Партнер рубрики Події

Собаку, яка покусала чотирьох людей, забрати з під’їзду не може ніхто

Собаку, яка покусала чотирьох людей, забрати з під’їзду не може ніхто
Безрезультатно зверталися у міліцію та до комунальників з проханням позбутися собаки, яка покусала вже трьох людей, мешканці будинку по вулиці Лесі Українки, 29

Із псом на подвір’ї будинку бавляться діти. Школярів, які годують собаку, вона не чіпає. А ось на дорослих кидається.

- Ще в грудні, коли я повертався додому, до мене підбіг чорний пес та вхопив зубами за литку, — розповідає мешканець будинку Олег Феськун.

— Собака втік, а я два тижні лежав на денному стаціонарі — отримував уколи проти сказу, правцю та інших хвороб. Після того звернувся у міліцію, щоб щось зробили з тим псом, так вони дали мені відписку про те, що порушити кримінальної справи неможливо, бо немає винуватця.

Відео дня
>Йшлося у відповіді правоохоронців і про те, що вони направили звернення у департамент ЖКГ, щоб ті відстріляли бродячих псів, каже пан Феськун.

З того часу пройшло вже два місяці. Пес покусав ще й трьох сусідів Олега, але ті у лікарню вже не зверталися.

- Я часом не можу нормально потрапити додому, — каже чоловік. — Собака сидить у під’їзді та гарчить. Я двічі навіть викликав міліцію, щоб зайти у власну квартиру. Але ті не приїхали, тому мусив чекати, поки собаки самі підуть геть.

Мешканці будинку учора написали листа у ЖКГ з проханням вирішити проблему собак. Під ним підписалися 17 людей з під’їзду. У ЖКГ стверджують, що відстрілювати чи труїти бродячих собак їм забороняє закон. Собачий притулок, у якому стерилізуватимуть бродячих собак, відкриють аж наприкінці року. А оскільки ізолювати їх немає де, цього не роблять.

- Пристрелити собаку може лише міліціонер, і то у випадку, якщо вона поводиться агресивно, — каже виконувач обов`язків голови департаменту ЖКГ Олег Соколовський. — Також у випадку епідемії сказу спеціальна бригада відстрілює декілька тварин – для замірів. В інших випадках чіпати собак закон забороняє.

Дільничний, який відповідає за будинок, біля якого живе пес, каже, що звернення від людей надходили вже багато разів, але міліціонери зробити нічого не можуть.

- Ми писали у міську раду про цю проблему вже разів шість, — каже дільничний Дмитро Паряк. — Пристрелити з табельної зброї собаку я не можу, бо це житловий район, і стріляти там небезпечно. Та й по закону міліціонер може застосувати зброю тільки коли є загроза життю людини.

Що робити людям до того часу, поки відкриють собачий готель, людям не пояснив ніхто.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Anonymous

    Є у мене ще одна ідея.Дерех,можеш провести ще один гарний експеримент.Де той пес живе я думаю ти знаєш.Тепер береш пару дописувачів-собаколюбів (для чистоти експерименту перевір чи нема у них у кишенях педі-грі чи ковбаси),і вечерком нехай по одинці погуляють тим підїздом.З озброєння дозволенна тільки щира любов до тварин. Ага,ще не забудь відеокамеру.

    Anonymous reply Anonymous

    бродячих собак не повинно бути,а якщо і є - постріляти і край,досить тут сопла жувати

    Anonymous reply Anonymous

    Ага...і ще всіх бродячих людей і взагалі всіх, хто не вміє "нетом" користуватись, як неповноцінних для сучасного рівня життя...

    Anonymous reply Anonymous

    І взагалі той покусаний дурень несусвітній, бо замість, щоб пильнувати до двох неділь пса (інкубперіод сказу) і кормити, щоб з голоду не померла і пильнувати від машин (це сама ліпша альтернатива від уколів, які зовсім не є безпечними по оскладненнях) то він тут-же пішов просити для собаки "вишку" а сам у лікарню на денний стаціонар від роботи косити.
  • Anonymous

    собаки-це ангели на землі,вони прошають людям все......
  • Anonymous

    одні добрі люди в Тернополі-бабки з біляшами. Дві проблеми вирішують - і людей забезпечують смачним харчем, і популяцію псів бродячих зменшують http://20minut.ua/news/119707
  • Anonymous

    тре зо собов кобасу носити і годувати нейов пса, тоди він не буде кусати бігме
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up