Як посадовці Вінницького медуніверситету вчинили службове підроблення...

Як посадовці Вінницького медуніверситету вчинили службове підроблення...
Ректор Вінницького медуніверситету Мороз В.М. створив комісію, яка підробила свій висновок. Його підписали лише два її члени ? декан фармацевтичного факультету, завідувач кафедрою фармації Бобрук В.П. та завідувач навчальним відділом Фоміна Л.В. Третій і останній член комісії цей висновок не підписав.

Ректор Мороз В.М. створив комісію у складі доцента Бобрука В.П., професора Фоміної Л.В. та замісника декана медичного факультету № 2, доцента Школьнікова В.С. для перевірки фактів щодо організації навчального процесу на кафедрі фармацевтичної хіміїавідуюча кафедрою фармхімії, доцент Ющенко Т.І.). Голову комісії ректор не призначав.

Так звана комісія з двох членів вчинила службове підроблення: у свій письмовий “офіційний” висновок вони внесли завідомо неправдиві відомості. В його основу вони поклали протокол засідання кафедри фармхімії, яке ще 10 лютого 2012 року було опротестоване прокуратурою Вінницької області як незаконне.

У підробленому висновку зазначили, що на кафедрі фармхімії порушень щодо організації навчального процесу не виявлено. При цьому члени комісії Бобрук В.П. та Фоміна Л.В. закрили очі на організований зав.кафедрою Ющенко Т.І. бізнес на кафедрі з торгівлі методвказівками упродовж 8 років, які студенти повинні були отримувати безоплатно.

Відео дня
> Бобрук В.П. та Фоміна Л.В. поставили свої підписи під висновком комісії, натомість третій член комісії ? Школьніков В.С. його не підписав.

 

За позовом асистента кафедри до посадових осіб медуніверситету відбулися судові засідання. Три судді Вінницького міського суду Бойко В.М., Федчишин С.А. та Овсюк Є.М. вимагали у ректора Мороза В.М. надати оригінал висновку комісії для вивчення та огляду в судовому засіданні. Але Мороз В.М. в листі до суду стверджував, що додає його, однак в поштовий конверт його не вклав.

 

На кожному судовому засіданні представники відповідачів медуніверситетуадвокати Шабатура О.А. та Сергійчук С.Л. демонстрували щось на зразок театру абсурду і кожного разу давали обіцянки суддям надати оригінал висновку комісії вже на наступне судове засідання. Однак, цього так і не сталося.

Суддя Овсюк Є.М., не дочекавшись обіцяного, виніс рішення та ще й таке, яке зовсім не відповідає позовним вимогам, мовляв, в природі не існує такого висновку комісії, а отже немає предмету спору. Вінницький суд апеляційної інстанції затвердив таке неправосудне рішення суду першої інстанції.

З початку року Вінницьке управління МВС України розпочало три кримінальних провадження проти посадових осіб Вінницького медуніверситету. Злочин кваліфікували як службове підроблення та зловживання владою або службовим становищем. Згідно Кримінального кодексу України за нього передбачене покарання штрафом до пятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до пяти років, або до двох років виправних робіт чи до вісьми років позбавлення волі з забороною обіймати певні посади. А згідно статті 54 Закону України “Про освіту” педагогічною діяльністю можуть займатися особи з високими моральними якостями.



Коментарі (9)
  • Anonymous

    Перед тем как обсуждать и осуждать кого-либо, ты возьми его обувь и пройди его путь, попробуй его слезы, почувствуй его боль, наткнись на каждый камень, о который он спотыкался, и только после этого говори, что ты знаешь, как правильно нужно жить... Пройди путь Мороза, Фоминой, Ющенко, заслужи своим трудом авторитет, стань Человеком, сделай в жизни что-то полезное, нужное людям. Достала уже своей бездарной писаниной!

    Anonymous reply Anonymous

    Полностью согласна! Нашли к чему прицепиться - методички студентам продавали! Можно подумать! Для студентов предусмотренны в университете все необходимые учебные пособия и методические разработки в том числе! Но есть ещё дополнительные материалы, кот. преподаватели предлагают студентам для лучшей подготовки, дело студентов - пользоваться ими или нет! ( И вообще, вся проблема выеденного яйца не стоит! Нашли тоже к чему прицепиться - поддельный документ, поддельная проверка... Тьфу!

    Anonymous reply Anonymous

    Информация "Цьом". Сделано именно то, что нужно, и именно так, как надо, в нужное время, в нужный момент. Словом, попала в самую жилку тех, кто попался на зубок.
  • Anonymous

    Театр абсурду за участі однієї акторки - пріми Мішиної, якій апріорі невідомі такі речі, як "моральні якості". Бездарні потуги "комусь-щось-довести-а-якщо-не-довести-то-нагадити" виглядають жалюгідно.

    Anonymous reply Anonymous

    Їм подали документальні факти, а вони у відповідь показали лише свої емоції Якось незграбно. Дивно, що є люди, які нічого не бачать далі свого носа
  • Anonymous

    Вам до моральних якостей Фоміної - як до неба. Совість би мали, чіпляти таку гарну людину

    Anonymous reply Anonymous

    Видимо, эта женщина была в доле по продаже методичек на кафедре, а ей это перебили, вот она и нервничает. А ведь ответ за это не за горами.
  • Anonymous

    Тобто відносно лісопарку ми вищі за пана Мороза. Вони всі скопом брешуть про припинення будівництва "Чудо-лікарні" в Лісопарку. Але ж ніхто не відмінив Постанови КМУ пана Азарова....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up