Задротів спортсменами не вважають

Задротів спортсменами не вважають
Ці хлопці вбивають ворогів сотнями і забивають тисячі голів, вони є професійним снайперами, фехтувальниками, футболістами і терористами. Сваритися з ними не варто – вмить можна отримати кулю в голову, удар бойовою сокирою або ж гол у свої ворота

Щоправда, це лише у кіберпросторі. А у реальному житті Тарас Мазур і Максим Дерейко — звичайні студенти, які підробляють менеджером та адміністратором в Інтернет-кафе “Крапка”. У минулому хлопці були кіберспотсменами – тренувалися у “дисциплінах” “Фіфа” (віртуальний футбол) та “Контр страйк” (віртуальна війна). Зараз же хлопці самі організовують змагання. Заробляють на своєму вмінні гратися копійчину.

- Колись ми теж брали участь у змаганнях, — розповідає Тарас. — Тоді доводилось тренуватися як спортсменам. По три чотири тренування на тиждень, одне тривало 2-3 години. На них ми не просто гралися, як це робить дехто. Ми розробляли командну стратегію, хто за що у грі відповідає, як пересуваємося, а також всі подробиці можливого бою. Тому це була не просто “тупа” гра-“стрілялка”. Це була військова гра, яка вимагає зосередженості та глибокого логічного мислення, щось на зразок шахів нового покоління.

Але, як розповідають хлопці, є й такі, хто просто днями просиджують біля комп'ютера за грою заради самого лише задоволення. Таких геймерів кіберспотсмени називають задротами.

Відео дня
>Задроти можуть цілу добу сидіти за монітором, просто бавлячись, а не для тренування, — розповідає Максим. — Вони просаджують у клубах гроші батьків, а єдиною нагородою для них є смерть уявного ворога. Вони можуть нічого не їсти, навіть не ходити в туалет. Кіберспортсмени ж займаються з розумом.

Максим і Тарас розповіли, що полюбляють грати у футбол – це їм вдається не гірше, ніж у віртуальній грі. Пробували хлопці і стрілятися у пейнтбол. Але, як каже Тарас, віртуозну стрілянину у “Контр страйку” на реальному полі бою відтворити не вдається.

Харчуються геймери переважно тостами, які можна купити в Інтернет-кафе. Ще у них є декілька своїх правил, які схожі на забобони, але, насправді, викликані практичною необхідністю.

Кожен гравець на змаганнях приходить із ковриком для мишки і самою мишкою, — розповідають хлопці. — Іноді навіть мають свою клавіатуру. Такі “девайси” професійним геймерам іноді спонсорують їхні клуби. Це робиться для того, щоб у відповідальний момент чужа техніка не підвела.

А програти через мишку — для гравців велика катастрофа, адже призи за перемогу у змаганнях, де беруть участь тернополяни, можуть сягати двох трьох тисяч гривень.

Внесок з гравця ж на змаганнях становить 20-30 гривень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

    "Задротів спортсменами не вважають" Ояєбу!!!111 Чувак ти знаєш що означає слово "задрот"? Якщо такий заголовок надрукують в паперовому варіанті газети то це буде пепячка ріальні!!1адін

    Anonymous reply Anonymous

    пепяко вийшло :) цей заголовок таки надрукували :))
  • Anonymous

    Дерех виправити заголовок))))))) Задротів (спотсменами) не вважають
  • Anonymous

    І коли їм виповниться 40 років чийс син скаже: - "Тато, дай за компютер сісти" - "Пішов нах сину, я контр валю!" ))

    Anonymous reply Anonymous

    Ти маєш на увазі віртуального сина?На справжнього може не бути часу.
  • Anonymous

    ВоВ і інші онлайн ігри ЗЛО!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up