Участь студентів у мирних протестах тепер є поважною причиною, чого не був на парах

Участь студентів у мирних протестах тепер є поважною причиною, чого не був на парах
Вчора, четвертого грудня, Міністерство освіти та науки видало Указ №1694 про “Питання забезпечення гарантованих Конституцією України прав”. Керівникам вузів цей документ радить враховувати бажання студентів брати участь у мирних протестах, а відсутність на заняттях в зв'язку з цією причиною розцінювати як “поважну”.

Згідно цього Наказу, ректорам забороняється чинити адміністративний тиск на тих студентів, які мають бажання вийти на майдан. Проте наказ ніяким чином не скасовує правил внутрішнього розпорядку університетів. Тобто, обов'язоком студента, як і раніше, залишається присутність на парах згідно затвердженого розкладу занять. Але тепер кожний студент, який був відсутній на парі, тому що брав участь у мирному мітингу, має право сказати, що це і є поважна причина. Ніхто його за це не відрахує і не має права цим погрожувати. Але пропуск потрібно буде відпрацювати.

У Вінницькому Департаменті освіти при облдержадміністрації кажуть, що офіційно цього наказу вони ще не отримали. Але підтвердили, що наказ заступника Міністра Табачника ні в якому разі не є тим папірцем, який дає дозвіл повністю скасувати заняття в університетах. До того ж, ніхто і ніщо не заважає студентам брати участь в акціях протесту після того, як закінчаться пари. Це вважається вільним часом студента, і, якщо він є повнолітнім, то може використовувати його за своїм бажанням.

В аграрному кажуть, що тиску не чинять і нікого зачиняти не будуть

Відео дня
> Станом на ранок п'ятого грудня, не бачили Наказу №1694 і в Аграрному університеті. Проте виконувач обов'язків ректора Галина Янчук каже, що адміністративного тиску на студентів ніхто не чинить:

- Ми і не забороняли нашим студентам брати участь у мітингах. Але після занять. Чомусь саме ось цієї частини “після занять” ніхто і не почув. У нас йде навчальний процес, і порушувати його ми не маємо права і просто так відпускати з пар чи взагалі відміняти навчання. Це нісенітниці. Тим, хто навчається на комерційній основі, за навчання платять батьки. За бюджетників — держава. Студенти за своє навчання отримують стипендію. А ми візьмемо і просто так скасуємо пари? А якби хтось постраждав, то з кого б спитали? В першу чергу, з нас. Я цього наказу ще не бачила, тому якимось чином його коментувати не можу. Але, думаю, він просто дозволить розцінювати таку “енку” як “з поважної причини”. Її потрібно буде відпрацювати, - каже пані Галина.

 

Студенти, які безпосередньо зазнали обмеження своїх конституційних прав, мають надіслати офіційно оформлену заяву з описом порушення й іменами причетних до цього осіб на адресу: [email protected] або до Міністерства освіти і науки України.

 

Коментарі (5)
  • Anonymous

    По телеканалі "Россия" сказали, шо америка розпилює над українцями вірус, який налаштовує українців проти Росії і Януковича
  • Anonymous

    Який,нафіг.мітинг? Більшість їх шлялося у "Магіцентрі" та біля "МакДональдсу"...
  • Anonymous

    Это точно. Не знаю как молодые люди, может они и могли бы быть культурнее. Но вот к примеру сегодня - захожу здание, по делам - на первом этаже, за колонной (возле общественной столовой, здание облсофпрофа) - стоят люди - курят (взрослые в костюмчиках, все как полагается). Иду дальше - на встречу идет мужчина, матерится, чем-то явно озабоченный - и плюет себе под ноги! Вот это культура! Вот это менталитет!!
  • Anonymous

    и в чем молодцы студенты? навешали им лапши, а пиплы хавают))) или вы думаете мы нужны Европе или ляжите спать проснетесь и утром вы в Европе наш менталитет очень сложно искоренить, да и Европе мы не нужны - разве что как потребители так что хватит дешевую лапшу вешать нам
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:20 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 08:39 Сьогодні вітаємо Степана. Історія, заборони та прикмети 17 травня 21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року 18:43 «Вимикатимуть і влітку, і восени»: які графіки відключення світла існують і які з них вже діють у Вінниці 18:40 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 18:19 «Душа в місті Марії»: у Вінниці відкрили фотовиставку про материнську любов і втрату photo_camera 17:53 Рік братерства Вінниці з Карлсруе. Чим допомагає нам це місто і чим воно схоже з нашим? play_circle_filled photo_camera 17:05 Економія, комфорт, зв'язок: на Григоренка капітально ремонтують ліфт 16:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 16:06 Що ви знаєте про вишиванки? Тест до свята від «20хвилин» 15:31 У Вінниці розробили «Дорожню карту Захисника» для допомоги ветеранам 14:19 Сьогодні — День вишиванки. Народний репортаж із соцмереж вінничан до свята play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up