Подробиці "даішної" аварії у Вінниці

Подробиці "даішної" аварії у Вінниці
Аварія, що трапилась у неділю, звернула увагу на себе не тільки збитим деревом, але й фігурантами – ними виявилися молоді співробітники Державтоінспекції, які у неробочий час їхали у власному автомобілі. На сайті 20minut.ua коментатори, які називаються свідками, кажуть, що хлопці були напідпитку. У Державтоінспекції цю інформацію не підтверджують, але й не спростовують.

Повертаючи із Немирівського шосе на вулицю Лебединського, «Опель», у салоні якого були даішники, збив липу, що росла на узбіччі дороги. Машина не тільки вивернула з корінням дерево, а й пробила огорожу автосалону.
Як видно із жалюгідного стану авто, «Опель» після «поцілунку» із липою, добряче «крутило». Гальмівного шляху на дорозі не було. Водія і його пасажира доставили до лікарні.
Аварія трапилася у неділю, 25 березня, близько 5.30 ранку.
На місці пасажира – багато крові, лобове скло «Опеля» пробите і також заплямлене кров’ю. Номерні знаки з автомобіля зняли.
Ніяких коментарів на місці працівники автоінспекції надати не могли, мотивуючи це тим, що аварія трапилась не в їхню зміну, і вони прибули, не знаючи деталей. Працівники служби охорони «Легіонер», які стережуть майно «Джерман центру», також сказали, що аварію бачили їхні колеги, які вже пішли зі зміни. Працівник «Зеленбуду» сказав, що прибув тільки прибрати розтрощене дерево і про саму аварію йому нічого невідомо.

У машині були даішники
- Аварія трапилась близько 5.30 ранку, у автомобіля «Опель-Вектра» луснула покришка, машину потягнуло вправо, і вона вдарилась правою стороною в дерево. Попередні причини аварії – пробите праве переднє колесо, - каже начальник відділу профілактики обласної Державтоінспекції Володимир Мотичко. – У машині крім водія, знаходився пасажир. Обоє співробітники Державтоінспекції. Чоловіки отримали незначні тілесні ушкодження та госпіталізовані у лікарню швидкої допомоги. Про те, якою була швидкість сказати не можу, відеофіксатора поблизу не було, може вони їхали 50 кілометрів, а може і 70. По усім випадкам з співробітниками міліції, в тому числі Державтоінспекції, справу розглядають слідчі прокуратури. Чи будуть вони порушувати кримінальну справу, чи ні – я не можу сказати.
На запитання журналістів RIA, чи були даішники п’яні, Володимир Мотичко сказав:
- Я не знаю, я на місці пригоди не був. Чи був в їх крові алкоголь, з’ясовують працівники прокуратури, при них вони здавали аналізи.
На запитання, чому не було гальмівного шляху, відповідь була такою:
- Мене там не було, я цього не бачив, з цим розбиратиметься слідство, - сказав начальник відділу профілактики.
Хто буде відшкодовувати понівечене майно, невідомо.
- Поки що відшкодування ніхто не вимагав. Не можу сказати, хто буде платитиме за відновлення паркану, - розповів Володимир Мотичко.

З автомобіля вилізли самі

Відео дня
>У станції швидкої допомоги повідомили, що співробітники Державтоінспекції після прибуття бригади знаходились поруч з машиною. Пояснювати про обставини аварії відмовились. Лікарі оглянули їх та діагностували одному чоловіку 25 років численні тяжкі травми, іншому, 27-річний чоловіку - середній стан важкості.

- Вони знаходяться у лікарні швидкої допомоги у травматологічному відділенні, в обох середній стан важкості, були доставлені з закритою черепно-мозковою травмою, мали рани голови, - каже заступник головного лікаря по медичній частині Богдан Трохименко. – Я не можу сказати, чи були вони у стані алкогольного сп’яніння чи ні, нехай це з’ясовує міліція.

Справу просто «замнуть»?
Цікава полеміка розгорнулась на сайті 20minut.ua стосовно цієї аварії. Коментатори на сайті розповіли, що учасниками аварії є працівники автоінспекції Дмитро Афанасьєв та Максим Процюк. Судячи з їхніх профілів у мережі «Вконтакте», дійсно, працівники міліції з такими іменами у Вінниці є. Та й вік сходиться. Але про факт причетності саме цих молодиків до аварії, що трапилась у неділю, у «органах» говорити не бажають.
Дописувачі сайту підозрюють, що цю справу просто «замнуть», як часто буває в подібних випадках, де учасниками аварії є співробітники міліції.

