"Ясон" - рокери, що збирають фольклор

"Ясон" - рокери, що збирають фольклор
Колектив „Ясон" товаришує з „Гайдамаками" і грає народні пісні в сучасній обробці

Вінницький гурт з дивною назвою „Ясон" відомий виконанням пісень у стилі фолк-рок. У своїй творчості музиканти поєднують подільські народні пісні, рок та реггі-музику. У Хмельницькому цей колектив досить часто виступає в клубі „Арт паб 68", де з перших же акордів буквально „заводить" публіку. „Ясон" існує вже три роки, і зараз його учасники готують до виходу свій дебютний альбом. До складу колективу входять музиканти з трьох міст: Вінниці, Немирова та Ямполя, однак заради музики всі вони зараз мешкають в обласному центрі.
Переважно слова та музику в колективі пише вокаліст Олександр. Сам він з Ямполя. Це місто Вінницької області розташовано на Дністрі зовсім близько до Молдови. Тому він виріс на українському та молдавському фольклорі, і він в значній мірі присутній в творчості гурту. Ну, а аранжування композицій учасники "Ясону" роблять всі разом.
"Нам би дуже хотілося  донести культуру наших предків до молоді. Адже, на жаль,  навіть в селах залишилося мало людей, які ще пам'ятають старовинні пісні та звичаї, і коли їх не стане, можуть зникнути і традиції. До того ж, фолк-музика зараз досить популярна в Європі. Ми добре знаємо музикантів з гурту „Гайдамаки". Це той колектив, на який ми в певній мірі рівніємось, можна сказати, що його учасники надають нам ідеологічну допомогу", - сказали хлопці, а всім молодим виконавцям учасники гурту бажають бути наполегливими і завжди йти до своєї мети.
Щодо курйозних випадків, музиканти зізнаються, що найчастіше „щось не так" трапляється при виступах перед п'яною та невихованою публікою. "Наприклад,  якось ми грали на закритті новорічної ялинки у Вінниці, а в нас є традиція: перед виступом наш арт-директор Віктор представляє колектив. І як тільки він вийшов на сцену, люди ще навіть не почули нас, але в нього вже полетіла порожня пляшка з-під пива. Після цього ми вирішили не виступати на подібних заходах", - розповів вокаліст Олександр.
Хмельницьку публіку музиканти оцінюють дуже позитивно: "Нам подобається грати у вашому місті, оскільки тут люди в першу чергу приходять на концерти не „потусуватися", а послухати музику. У Вінниці таке побачиш не завжди. А ще у вас є багато хороших колективів, з якими ми підтримуємо дружні стосунки. З ними нам завжди приємно побачитися".

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:31 «Такі діти народжуються раз в століття», – мати про загиблого 28-річного Богдана Власюка photo_camera 19:03 Взуття за 10 гривень, посуд – за 100. Репортаж із «барахолки» біля Кам’янецького переїзду photo_camera 18:22 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: кращі голи тижня (ВІДЕО) play_circle_filled 17:43 Двох братів підозрюють в організації схем кібершахрайства: виманили 4 мільйони, — прокуратура Від читача 18:28 Актуально про серцево-судинні захворювання | завідувач ВІКІР №1 КНП "ХОССЦ" Юлія САВІЦЬКА (відео) 17:20 Розбита голова та пошкоджене майно: деталі конфлікту між УПЦ та ПЦУ в Красилові play_circle_filled 15:41 Хмельницькі правоохоронці викрили схему незаконного переправлення чоловіків за кордон photo_camera 14:40 В Україні запустили електронну платформу про усиновлення 13:27 У центрі Хмельницького водій автобуса зачепив припарковане авто і зник з місця ДТП 12:31 На Подільській 20-річний водій наїхав на пенсіонерку 11:19 З початку року в Хмельницькому народилося 1 169 дітей 10:35 У Хмельницькому горів житловий будинок. Загинув чоловік photo_camera 10:04 «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». На Хмельниччині визначили переможців з футзалу photo_camera 09:37 У Хмельницькому аварійні відключення світла: адреси 09:09 Ті, хто не підлягає мобілізації, мають пройти базову військову підготовку, – закон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up