Тернополянин Максим Черкашин проїхав тисячу кілометрів велосипедом

Тернополянин Максим Черкашин проїхав тисячу кілометрів велосипедом
Тернополянин Максим Черкашин представляв наше місто у велопробігу, учасниками якого були 11 українців та 14 німців.

Учасники велопробігу стартували у німецькому місті Дрездені, а завершили змагання у бельгійській столиці - Брюсселі. Подорож тривала десять днів.
Щодня намотували сотню кілометрів. Першого дня я був ледь живий, але потім звик до навантаження, - розповідає чоловік. – Їхали командою, тож ніхто не відставав.


Поля з вітряками і сонячними батареями
Мета проведення велопробігу — огляд тамтешнього виробництва та застосування альтернативних джерел енергії. Відтак учасники у рамках проекту “Велопробіг європартнерство-2011” мали можливість побачити на власні очі те, як Німеччина видобуває електроенергію за допомогою сили вітру та сонця.
- Вздовж доріг ми бачили величезні вітряки та сонячні батареї. Це роблять для того, щоб рідше використовувати атомні електростанції. Адже до 2050 року Німеччина хоче отримувати 60% всієї енергії з альтернативних джерел, - пояснює співрозмовник.
Тернопільщина сьогодні використовує лише 1% відновлювальної енергії. Тому, як вважає пан Черкашин, нам є чого навчатися.

 

Відео дня
>Прикладом для наслідування тернополянин вважає також і розвиток у Тернополі інфраструктури для велотуризму.


Багато покажчиків на дорогах
Мандруючи селами та містами, тернополянин зауважив, що велосипедами на Заході активно користуються діти та дорослі, урядовці та офісні працівники.
- Ми зустрічали бабусь із рюкзаками, спальниками, які велосипедами мандрують країною, - сміється Максим. – Бачили також дівчат у спідницях та на підборах, які, сидячи за кермом ровера, поспішали на роботу в офіс. Там справжній бум на цей вид транспорту!
Велосипедом можна добратися до будь-якого німецького міста. Там багато підказок, як потрапити у потрібний населений пункт. Адже є сучасні навігатори. А в містечках продають паперові карти із позначками велодоріг.
- Скільки кілометрів до пункту призначення, а також де починається та завершується велодоріжка — вся ця інформація є на дорожніх знаках, - продовжує мандрівник.
Велопарковки та кемпінги є всюди, де вони необхідні. Знайти місце для ночівлі та приготування їжі й іншого можна без проблем.
- На кемпінгах можна прийняти гарячий душ. Це коштує лише 1 євро, - зауважує Максим.
Чоловік каже, що велотуристи - невибагливі щодо комфорту. Тому цей вид туризму не потребує великих фінансових затрат, як, для прикладу, будівництво готелю. Тому, вважає співрозмовник, саме велоінфраструктуру варто активно розвивати у Тернополі.
- Думаю, що замість чотиризіркових готелей можна збудувати кемпінги для велосипедистів, - розмірковує пан Черкашин. - Мер погодився із цим. Навіть розглядає можливість спорудити перший у селі Підгородньому - на базі пластового центру.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    дійсно тема цікава ,оздоровлення молоді
  • Anonymous

    оце ноги підкачали.... а в Україні десь часто велики ламалися від наших доріг.
  • Anonymous

    Нажаль одних парковок - замало. Велосипедних доріжок в Тернополі немає, а їхати по трасі з прийнятою в Тернополі культурою водіння - повний екстрім. Тай парковки в Німеччині (доречі, пишу зараз якраз звідти), є коло багатьох магазинів і супермаркетів, а також студентських гуртожитків, навчальних закладів, готелів, зупинок метро, вокзалів... Тобто в місцях, які часто відвідують. Це дозволяє використовувати велосипед в усіх випадках життя. В нас же, в Тернополі, вони встановлені Бог зна де і нагадують більше стійло для коня а не велосипедну парковку (має фіксуватися колесо і, в ідеалі, присутній дашок для захисту від негоди). А взагалі - чудова ідея. Тернопіль - місто невелике, запросто можна вздовж і впоперек на велосипеді об'їхати...
  • Anonymous

    Щановна авторко!Уважно прочитайте, що Ви написали-Прикладом для наслідування іт. дПрикладом для наслідування у Тернополі можуть бути ,в даному випадку, Німеччина і Бельгія.!!1А хлопцеві -повага.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up