Із басейну КСК „Маяк” відвідувачі потрапили до реанімації

Із басейну КСК „Маяк” відвідувачі потрапили до реанімації
Для двох людей заняття в басейні КСК „Маяк” у понеділок, 25 лютого, завершилися госпіталізацією до двох міських лікарень. 36-річну жінку швидка доставила до відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої допомоги. 21-річного молодого чоловіка – до першої міської лікарні

 

- Пацієнтка скаржилася на першіння в горлі, яке з’явилося під час перебування у басейні КСК „Маяк”, - розповів учора головний лікар міської клінічної лікарні швидкої допомоги Геннадій Бондарчук. – За її словами, жінка відчувала запах, що нагадував хлороване вапно чи відбілювач „Білизна”. Загрози її життю не було. Нині її стан близький до задовільного.
Менше постраждав молодий чоловік: він потрапив не до реанімації, а до приймального відділення МКЛ №1, звідки майже одразу був відпущений додому.
- Коли допливав дистанцію, відчув запаморочення, - розповідає Олег (на його прохання ім’я змінене). Хлопець другий місяць займається у басейні, зазвичай буває там з 8.00 до 8.40 ранку. – Вийшов з басейну, направився до роздягальні. Там мені стало зовсім погано: задуха, запаморочення, здається, що повітря стало теплим, його не вистачає, щоб надихатися. Відчув, що починаю втрачати свідомість. Мене завели в медпункт, там я зомлів. Доки викликали швидку допомогу, мене привели до тями, дали нашатир, вивели на свіже повітря. Там чекав на приїзд швидкої.
По дорозі до лікарні ввели глюкозу та препарат для підвищення тиску (у медпункті, за словами Олега, йому зміряли тиск, він був занижений – 90/60 – прим. ред.).
- У першій міській лікарні, куди мене доставила швидка, лікар ще раз зміряв тиск і порадив добре відпочити вдома, - розповідає Олег. - На роботу того дня я вже не виходив. Один із працівників басейну сказав, що це може бути алергічна реакція на препарати, якими очищається і знезаражується вода.
Головний лікар міської станції швидкої медичної допомоги Валентин Фіщук підтверджує, що у понеділок, 25 лютого, швидка допомога тричі виїжджала за викликами з КСК „Маяк” у період з восьмої до половини на десяту годину ранку.
У двох госпіталізованих – чоловіка і жінки - були виявлені прояви алергічної реакції: важке дихання, головокружіння і запаморочення, почервоніння шкіри.
Третій виклик виявися хибним: у басейні нікого не було, хоча виклик надійшов саме звідти.
Ні в понеділок, ні у вівторок басейн КСК „Маяк” не працював. Оголошення на дверях пояснювали, що закритий він то з технічних причин, то через відсутність гарячої води. Втім, директор закладу Марія Іванова у понеділок запевнила кореспондента „20 хвилин”:
- Нічого надзвичайного у нас не сталося. Басейн не працює з технічних причин.
З яких саме, Марія Сергіївна не зазначила. Як не дозволила кореспонденту «20 хвилин» зайти у басейн...
Зараз інцидент у басейні перевіряє прокуратура.
- У понеділок, 25 лютого, о 10.34 у Ленінський РВ УМВС м. Вінниці надійшло повідомлення про те, що із КСК «Маяк», що по вул. Порика, 28, у другу міську лікарню доставлено жінку з діагнозом алергічна реакція тіла, - повідомив прокурор Ленінського району Вінниці Олег Янків. – Прокуратура Ленінського району Вінниці проводить перевірку за даним фактом.

 

Відео дня
>КОМЕНТАР ЕКСПЕРТА
Заступник головного лікаря міської санепідстанції Олександр Мельник:

- У понеділок зранку надійшло повідомлення до управління МНС про госпіталізацію особи з підозрою на отруєння хлором. Ця людина користувалася послугами басейну КСК "Маяк". Коли наші спеціалісти приїхали, адміністрацією вже були здійснені заходи з припинення роботи. Зокрема, на той час відвідувачі вже покинули приміщення, де знаходиться басейн. Сам басейн обстежено та встановлено, що мали місце перебої в роботі витяжної вентиляції. Це могло сприяти накопиченню летючого хлору в повітрі. За даним фактом винесено постанову про проведення технічної експертизи, обстеження як систем вентилювання, так і систем подачі у воду реагенту, котрий використовується для знезараження. Вже не перше десятиріччя ми здійснюємо нагляд за басейнами міста. Три з них контролює санітарно-епідеміологічна станція, один - Міністерство оборони. Нічого подібного до цього часу не виникало. Наші спеціалісти здійснили лабораторні дослідження води та повітря, зафіксовані незначні перевищення . Проте, згідно з результатами, надзвичайної ситуації немає. Серйозні аварії бувають тільки у виробничих умовах. Приміром, у Вінниці таким об'єктом є "Водоканал", де зберігаються тонни газоподібного хлору. На щастя, в нас таких випадків не було.
Басейн почне працювати лише після того, як буде проведена експертиза. Скільки це може тривати, невідомо. Сьогодні в нас немає підстав відкривати заклад. Якщо нам покажуть, що такого більше не повториться чи щось друге не станеться, тоді басейн відкриють. Коли буде гігієнічний висновок, що вентиляція справна та пояснення причин, чому це відбулося, тоді буде виданий дозвіл.       

