців і юнаків, які мають відпочити, заступають на охорону громадського порядку. Загальна кількість – теж тисяча чоловік.
- Щоб було велике нарощування військовослужбовців у місті Києві, то такого немає, - говорить прес-офіцер Головного управління Внутрішніх військ України. - Але, на жаль, інформацію перекручують.
До речі, на офіційному сайті Внутрішніх військ сьогодні, 2 грудня, поінформували, що тисяча військовослужбовців з різних частин несуть службу під адмінбудівлями органів державної влади. І для забезпечення громадського порядку у місті Києві будуть залучені додаткові сили.
„Таке рішення перш за все зумовлено необхідністю заміни тих військовослужбовців, які тривалий час знаходяться на службі”, - дали пояснення у Києві.
І ось вчорашнє повідомлення від Внутрішній військ:
„Ввечері 1 грудня до шпиталю МВС направили 22 військовослужбовці внутрішніх військ МВС України, які забезпечували охорону громадського порядку під будівлею Адміністрації Президента України.”
Серед госпіталізованих - лейтенант Сергій Гіренко.
- Наші хлопці виконували охорону правопорядку, натовп насунувся на нас, - розказує Сергій. - Вони вигукували образливі речі. Потім полетіло все, що тільки можна уявити: зірвані бордюри, каміння, палки, саморобні вибухові пакети, петарди. Нападаючі застосовували сльозогінний газ невідомого походження. Я стояв у третій шерензі, бійці падали переді мною, я намагався їм допомогти, підтримував, а потім на нас ринувся трактор, встояти не вдалося, я втратив свідомість і впав. До тями прийшов у лікарні.


- Ринувся трактор, і встояти не вдалося. Я втратив свідомість і впав. До тями прийшов в лікарні, - каже Сергій Гіренко (фото із сайту Внутрішніх військ МВС України)

Після госпіталізації перших 22 травмованих прес-служба головного управління Внутрішніх військ повідомила, що під будівлею адміністрації Президента сутички продовжуються, і кількість поранених правоохоронців збільшилась до 59 чоловік.
 

Коментарі (222)
  • Anonymous

    всі коментарі по своєму цікаві але ніхто з вас там не був і не вам про це судити!!! щодо бійців на банковій пострадали з вінниці але з вч 3027 з Барсу!!!! а не з вч 3008!!!! моя порада менше слухайти змі!
  • Anonymous

    Видел в инете видео!Видео с бульдозера!Стоят беркутята,зади них командир,с рупортом,и кричит,СТОИМ,СТОИМ!Это нормально?Стань,су* перд парнями в форме,и кричи,а не заспинами!
  • Anonymous

    Видел в инете видео!Видео с бульдозера!Стоят беркутята,зади них командир,с рупортом,и кричит,СТОИМ,СТОИМ!Это нормально?Стань,сука перд парнями в форме,и кричи,а не заспинами!
  • Anonymous

    Знаете, среди нациков которые и устроили эту заварушку процветает нетрадиционная сексуальная ориентация.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up