Партнер рубрики Події

У Тернополі - черговий скандал із забудовою (ОНОВЛЕНО)

У Тернополі - черговий скандал із забудовою (ОНОВЛЕНО)
Близько 20-ти мешканців Київської, 14 та Братів Бойчуків, 5а прийшли 11 листопада у міську раду.

Люди прагнуть захистити свою прибудинкову територію від забудови. Представники обуреної громади запевняють, що поруч з їхніми будинками підприємець хоче незаконно звести багатоповерхівку. Однак його наміри начебто суперечать багатьом державно-будівельним нормам. А їх порушення неабияк шкодитиме мешканцям прилеглих будинків.

Люди з двох будинків — у гніві

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> - Майже два місяці тому у нас відбулися так звані “громадські слухання” із власником приміщення колишнього магазину “Золота осінь”, а тепер – пункту прийому склотари, - розповідає мешканець вул. Братів Бойчуків, 5а Олег Нижник. - Цей чоловік і є ініціатором зведення на місці свого кіоску шести-семиповерхового житлового будинку. Але в такому випадку будуть порушені будівельні норми! Окрім того, ускладняться житлові умови у мешканців сусідніх будинків! Наша громада цим неабияк обурена...

{photo_gallery id=1518|}

Доведені до відчаю тернополяни ініціювали зустріч із заступником міського голови Володимиром Камінським. У кабінет чиновника на переговори прийшли кілька представників громади.

- Він нас запевнив, що дозволу на забудову поруч із нашими будинками мерія не давала і не даватиме, якщо не буде згоди мешканців, - уточнює пан Нижник. - Тобто, якщо ми - проти забудови, а ми таки проти, то її не буде. Це — слова заступника мера.

Тепер городяни прагнуть одержати офіційне підтвердження усної обіцянки Володимира Камінського.

- Ми подаватимемо відповідний лист-запит, - пояснює співрозмовник. - Якщо ж належної відповіді не отримаємо, то вимагатимемо видати копії дозвільних документів на будівництво. Тоді подамо документи не експертизу і змусимо виправити цю ситуацію.

Дозволу на будівництво немає

Олег Нижник наголошує, що земля, де підприємець планує зводити багатоповерхівку, є орендованою у міськради. А приміщення, яким володіє бізнесмен, призначене лише для комерційної діяльності.

- Однак підприємець нас запевняв, що цей "нюанс" він, мовляв, залагодив. І що усі документи для отримання дозволу на будівництво він має. Правда, нам він їх не показав, - наголошує Олег Нижник. - Також я знаю, що до заступника мера Володимира Камінського цей же бізнесмен тричі звертався із проханням про дозвіл на забудову. Однак весь час отримував відмови.

У тому, що не можна будувати житловий дім поруч із будинками Київська, 14 і Братів Бойчуків, 5а, запевняє й адвокат громади Сергій Свічинський.

- По-перше, немає дозвільної документації, - пояснює він. - По-друге, ці документи не можуть бути надані, зважаючи на характер імовірного будівництва.

{photo_gallery id=1520|}

У квартири прилеглих будівель не проникатиме достатньо сонячного світла, погіршаться прибудинкові умови тощо, стверджує Олег Нижник. Окрім того, мешканці Київської, 14 бідкаються, що їхній будинок може постраждати, бо його стан і так є дуже поганим.

- Його звели ще, здається, у 1979 році, - розповідає одна з мешканок - Дарія Заблудська. - Ми не знаємо, чи будинок і зараз надійний, бо уже має тріщини... Якщо поруч розпочнуть будівельні роботи, він може розвалитися! Там мешкають чимало пенсіонерів... Куди людям тоді подітися? У дім для престарілих?

Журналісти “20 хвилин” стежитимуть за цією конфліктною ситуацією. Ми також повідомимо, чи добилися городяни заборони будівництва на проблемній ділянці. Окрім того, ми очікуємо отримати коментар від підприємця, який планує зводити будинок. Журналіст готовий його вислухати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (27)
  • Anonymous

    Я повз той "дитячий майданчик" кожен день проходжу і щось там дійтей не бачив щоб гралися, правильно мудрі батьки коло газової труби з дітьми не гуляють й самих дітей не пускають, а краще підуть у сквер, який знаходиться 20 метрів ліворуч.
  • Anonymous

    Я так розумію, забудовник ще нічого не робив (по розмові з відео), а тьотям треба грошенят підзаробити - ЗАКАЗУХА! Тих крикух потрібно перевірити!
  • Anonymous

    А як це ви крикуни дитячий майданчик коло газової труби пристроли і в притик до вже давно збудованих склотарів, де має бути будова, йдіть Лила свого довбайте
  • Anonymous

    Ти мудак, поїдь і подивись, на якій відстані будуть у Європі...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up