Що робити, коли студентам дуже хочеться одружитися

Що робити, коли студентам дуже хочеться одружитися
Всякий шлюб повинен мати підґрунтя. Вагоме підґрунтя для студентської сім'ї - батьки. Коли вони підтримують молоде подружжя, то можна вирішити і проблему з житлом, і допоможуть з дитиною, і пораду дадуть. Без батьків гірше! Голова болітиме, передусім, через дах над головою і працювати вже десь потрібно

Всі хочуть вірити, що весілля - це раз і на все життя. Тому воно має бути незабутнім, вишуканим і оригінальним, а тому недешевим. Урочиста церемонія розпису в РАЦСі коштує 200 грн, якщо просто розписатися - 30. Одягнути звичайну гладеньку обручку на палець нареченій буде коштувати 200-350 грн, а з візерунком - у двічі-тричі дорожче.
Зазвичай, наречений купує обручки, але не завадить перед покупкою удвох пройтися по магазинах і разом обрати їх.
Сукня нареченої 500-1500 грн, білі туфельки - 200-550 грн, фата - 200 грн, рукавички-сумочка-підв'язка - 300-400 грн. Варіації костюма нареченого можуть бути такими ж різноманітними, як і сукня нареченої. Стандартний джентльменський набір складається з костюма 400-1000 грн, сорочки 50-170 грн, краватки 50-100 грн і взуття - 250-500 грн.
Прокат весільного одягу коштуватиме вдвічі дешевше.
Банкет - річ індивідуальна, тому краще самим усе продумати. Тут найбільший простір для фантазії. Наприклад, був випадок, коли одна весела компанія студентів забігла в РАЦС, швиденько розписалися (головне мати переконливу причину негайного розпису), взяли два ящика пива, крабові палички, сухарики і поїхали на природу святкувати "весілля". Оригінально, весело, недорого і запам'ятається надовго.

Але весілля - тільки початок. Далі буде більше. Одруженим студентським парам можна писати заяву в університет на вільне відвідування пар. З'явиться час, наприклад, для повноцінної роботи. Як радять психологи, дуже важливо на післявесільному етапі вчитися розуміти один одного і наперед розподілити обов'язки.

Коментар експерта
Надія Чорноусенко, доц. кафедри психології ВДПУ, кандидат психологічних наук:

Відео дня
>- Особисто я мінусів у студентському сімейному житті не бачу. Переваги в тому, що дуже багато є спільного в таких парах. Спільні інтереси, з яких почалось їхнє спільне життя, спільне навчання, переживання, мотиви здати екзамени, заліки і т.д., врешті-решт спільні проблеми. Студентські пари відрізняються легкістю в прийнятті рішень. У них не виникає зайвих питань. Якщо пара жила на квартирі чи в гуртожитку, вони вміють вести побут. Якщо пара заводить дитину, це дуже важко. Адже потрібно навчатися і слідкувати за дитиною. Дитина багато недоотримує від батьків, які зайняті навчанням. Тут важливо відразу розподілити обов'язки. Студент вміє прожити на 10 грн три дні, і це теж дуже корисно для сім'ї. Вони вчаться економити. Коли студенти беруть шлюб, перше, на що потрібно звертати увагу, це на його і її сім'ю, на їхні стосунки. Необхідно піти разом у якийсь похід на кілька днів. Так можна перевірити терпимість партнера і його розуміння. Ще один важливий момент - подивитись на те, хто в нього друзі і який стиль спілкування між ними. Обов'язково знати уподобання і звички партнера, адже з ними потрібно буде миритись.

Галина Закревська, студентка четвертого курсу ВДПУ:
Коли ми познайомились, він навчався і працював. Найгостріша проблема - житло. Ми досі її не вирішили. Зараз винаймаємо квартиру, оскільки чоловік працює, а я навчаюсь у Вінниці. Дитину заводити поки що не плануємо, адже прожити на одну зарплату в місті неможливо. Нам дуже допомагають батьки, і завдяки їх підтримці ми наважились одружитись. Як колишній студент, мій чоловік мене завжди розуміє, коли довго читаю конспекти чи приходжу пізно з пар. Навіть приготує щось поїсти.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    интересно када они разведутся?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
22:29 Втричі збільшились випадки повторної «дорослої» вітрянки, а після 50-ти років може статися ще один сюрприз 21:56 Концерт «Sound of Ukraine» і оркестр, що скорив Європу, скоро у Вінниці! Буде до мурах photo_camera 21:12 Пандемія поставила на паузу, а війна переформатувала. На що перетворюють дитячі літні табори? 21:01 «Ти чесно жив, любив життя і ось пішов у небуття». Пам'ятаємо про героя Леоніда Паламарчука Від читача 16:27 Розкажи бабусі про очищення судин 20:02 Кліщі повилазять разом з теплом: як уберегтися в парках і садах 19:06 Біля Гайсина легковик в'їхав у вантажівку. Обоє водіїв — не місцеві 18:27 Почали з дефіле в українському вбранні. У техуніверситеті відновили конкурс «Міс ВНТУ» 18:10 Від завтра ближнє світло фар за межами населеного пункту стає обов’язковим 17:13 Судитимуть бізнесмена, який привласнив та легалізував понад два мільйони «Укрзалізниці» 16:01 На «зебрі» по Зодчих легковик збив вінничанина. Потерпілий у лікарні 15:09 У Вінниці 17-річний хлопець на електросамокаті збив 64-річну жінку 14:04 Мобілізація, пенсії, оновлення ПДР. Що зміниться для вінничан у травні? 13:30 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 13:29 Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника 12:12 Три вулиці без світла, ще не двох — відключили деякі будинки. АДРЕСИ 11:55 Рецепт паски з сирною начинкою від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 11:20 Вакансії в Hannover Agro, Green cool, Грош та 87 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 11:06 Більша частина Тяжилова без води. Відключення також діють в інших мікрорайонах 10:20 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up