"Живе мило" - чистота ручної роботи

"Живе мило" - чистота ручної роботи
У вік панування синтетики та хімічних складових практично у всіх продуктах ванна з застосуванням мила ручного виробництва діє заспокійливо та омолоджуюче на шкіру та і весь організм загалом. Адже це мило не містить хімічних речовин, які негативно впливають на стан шкіри та викликають алергічні реакції

Замість них додаються натуральні речовини, які пом'якшують шкіру та передають їй свої корисні властивості. Це мед, бджолиний віск, морські водорості, кава, кориця, листя та квіти лікарських рослин, як натуральний скраб використовується толокно.
Замість хімічних антисептиків ми використовуємо лікарські рослини. Це відомі всім лікарська ромашка, календула, шишки хмелю звичайного, чебрець, чистотіл, череда трироздільна, шавлія лікарська, м'ята, шипшина та інші. Суміш цих трав застосовується у народній медицині при екземах, алергічних висипах, юнацьких вуграх, стафілококових ураженнях шкіри. Треба зазначити при цьому, що мило не є ліками, це перш за все засіб гігієни, але воно повинно не шкодити організму, а допомагати у боротьбі з хворобами шкіри.
До складу входять натуральні ефірні олії. Ефірні олії наповнюють мило приємним ароматом та завдяки своїм цілющім властивостям впливають як на стан шкіри, так і на загальний стан людини.
Як не помилитись
Останнім часом натуральна косметика для ванної користується чималим попитом. Причому тут мова йде не лише про природні скраби, спа-маски для шкіри, а й про мило, що виготовлене вручну та виключно з натуральних інгредієнтів.
- Обираючи мило, виготовлене вручну та без хімії, треба звертати увагу на певні особливості, - розповідає консультант магазину "ЛюксБ" Євгенія. - У першу чергу слід запитати у продавців анотацію продукту. Якщо там зазначено, що у продукті містяться жирні кислоти, гліцерин, вода та натуральні добавки, таке мило вже варте уваги. Крім того, мило ручної роботи відрізняється і за зовнішнім виглядом. Як правило, воно простіше за формою, має сліди від ручної нарізки. Крім того, таке мило не може мати сильного запаху та яскравого кольору, які зазвичай надаються продукту саме завдяки синтетичним та хімічним добавкам.
- Крім того, - продовжує Євгенія, - не слід забувати про те, що дійсно виготовлене ручним холодним способом мило не можна отримати у великих кількостях. Тому підозри викликає і низька ціна, наприклад 2-3 гривні за шматок. Адже ціна дійсно якісного мила коливається як мінімум в рамках десятка гривень. Процес холодного виготовлення мила дуже складний та кропіткий. Досвідчений миловар підходить до цього вкрай ретельно, він не може допустити жодної помилки, бо виготовлене в такий спосіб мило неможливо переробити чи "переварити". Тому натуральне, "живе" мило поставляється на ринок в дуже обмеженій кількості.
Секрети якості
- Якість мила напряму залежить від складових, рецептури та способу його виготовлення, - розповідає продавець-консультант магазину "Чистий світ" Тетяна. - Так, зазвичай до складу мильної основи входять тільки натуральні рослинні олії - оливкова, кокосова, пальмова, соєва, соняшникова, рапсова, гірчична, кукурудзяна, льняна, рицинова, а також масло какао. Тобто, це мило можна вважати повністю "вегетаріанським".
- Вплив на шкіру рослинних олій набагато кращий, ніж жирів тваринного походження, - запевняє Тетяна. - Рослинні олії більш збалансовані, ніж жири тваринного походження. Також до складу мила входять вода, гліцерин, ланолін, бджолиний мед та віск, толокно, трава чебрецю звичайного, трава чистотілу звичайного, трава череди трироздільної, відвар шавлії лікарської, квіткові кошики календули лікарської, квітки ромашки лікарської, шишки хмелю звичайного, квітки гібіскусу, шипшині, листя м'яти та інші лікарські рослини.
Щодо приготування мила, то й тут існують свої тонкощі. Є два основні способи виготовлення мила - "гарячий" та "холодний". При масовому виробництві застосовують спосіб "гарячго варіння". Для прискорення процесу виготовлення мила застосовується режим високої температурної обробки. "Холодний" спосіб виготовлення дає можливість зберегти корисні властивості рослинних та ефірних олій, лікарських рослин, які входять до складу мила. Після виготовлення мило зберігається у спеціальних сушильних шафах не менше одного місяця. Це дає йому можливість "визріти", потім мило нарізають та пакують.
- При зберіганні мила більше, ніж шість місяців, воно може частково змінювати колір, але це не є показником недоброякісності продукту, - каже спеціаліст. - Це показник того, що мило не містить консервантів, при цьому миючі та корисні властивості воно не втрачає.
Важливе значення відіграє безпосередньо рецептура, за якою виготовляють мило. Краще за все, коли в основі виготовлення продукту лежать старі аптекарські рецепти.
- Ще одним важливим фактором, на який незаслужено звертають замало уваги, є упаковка продукту, - пояснює консультант відділу засобів гігієни "Клєо" Тамара. - Краще за все, коли для цього використовуються натуральні матеріали. Наприклад,  картон та папір, причому не кольоровий. Така упаковка не взаємодіє з милом та захищає продукцію від світла, повітря та вологи.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Руденко Вита

    а где его можно купить?
  • Anonymous

    А де саме?
  • Anonymous

    А де можна придбати таке мило?

    Anonymous reply Anonymous

    У меня. Я этим занимаюсь...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up