Даішники таранять не вперше
У травні 2008 року на перехресті 600-річчя та Келецької службовий автомобіль Державтоінспекції протаранив таксі із двома пасажирами, хлопцем та дівчиною.
Ще одна аварія сталася у квітні 2010 року на дорозі - Вінниця-Турбів-Велика Михайлівка. Поблизу повороту на село Бубнівка, Гайсинського райну автомобіль "КІА СІД", що прямував зі сторони Гайсина в сторону Ладижина, вилетів із дороги в кювет, перекинувся та зупинився метрів за десять від проїжджої частини. Машину сильно деформувало - вона перетворилася на потворну купу металу. За кермом «КІА» сидів 27-річний прапорщик міліції, інспектор дорожньо-патрульної служби Ладижинського відділення Державтоінспекції. Його та ще одного 26-річного пасажира госпіталізували у району лікарню. У водія лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, гематоми та крововиливи, у пасажира - черепно-мозкову травму. А 23-річна жителька Ладижина, що подорожувала в машині разом із міліціонером, від отриманих ран померла прямо у салоні.
У січні 2011 року працівник Державтоінспекції на під’їзді до Вінниці збив 48-річного пішохода.
- Це був наш працівник, - розповідав старший інспектор організації дорожнього руху Вінницької обласної Державтоінспекції Олег Павленко. - В його обов’язки входить перевіряти роботу дорожніх патрулів. Він якраз повертався до себе у відділ з чергової перевірки. Але на неосвітленому відрізку Немирівського шосе збив пішохода. Чоловік переходив дорогу у невстановлену для цього місті.
Ще одна пригода сталася у березні 2011 року на Київській, недалеко від перехрестя з вулицею Грибоєдова. Автомобіль «Рено» з невідомих причин в'їхав у дерево. В аварії загинув працівник Державтоінспекції. Він був пасажиром. Водій автомобіля, старший інспектор дорожньо-патрульної служби, з важкими травмами потрапив у реанімаційне відділення другої міської лікарні.

Коментар експерта

Ігор Омельчук (32),
заступник директора «Пегас-авто», автогонщик з 10-річним стажем

Зараз такий автомобіль «Опель-Вектра» коштує близько п’яти тисяч доларів. Швидкість, можливо, і була більшою, ніж 60 км/год. Важко сказати, потрібно бачити гальмівний шлях. Мені здається, що їхали зі швидкістю 70-80 км/год. Але все це мають встановлювати спеціалісти, які працювали на місці пригоди.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Anonymous

    я тебе також Олеже знаю досить давно, тобі попи....іти аби про щось ....- хлібом не корми!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Антон такий самий непотрiб, як i Максим. Цi два постiйно бухають, а потiм ганяють разом. Разом i здохнуть якось
  • Anonymous

    Знаю Максима ДАІшника досить давно, у нього хоббі таке, пити до самого ранку а потім по Вінниці 120 км/год ганяти вночі, в нього раніше ВАЗ112 була із номером 9401, шановний авторе, не зупиняйте свої публікації, поки цих виродків не попруть з органів, а не дай Боже щоб дитину якусь збили, чи маму з коляскою.......

    Anonymous reply Anonymous

    ти не дуже гарно напевно знаеш, це втебе хобі язиком молоти поки піна з роту не піде!
  • Anonymous

    Скільки ще буде випусків газети про цю аварію,автор? Впевнена,якби аварія трапилася з простими людьми,а не службовцями,ніхто б навіть не звернув увагу,а тут,скільки галасу.Якшо вони винуваті,то буде урок.Якшо ні,то обговорювати їхні дії сидячи на мякенькому кріслі за екраном компютера дуже легко і просто.А правду,знають тільки вони,тобто постраждалі.

    Anonymous reply Anonymous

    вони не постраждалі - а винуватці дтп!

    Anonymous reply Anonymous

    тобто по вашому винуватці ДТП не можуть одночасно бути постраждалими,чи що?

    Anonymous reply Anonymous

    Якщо вони пiари, то HI!!!
  • Anonymous

    Скорость была выше 70-ти. Состояние алк. опьянения УЖЕ ДАВНО ДОЛЖНО было сделаться, в течении 2-ух часов, данные у ГАИ есть. Мотычко морозится, что в прочем как и всегда, никогда нормального комментария толкового он не давал, и не даст наверное. А ГАИ безпределило всегда, это гопари в форме, ОПГ узаконеное, толком ничего и не делают.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:33 Чи вийде з вас кондитер? Тест від 20хвилин 14:04 Смак історії: Клопотенко знімає відео про традиційну кухню Гончарівки play_circle_filled photo_camera 13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вищий норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up