До Тернополя на "Дні моди" приїде Оксана Караванська

До Тернополя на "Дні моди" приїде Оксана Караванська
Вже треті "Дні моди" проведуть у Тернополі 27 жовтня о 16.00 в Українському домі "Перемога". Свої останні колекції покажуть як молоді, так і добре знані дизайнери з Києва, Львова, Івано-Франківська. А Тернопіль представлять викладачі та випускники відділення дизайну Галицького інституту ім.Чорновола.

 

- Приємно, що тернопільські дні моди живуть і продовжуються, - каже координатор проекту, завідувач відділення Галицького коледжу ім. Чорновола Марія Гудима. - Вони дають можливість повірити у себе молодим дизайнерам, зрозуміти, що це реально навіть у Тернополі, і не треба їхати у велике місто.

Буде 16 дизайнерів. Цей проект дає можливість студентам поспілкуватися з професійними дизайнерами і повірити у те, що творити одяг можна і у рідному місті, продовжує пані Гудима.

Відео дня
>- Звичайно, ми хотіли б, щоб активнішими стали тернопільські підприємці та дизайнери, – каже вона. – Потрібно, щоб ці люди теж долучалися до цього проекту і показували себе.

Перед початком показу гостей чекають цікаві виставки та презентації. Будуть і сюрпризи, обіцяють організатори проекту. Але наразі деталей вони не розголошують.

Цього разу в показі візьмуть участь 16 дизайнерів. Серед них і ті, які були на попередніх днях моди. А це гості з Києва – бренд Соболєва&Вронська, модний дім "Ріто", Олеся Теліженко, Світлана Каланіченко. А також будуть відомі дизайнери зі Львова – це Оксана Волтович, Мальва.

- З Івано-Франківська до нас приїдуть Олександр Урсуляк, який працює з народним одягом, та Любця Чернікова, - каже Марія Гудима. - Вона теж працює в напрямку етно. В осінній сезон її вироби будуть дуже актуальними.

Спецільний гість "Днів моди"– Оксана Караванська, яка відома не лише в Україні, а й далеко за її межами.


Обіцяють сюрпризи.
Нагадаємо, що "Дні моди" у Тернополі успішно стартували у лютому цього року. Тоді свої колекції показали студенти з різних навчальних закладів України, які здобувають фах дизайнерів. А також були і майстер-класи від професійних дизайнерів – Оксани Бачинської, Наталії Стефанчук, Марії Діденко, сестер Ірини та Оксани Мурашок зі Львова, Мирослава Мельник з Києва. Згодом тернополяни побачили покази мод у травні цього року. Ця подія вже стала традиційною у нашому місті. Організатори вже складають плани і на наступні дні моди. Так, навесні планують провести конкурс дизайнерів-студентів.
Організаторами днів моди є тернопільська міськрада та Галицький коледж, генеральним спонсором ТВК "Атріум" .

- "Дні моди" ми вже провели два рази, і все пройшло чудово, - каже підприємець Тарас Демкура. - Ми прозвучали на всю Україну. Варто лише згадати показ мод на пішохідному переході! Такого ще ніхто не робив, тому ми відзначилися. Думаю, цього разу теж буде багато сюрпризів і всі будуть задоволені.

Пан Демкура додає, що дні моди набрали такого розмаху, що у залі вже неможливо помістити всіх охочих.
- На свято приїжджає багато знаних дизайнерів і завдяки цьому в нашому місті почала зароджуватися дизайн-індустрія, - додає Тарас Демкура. - Адже наше місто заслуговує на це. У нас є багато красивих жінок, які хочуть гарно одягатися. І до речі, ми все робимо для того, щоб ці дизайнери залишалися у нас. Так, в "Атріумі" вже є бутики одягу від знаних дизайнерів. Також ми плануємо говорити про співпрацю і з іншими.

Довідка

Квитки на "Дні моди" коштують 40-60 грн. Їх можна придбати в "Перемозі", торгово-розважальному комплексі "Атріум" та за телефоном 51-05-66.
За інф. "20 хвилин"


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up