Житомирська бандуристка мріє виступити у міланському оперному театрі

Житомирська бандуристка мріє виступити у міланському оперному театрі
Виняткова співачка і талановитий музикант, Світлана Ніконорова, починала свою творчу діяльність у 2007 році в Житомирі, нині - продовжує в Києві, а разом з тим співпрацює з іноземними поціновувачами українського мистецтва.

Дівчина вже побувала з гастролями за кордоном, освоїла крім бандури ще три інструменти, вона надає перевагу вишиванкам і понад усе завдячує своїм успіхом рідним та вчителям. Світлана грає на бандурі і сама виконує пісні. Її звикли бачити і слухати на відкритті художніх виставок в Житомирі та на різних концертах з нагоди національних свят, проте саме читачам «20 хвилин» дівчина погодилася розповісти про свої музичні захоплення та мрії.


- Світлано, коли Ви вперше відчули таку прихильність до співу та музики?
-
Це подобалось мені ще з дитинства. Взагалі у мене вся родина музична, співоча. Мій дідусь, Григорій Нестерчук, був одним із кращих музикантів у Житомирській області. Одного разу, виступаючи в Палаці Україна, в Києві, він так гарно співав, що потім до нього підходили вражені іноземці та просили: «Будь ласка, дайте платівку», а дідусь відповідав жартома: «Де я вам у нас у Березівці знайду платівку»?
В оточенні талановитих, веселих людей, я з дитинства привчалась любити музику. Батьки розповідали мені, що, навіть не вміючи розмовляти, я постійно наспівувала собі якісь мелодійки. Саме мої рідні привили мені велику любов до української пісні.


- Які музичні інструменти Ви вже опанували?
- В Житомирському музичному училищі ім. Косенка, я освоїла фортепіано, а зараз - сопілку та дримбу. Ну і найулюбленіший мій інструмент – бандура.
- Чому ж саме бандура?
- Вперше я почула її на сцені Житомирської філармонії у виконанні тріо «Росава».
Чудово пам’ятаю свій перший виступ, бо саме з того моменту я визначилась з кар’єрою бандуристки. Мене запросили на весілля, щоб виконати музичне привітання для молодих. Я заспівала, заграла на бандурі – глядачі були. До мене одразу підбіг наречений, подарував квіти, він був приємно збентежений. Пам’ятаю, тоді всі піднялися і аплодували стоячи. Не забуду свої почуття у той момент, бо мені це все здалося таким простим – я просто вийшла, заспівала, отримала задоволення, а виявилось, що його перейняла і публіка. Тоді я зрозуміла, що тепер я вже не зможу вибрати щось інше, замість бандури.

Відео дня
>
- Це правда, що Ви даєте концерти не лише в Україні? Вас же запрошували і за кордон?
- Так, але серйозні гастролі почалися лише в цьому році, коли мене запросили на виступ у Росію, на Кавказ (Кісловодськ, П’ятигорськ, Єсентукі). Ми з подругою, як і всі студенти, час від часу намагаємось підробляти. Під час гри на бандурах у метро, нас помітив директор курортного санаторію ім.Семашко. Тоді він запросив нас у невеличкий гастрольний тур. На цьому пропозиції не закінчилися. Наразі мене знову запрошують за кордон.
- Чи були у Вас музичні експерименти?
- Ну, перш за все, це виступи з українсько-молдавським гуртом «TOPORKESTRA». В основному вони виконують етно-рок. З ними я працюю і донині. Ми разом граємо та співаємо під час багатьох спільних концертів - це для мене дуже цікавий досвід. Також цього року в Москві було записано кілька композицій з гуртом «БТ». Взагалі я маю ще багато ідей, які, думаю, найближчим часом будуть втілені в життя.


- Кому чи чому Ви завдячуєте таким успіхом?
-
Найперше - вдячна мамі. Тому що, якою б я не була, який шлях я б не обрала, мама – це та людина, яка постійно підтримає, дасть пораду і втішить. Також не можна забути про мого викладача з музичного училища - Людмилу Нестерчук, бо саме вона багато чому мене навчила та передала свій безцінний досвід.
- У Вас такий вигляд щирої української дівчини, навіть зараз на вас чудова вишиванка. Хотілося б дізнатися, це така ні від чого не залежна життєва позиція чи просто «родзинка», придумана у підтримку творчого образу?

-
Це не вигаданий образ, а саме такою я є. Для мене немає нічого надзвичайного в тому, щоб бути українкою повсякчас: спілкуватись рідною мовою, носити національний одяг, жити своєю державою і взагалі Духом українського народу.


