Українці – найхворіша нація в Європі

Українці – найхворіша нація в Європі
Українці – найхворіша нація в Європі, за рейтингом американської агенції Bloomberg.

Найбільшу загрозу життю українців становлять серцево-судинні захворювання, за якими Україна посідає друге місце у світі, отруєння і хвороби печінки, які фахівці частково пов’язують з надмірним споживанням алкоголю.

За показниками безпосередньо пияцтва українці посідають 21-ше місце у світі. Загалом тривалість життя, базовий показник здоров’я нації, погіршується протягом останніх 50 років. Нині вона становить 65 років для чоловіків, 75 років – для жінок.

За даними цьогорічного опитування Київського міжнародного інституту соціології, більше половини українців не можуть назвати себе здоровими.

Україна є державою, де населення не лише скорочується одними з найвищих темпів у світі, але й скорочується тривалість життя українців та його якість, констатує голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я, регіоналка Тетяна Бахтеєва.

«Тривалість життя українців на 12-14 років менша, ніж у європейський країнах. Це перш за все погіршується тим, що населення веде дуже нездоровий спосіб життя, нераціонально харчується, туди входить алкоголізм, куріння і наркоманія. Це визначає структуру захворюваності, інвалідності та смертності населення. На серцево-судинні захворювання страждає від 12 до 14 мільйонів громадян, 1 мільйон стоїть на обліку з онкологічними захворюваннями, 500 тисячіз туберкульозом. Всі ці захворювання визначають майже 100 відсотків загальної і захворюваності, і смертності», – зауважує Тетяна Бахтеєва.

Грошей на якісну систему охорони здоров’я не вистачає

На думку голови Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я Олега Мусія, в Україні просто не вистачає грошей на якісну систему охорони здоров’я.

«В Україні виділяють на медицину 3,7% ВВП. Насправді для існування системи охорони здоров’я необхідно, щоб було 6%. Але українське ВВП в грошовому еквіваленті, навіть якби було 6%, то воно дуже далеке від 11% в Німеччині, де на охорону здоров’я на одну людина витрачається декілька тисяч євро. Тому це все і впливає на стан здоров’я населення», – каже Олег Мусій.

В більшості випадків українці власноруч гублять своє здоров’ямедик

Але керівник українського відділення Всесвітньої організації охорони здоров’я Ігор Поканевич вважає, що для того, щоб побороти більшість із недугів, від яких потерпають українці, потрібні інвестиції не так у лікування, скільки у профілактику, яка б вплинула на зміну ставлення українців до свого здоров’я. До того, ж профілактичні державні програми відсутні уже кілька років.

«Українці менше слідкують за своїм здоров’ям: більше курять, більше вживають алкогольних напоїв, більше вживають нездорової їжі, менше фізично рухаються. Крім того, діагностика захворювань на більш пізніх стадіях», – сказав Ігор Поканевич.

Заслужений лікар України професор Ольга Богомолець погоджується, що здоров’я нації залежить від стану медичної галузі лише на 10 відсотків. Професор Богомолець переконує, що українці могли б бути нацією довгожителів і мають на те всі підставиекологічні, кліматичні, географічні й генетичні. Але вони власноруч гублять своє здоров’я.

«Україна на сьогоднішній день посідає перше місце щодо дитячого алкоголізму. А у тих, хто п’є, виникає зрештою низка хвороб: захворювання печінки, СНІД, венеричні недуги. Українців спонукає не дбати про власне здоров’янебачення власного майбутнього у цій країні», – запевняє Ольга Богомолець.

Медики наголошують, що змінити ситуацію можна, якщо українці повірять у своє майбутнє і в те, що вони, а ніхто інший, мають на нього безпосередній вплив.

Джерело : Радіо Свобода

Автор : Наталка Коваленко

Коментарі (10)
  • Anonymous

    20 лет незалэжности не прошли даром. Зато мова и фекальные шествия...
  • Anonymous

    Кто не курит и не пьет - ровно дышит, сильно бьет!!!
  • Anonymous

    У нас 70 - 75% лікарів - дибіли і бидло, люди бояться у них лікуватися!

    Anonymous reply Anonymous

    когда-то ты к одному из них попадешь, будешь мысленно умалять тебе помочь и простить за эти слова, потом может и поймешь, что нельзя судить всю медицину по 2 клушам, что сидят в регистратуре..
  • Anonymous

    Хворі лише ті, що голосували за РЕгіони і за червоносраких комуняк.

    Anonymous reply Anonymous

    Нормальні ті, що голосували за Ляшка - а мені навіть вдалося в нього відсосати! Тому я лідер для усіх свідомих! Я - сосун!

    Anonymous reply Anonymous

    Троль, а щось розумне можеш написати? Чи ти на одній темі помішаний???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up