Нічна війна у Вінниці - євромайданери били "тітушок", а міліція спостерігала

Нічна війна у Вінниці - євромайданери били "тітушок", а міліція спостерігала
Київський накал подій потруху добирається до Вінниці. Вночі у нашому місті відбулися кілька бійок радикалів з "тітушками" (точніше "антимайданівцями"), а їх автобусам розбивали вікна і проколювали колеса.

Все почалося з того, що в соцмережах поширилися новини про те, що з Вінниці до Києва сьогодні, тобто в ніч з 22 на 23 січня, відправиться кілька автобусів з тітушками. Новина супроводжувалася закликом будь що не дати їм дістатися столиці.

Зокрема, у ВК-групі "Правого сектору" написали:

ПРАВИЙ СЕКТОР
Вінниця, вже з декількох джерел надійшла інформація, що на жд. вокзалі о 00:30 близько сотні тітушок збираються їхати до Киева, підключайте знайомих і тих, хто бажає їм завадити!
Слава Україні!

Відео дня
> Бажаючих поспілкуватися з тітушками виявилося чимало. Близько ста людей - усі молоді, на обличчях шарфи і маски. В основному хлопці, але й є і дівчата. Вигукують: "Слава Україні - героям слава", "Слава нації - смерть ворогам", "Україна понад усе". Більшість - представники радикальних організацій, як лівого та і правого напрямку, а також нивівський ультрас.
Супроводжували їх, як представники преси, журналісти "20хвилин".

Залізничний вокзал
"Вінницький батальон Євромайдану" прибув на залізничний вокзал завчасно - близько 23.30. Біля тролейбусної зупинки стояло два автобуса. Біля автобусів - людей 50, різного віку - від 18 до 50, більшість чоловіків, але й багато жінок. По вигляду на "тітушок" не тягнуть, скоріше "антимайдан". За словами журналістів "20хвилин" від багатьох з них чувся запах алкоголю. Обличчя багатьох видавали представників досить маргінальних прошарків.
Далі все відбувалося стрімко. Переконавшись, що автобуси дійсно прямують на Київ, вінницькі евромайданери почали розганяти "антимайданівців". На це не пішло багато часу. Двое молодих хлопців  - десь 18 і 22 роки - стали пручатися. Їх повалили на землю і побили.
Далі евромайданери взялися за автобуси. Водій одного з них намагався втекти, ледь не зачавив кілька людей, що перекривали йому дорогу. У бокові вікна автобуса полетіли порожні пляшки з під пива, два вікна розбили. Водій вийшов на вулицю і його обдали з вогнегасника.
Іншому автобусу евромайданени пробили колеса.
Приїхала міліція. Дві машини ППС. Але... вони нічого не робили, просто спотерігали за тим, що відбувається.

Автовокзал
Залізничним вокзалом усе не закінчилося. "Батальон" пішки, вигукуючи лозунги рушив на Центральний автовокзал. Була інформація, що звідти також будуть їхати чи то "тітушки" чи то "антимайдан".
В ВК-групі "Правого сектора" з'являютсья таке повідомлення:

ПРАВИЙ СЕКТОР
ВІННИЦЯ!
хто йде на підтримку в Вінниці, тітушки прорвались з жд вокзалу і прямують в сторону автовокзалу, мабуть, їдуть напевно через вулицю Київська, таксисти пробують заблокувати.

На автовокзалі дійсно стояло кілька автобусів. Один із них повністю заповнений. Контингет той самий - "антимайдан". В салоні також чується запах алкоголю.
На питання "куди ви їдете?", люди відповідали:
- Не твоя справа. Куди хочемо, туди і їдемо.
Сумнівів щодо характеру зібрання у євромайданерів не виникло і вони знову стали розганяти пасажирів. На це також не пішло багато часу, втім далеко не всі поспішали втекти куди подалі. Деякі просто відійшли сторону і стали вичікувати.
Приїхало багато міліції - машин сім, від "Патріотів" ППС до звичаних "сімок" даішників.
Але і тут міліція не стала втручатися. Якийсь чоловік кричав, що він "регіонал", намагався розігнати молодь у масках. Але вони не слухали.
Відчувши, що стає нудно, евромайданери почали шукати в районі вокзала антимайданівців. І знайшли - прямо в приміщенні вокзала, хлопця років 25, невисокого, але міцного на вигляд. Слово за слово - почалася бійка. "Тітушку" повалили на землю. Серед тих, хто його бив була і дівчина - вона наносила удари ногами.
Прибігла міліція, почала розбороняти заворуху кийками. На підлозі залишилося двоє - міцний невисокй "тітушка" і один з євромайданерів. Вони продовжували гоцатись. Молодь в масках схопила свого і, запевнивши міліцію, що вони вже йдуть, дійсно пішла з автовокзала. Побитий кричав їм в слід образи і заклики закінчити чоловічу розмову. Але цього не сталося. Нікого не затримали.
Далі євромайданери роз'їхалися містом на таксі - по тим місцям, де за їх інформацією також можуть стояти автобуси. Тим часом на вулицях міста зявилося багато міліції.

Читайте також:
Фоторепортаж з нічного "сафарі" на регіоналівських тітушок у Вінниці

Полювання на тітушок по-вінницьки

Коментарі (393)
  • Anonymous

    согласен. из-за этих ди*/уже погибли несколько человек. вы хотите, чтобы и у нас тоже кровь пролилась? чего вы добиваетесь?
  • Anonymous

    пидарс ты конченый
  • Anonymous

    Уважаемый артем,у меня не скромный вопрос,вы-то сам "случайно" не "Титушка" или "титушенок",как правильно? что касается Майдана,я там была и могу сказать достоверно: ни один человек не может стоять на майдане за деньги в такой мороз и такое время, доказательством является полное отсутствие людей купленных регионалами.И почему же вы,с такой отличительной точкой зрения, не отстаиваете ее вместе с единомышленниками стоя на морозе, поддерживая президента и сегодняшнюю власть? неужели ваших убеждений хватает лишь на то чтобы о грызаться в инете?
  • Anonymous

    I wish be.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up