Довідка
Гранично допустима концентрація в повітрі басейну газоподібного хлору становить 0,03 мг/л. За словами лікарів, одним із перших симптомів при отруєнні хлору є подразнення слизових оболонок. 

Ольга ШИШКІВСЬКА,
„20 хвилин”

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Лучше на "вишенское озеро" (которое, на самом деле, не озеро) ходить - там хлора нет. :)))
  • Anonymous

    вы думаете, народ эта история остановит? как плескался, так и будет плескаться, и хлор с повышением платы не остановят. Не любят наши люди себя, а барыги этим и пользуются

    Anonymous reply Anonymous

    для дилетантов поясняю: вода в бассейне НЕ ХЛОРИРУЕТСЯ! Раствор хлора используется (как и в везде) для уборки вспомогательных помещений (душевые, раздевалки и т.п.). Маяку надо памятник поставить, что по-честному поставили очень недешевую установку для дезинфекции воды с правильными безопасными реагентами. Поэтому та особа-аллергик и могла ходить себе спокойно там плавать, а муж, как и любой другой, видя недомагание любимой, и навел тень на плетень. МЧС, СЭС, Прокуратура...Святая троица, которая на ЛЮБОЙ объект по первому звонку примчится и "до выяснения" опечатает... Если б что-то серьезное - из реанимации да сразу домой через 20 часов не выписывают. А журналистам (и теле- и газетным) только дай повод крови попить да все приукрасить в нашей деревне. Шум то - это всегда весело. Жаль, что не разобравшись.

    Anonymous reply Anonymous

    Для Сергея: А все-таки она хлорируется! Если бы было так, как Вы написали, дикого запаха хлорки в бассейне не стояло-бы. Да и тело потом не смердело-бы хлоркой. Значит все-таки есть. Раньше не было, и скажу честно вода была чище и поприятней. А по-поводу журналистов - Вы это зря. Благодаря им мы имеем реальное право хоть что-то знать. Кстати, напомню, был в Украине журналист, уже давно его нет. Наверное хотел "приукрасить что-то в нашей деревне"...

    Anonymous reply Anonymous

    вы лично наблюдаете за тем, что туда засыпают? в таком случае, будьте добры дать точное название этого самого реагента. И если в его составе действительно нет хлора - откуда жа он взялся в воде, причем не в душевой, а именно в самом бассейне?

    Anonymous reply Anonymous

    Регулярно посещаю басейн,после посещения полдня глаза слезятся и красные,а плаваю в хороших очках.А на дне басейна постоянно какойто мусор и жировые пятна

    Anonymous reply Anonymous

    В бассейн хожу регулярно. И в последнее время заметил, что воду стали очищать ХУЖЕ, и возможно, реже. Поэтому, по всей видимости , и добавляют хлорку от греха подальше. Ну, подумаешь, перегрешили! Так ведь не свои дети, не своя жена купается. А , вообще-то , за такие деньги можно было бы и повнимательней к людям относиться!!!!!!! Я обеспеченный человек , но привык деньги платить за реальные вещи, и каждый раз , когда иду в этот бассейн(а других в городе считай нет), все-время кажется , что тебя "делают"

    Anonymous reply Anonymous

    2 braksa: дайте запрос в ГорСЭС и получите ответ о содержании хлора в воде бассейна! кроме того, несложно узнать поставщиков-инсталляторов оборудования и реагентов для КСК МАЯК. они тоже внятно подтвердят. если эта информация не устроит - всегда рад буду пояснить подробнее. для справки: Маяк - единственный бассейн, который не устает экспериментировать. Первый отказался от традиционной дезинфекции путем добавления хлора в воду, вспомните - на протяжении 2х лет вода была по составу - близкому морской воде. сейчас - по составу, соответствующему питьевой. лично посещаю бассейн, и был в немалом количестве других, в том числе зарубежных. есть с чем сравнить. в чем они буксуют - это менеджмент. в остальном - умницы! и сауны ТАКОЙ в Виннице ни у кого. Просто привычка пересичного такова, чтоб заплатить 3 копейки, а потом еще повыгребываться... ;(

    Anonymous reply Anonymous

    "дайте запрос в ГорСЭС и получите ответ о содержании хлора в воде бассейна" - значит, хлор в воде все-таки есть! даже если не в чистом виде, а в составе обеззараживающего вещества, но все равно есть. И что значит экспериментировать? кто дал им право? мы между прочим не подопытные кролики, и платим не за то, что бы над нами экспериментировали!
  • Anonymous

    Логично, куб воды нынче дорогой, зачем воду чаще менять... Ведро хлорки или таблеток хлорамина и купайтесь на здоровя...
  • Anonymous

    звоню сегодня в бассейн, спрашиваю когда откроют, и слышу: завтра. Что, уже все отремонтировали и экспертизу закончили? или хозяева забашляли кому надо в двойном размере за скорость?

    Anonymous reply Anonymous

    Да конечно забашляли! Мы ведь потом своими деньгами (читай стоимость билетов!!!) все и покроем!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up