Охочих отримати вищу освіту стає більше

Охочих отримати вищу освіту стає більше
Для абітурієнтів настав вирішальний час. Досі багато з них ще не могли визначитися, до якого вищого навчального закладу подавати документи, але коли у лютому вузи надали свої правила вступу, обрати альма-матер стало легше

Цього року вступна кампанія відрізняється тим, що випускників прийматимуть до ВНЗ лише із сертифікатом зовнішнього оцінювання знань. Обов’язковим є сертифікат з української мови та літератури, а інші предмети (їх всього одинадцять) студент вибирає залежно від своєї майбутньої спеціальності. За інформацією приймальних комісій кількох ВНЗ міста, наразі попит спостерігається на спеціальності економічного напрямку. На гуманітарні професії, відповідно, нижчий.
       На думку проректора з науково-методичної роботи Зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу освіти Валерії Мельник, цього року міносвіти не обмежує кількість факультетів, на які абітурієнт може подавати документи, тому випускник більше націлений на те, щоб вступити до ВНЗ, а не на саму спеціальність. При цьому нові правила вступу (за сертифікатами) молодих людей не лякають, адже всі вони розуміють важливість здобуття вищої освіти. «Нехай би молодь також пам’ятала, що диплом ВНЗ – ще не запорука успіху. Все буде залежати від їх бажання та сумління”, - сказала Валерія Вікторівна.
       Водночас фахівці прогнозують меншу кількість вступників та недобір на технічні спеціальності. Це пов’язано з демографічним спадом на початку 90-х років в Україні. Щоб завершити вступну кампанію вдало, багато державних та приватних вищих навчальних закладів не спішать відкривати нові факультети та спеціальності, а сподіваються завершити набір на вже існуючі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    Не вірю!!! Статистика де???

    Anonymous reply Anonymous

    60% статистики создается во время написания статистики!!! )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:39 У трьох мікрорайонах Хмельницького проблеми з водопостачання через аварію 09:09 На Шепетівщині шукають зниклу жінку (ФОТО) 18:21 «Мобілізація – «це не повістка на цвинтар»: інтерв'ю з бійцями 19-го стрілецького батальйону Хмельницького play_circle_filled photo_camera 18:16 Суд конфіскував у росіянина успадковані земельні ділянки на Хмельниччині Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:40 Засудили хмельничанина, який п’яним насмерть переїхав 5-річного хлопчика (ФОТО) 17:04 Дівчина із Польщі приїхала оперуватися у Хмельницький 16:22 На Хмельниччині затримали посадовця за вимагання 8 тисяч доларів 15:34 Третьокласниця із Хмельницького отримуватиме президентську стипендію 14:50 У Кам'янці-Подільському потяги зустрічають та проводжають під мелодію «Щедрика» 14:02 На Пасхальні вихідні сталися три аварії у Хмельницькому районі, – поліція 13:09 Хмельничан попереджають про погіршення погоди і небезпечні стихійні явища 12:02 На проспекті Миру пʼяний на «Hyndai» спричинив ДТП. Постраждала жінка 11:44 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: фотоогляд матчів 10:16 Хмельницькі села, яких уже немає. Де вони були та що про них відомо photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up