Інспектор ДАІ Денис Семчук надряпав на автомобілі вінничанина слово Х**? В салоні працював відеореєстратор

Інспектор ДАІ Денис Семчук надряпав на автомобілі вінничанина слово Х**? В салоні працював відеореєстратор
Інспектор ДАІ зупинив його авто, на думку вінничанин Дениса, безпідставно. Після словесної перепалки водія відпустили. Але... “Інспектор ДАІ надряпав на моєму автомобілі слово Х**” - каже водій Денис Дудко

Денис, приїхавши у Вінницю, побачив на багажнику свого автомобіля надряпане слово “Х**”. Показавши дружині зйомку розмови з даішниками на відеореєстраторі, вирішив, що шкоду зробив правоохоронець. 

- На авто навіть залишилися відбитки від його чорної ручки, - каже 22-річний  Денис Дудко.

Вінничанин сподіваюся, що Семчука притягнуть до відповідальності за скоєне. 

Відео дня
> - У мене є відеодокази, - каже Денис Дудко. - Я поїхав в Управління ДАІ Вінниччини, написав там скаргу. Потім аналогічну скаргу залишив у Відділі внутрішньої безпеки у Вінницькій області.

"Печерний живопис" на автомобілі Дениса Дудка

Надряпане слово Х**: Вчинок, який вражає своєю абсурдністю

Водій: “Інспектор водив ручкою”

Зі слів Дениса, 24 жовтня він їхав за кермом власного ВАЗ-21099 з Крижополя до Вінниці. Близько 14.00 за Крижополем, він зупинився на вимогу інспектора ДАІ Дениса Семчука. Правоохоронець звинуватив хлопця в тому, що він рухався без ходових вогнів та хотів скласти протокол. Водій своєї вини не визнавав та попрохав їх надати докази вчиненого ним правопорушення.

 - Я їм показав, що в мене є всі документи, щоб керувати автомобілем, - розповідає Денис Дудко. - Проте сказав, що особисті дані для складання протоколу надам, тільки якщо вони доведуть мою вину. Вони мене не хотіли чути. Вимагали надати документи для складання протоколу і сказали, що є свідок - тракторист, який нібито бачив моє порушення. Але той тракторист потім з ними дружньо лускав насіння біля патрульного автомобіля і, звісно, пояснень ніяких не дав, бо він і теоретично не міг нічого бачити.

Розмова видалася емоційною.

- Інспектор Семчук водив своєю ручкою по моєму автомобілю, - каже Денис Дудко. - Потім він став позаду автомобіля і щось там робив, поки я розмовляв з його напарником. Семчук через деякий час повернувся назад і засміявся до свого напарника. Я навіть і подумати не зміг, що він може там щось надряпати. Всі ці події та нашу розмову знято на відео з реєстратора, який все фіксував в салоні автомобіля.

За словами водія, після десяти хвилин розмови інспектор Денис Семчук разом із напарником пішли до патрульного автомобіля, який був припаркований на узбіччі через дорогу. Не сказавши водію, чи той може рухатись і не складаючи жодних протоколів.

Через чотири дні водій Денис Дудко та інспектор Денис Семчук знову зустрілися. Бо, за словами хлопця, він через своїх знайомих дав зрозуміти правоохоронцю, що все це так просто йому не минеться.

- При зустрічі даішник мені запропонував полагодити автомобіль, - розповідає Денис Дудко. - Сказав, щоб я приїхав у Крижопіль, де в нього є гарний майстер, який усе виправить без проблем. Але мирової угоди ми так і не дійшли, він на мої умови не пішов.

Спочатку інспектор намагався подряпати автомобіль збоку (Дивитися на відео з 05:40)

Потім інспектор прилаштувався позаду автомобіля, якраз в тому місці де потім з'явився напис "Х**" (Дивитися на відео з 06:00)

Інспектор: “Я нічого не дряпав”

Журналіст RIA зв'язався з інспектором. Його версія дещо відрізняється.

 - Цей Дудко з мене вимагав $1500 і погрожував, - розповідає інспектор Семчук. - Казав, що в нього є багато зв’язків і що він мене засудить та звільнить з міліції. 

Інспектор так і не пояснив, для чого він зустрічався з Денисом Дудком. Але впевнено стверджував, що не пропонував йому ремонтувати автомобіль. 

Інспектор Денис Семчук категорично заперечив свою причетність до інциденту з видряпуванням нецензурщини.

 - Усі звинувачення того Дудка - безпідставні, - каже інспектор ДАІ Денис Семчук. - Він мабуть просто ображений на іспекторів ДАІ, чомусь. Або його підіслав сільський голова села Голубече Олег Коваль, з яким у мене був конфлікт і з яким я судився. А те, що він каже, що я йому пропонував за свої гроші відремонтувати машину - брехня. У мене зарплата всього 2000 гривень і чого це я маю таке йому казати, якщо я нічого не робив з його автомобілем.

Про інспектора Семчука в RIA вже писали

Інспектор ДАІ Денис Семчук

Виявляється, що Денис Семчук вже фігурував в RIA у статті “Сільський голова Олег Коваль каже, що даішників не бив”. Публікація була написана за подіями в селі Голубече Крижопільського району. В ній сільський голова Олег Коваль звинувачував інспектора Дениса Семчука в тому, що той забрав фотоапарат, на який Коваль фіксував дії інспекторів у лікарні. Коваль це робив для того, щоб попередити можливі фальсифікації при складанні адміністративного протоколу на його товариша. Олег Коваль також являється головою громадської організації “Районна рада автомобілістів”, яка виступає за дотримання правил дорожнього руху та захист прав водіїв.

Крім того, в базі Єдиного державного реєстру судових рішень знаходяться щонайменше десять рішень судів, які скасували протоколи про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності, складених інспектором ДАІ Денисом Семчуком.

За не ввімкнене світло мають карати, але попередженням

Згідно зі змінами до пункту 9.8 Правил дорожнього руху(ПДР) від 11 лютого 2013 року, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, або ближнє світло фар.

За невиконання вимог пункту 9.8 ПДР, в статті 125 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено таке стягнення як попередження. Але даішники чомусь вирішили, що повинні карати за статтею 122 КУпАП, за якою передбачено штраф 340-425 гривень. Тільки ж вони не врахували, що цей штраф дають за порушення «правил користування зовнішніми освітлювальними приладами», що передбачено окремим 19 розділом ПДР, де про пункт 9.8 ПДР нічого не сказано. 

Також, відповідно до статті 251 КУпАП інспектор повинен довести винуватість особи, надавши їй докази про вчинення нею правопорушення. Це можуть бути як пояснення свідків вчинення адміністративного правопорушення, так і фото-, відеозйомка.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (125)
  • Anonymous

    А ще ми хочемо в Європу...коли ми нікого не боїмося. Потрібно це село, на мою думку ще й випивше, в Європу відправити. Побачив як би він там з ДАІ говорив...
  • Anonymous

    оставляете только негатив
  • Anonymous

    зачем коментарии удалять
  • Anonymous

    Доброго дня..скажу так той чоловяга в машині, на пердодні купив відеореєстратор, надивившись в інтернеті відео, яке аматори знімають.І вирішив собі спробувати.. звертаюсь да автора невже ви справді думаєте що, інспектор зробив шкоду.. ради чого це йому????? чи ви думаєте це за день він дебілів бачить менше???? чому ніхто не поважає роботу і не думає глибше.. а чувак вирішив значить так має бути.. докази.. те що він стояв позаду автомобіля.. номера провіряв.. ви мене вибачте але це якось по дитячому...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up