- І вже на завершення хотілося б дізнатися чи є у Вас якісь мрії щодо подальшої кар’єри?
-
Після того, як я відвідала Москву, у мене з’явилася мрія виступити у Большому театрі. Ну і, звісно, є більш амбітні прагнення – мене вабить сцена міланського оперного театру «Ла Скала». Я знаю, якщо йти до цього впевнено, то, можливо, через якийсь час Ви почуєте мене і з міланської сцени. Хоча це надзвичайно важка праця, бо у житті буває різне: на щось не вистачає часу, щось просто мені не подобається робити і це все наша буденність. Та якщо вже почала цей нелегкий шлях до здійснення моїх мрій, я не відступатимусь, хоч , на справді, не все вдається з першої спроби.


Світлана - неймовірно щира і відкрита у спілкуванні дівчина, хоч вона і досягла вже певних висот, та все ж не забуває свій рідний Житомир, навпаки, з кожним приїздом додому, встигає давати різноманітні концерти, не залишаючи жодного слухача байдужим. За тендітною зовнішністю Світлани, стоїть сильна особистість, виважена громадянська позиція і чітко визначені життєві цілі.

Автор Катерина Колеснік

Коментарі (8)
  • Anonymous

    А тепер, підіб'ю підсумки ваших коментарів: Слабаки, які сидять біля компа і мріють про "Тайський масаж", запхніть свою думку далеко-далеко ......., ваші фізіономії взагалі не відомі суспільству.... А заздрити, все-таки, якось не гарно.... І, якщо ви не добилися таких успіхів як та сама Світлана, то тримайте свою думку при собі... А за Турцію.... А Турція не далеко, валіть... Світлана, я за тебе.... молодець, так тримати)
  • Anonymous

    Чето у нее морда какая то лошадиная

    Anonymous reply Anonymous

    а ти на себе в дзеркало дивився, йопт..
  • Anonymous

    Пускай лутше валит в Турцию, там таких "щирих украинок" любят, и бандуру не нада будет пересилать."Чудово пам’ятаю свій перший виступ, бо саме з того моменту я визначилась з кар’єрою тайськоы масажистки... Не забуду свої почуття у той момент, бо мені це все здалося таким простим – я просто вийшла, отримала задоволення, а виявилось, що його перейняла і публіка. Тоді я зрозуміла, що тепер я вже не зможу вибрати щось інше, замість массажу..." Отакие они украинские емигранты)

    Anonymous reply Anonymous

    Сергій.. яке дитинство, тобі, що взагалі немає що робити крім як "обсирати" Свету???

    Anonymous reply Anonymous

    тебе туда и дорога! давай до свидание эмигрант хренов
  • Anonymous

    так пусть в багажнике валит в Милан, как все заробитчане!!! правда бандуру прийдется посылкой отправлять. иначе не провезет!!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Я думаю перед талановитими люльми і так відкриються всі кордони та двері... успіхів Світлані....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
13:00 Житомир в Instagram: погодний калейдоскоп 12:39 Житомир та Гауда мають намір стати партнерами photo_camera 12:19 Застрелив дружину з ревнощів – жителя Бердичівського району ув’язнили на 7 років і 6 місяців 12:02 Радомишльська громада розповіла колегам як налагоджувати міжнародну співпрацю Від читача 11:32 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:43 У Житомирському районі знайшли схрон з боєприпасами, в Чуднівському – рушницю та самопал photo_camera 11:20 Розмір шкоди, нанесеної довкіллю КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке обслуговує міське сміттєзвалище, становить майже 840 тис. грн 11:00 В Оліївській громаді - ДТП з трьома травмованими, серед яких 12-річна дитина 10:41 Поліція розшукує 77-річного жителя Овруччини 10:20 На клумбах Житомира цьогоріч планують висадити понад 80 тисяч квітів photo_camera 10:00 До 4-х років позбавлення волі з іспитовим строком засудили матір, яка покусала власну дитину 09:39 Ще 950 окупантів ліквідовані за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 26 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 26 квітня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:29 Оля Хомутовська виборола срібло на чемпіонаті України зі стрільби з лука 17:00 Пʼятниця буде в Україні з дощами і грозами - синоптик 16:40 У Житомирі відбулася творча зустріч з сучасним українським письменником Василем Шклярем 16:20 У Звягелі «Jeep Grand Cherokee» збив жінку на електровелосипеді 16:00 За торгівлю боєприпасами затримали 43-річного коростенця photo_camera 15:40 У Житомир "на щиті" повернувся Захисник Олексій Лаврін
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up