Без Тендерної палати краще, вважає вінницький губернатор

Без Тендерної палати краще, вважає вінницький губернатор
Уряд розглянув тимчасове положення про проведення тендерів, у якому немає Тендерної палати, а Міністерство економіки здійснює буквально всю систему контролю за проведенням тендерів. Губернатор вінницької області Олександр Домбровський схвалив прийняття парламентом закону про ліквідацію такого органу, як Тендерна палата

Олександр Домбровський зазначив, що діяльність Тендерної палати призвела до значних  збитків у бюджетній галузі області. На його думку, вся робота громадської організації Тендерна палата України була націлена на перекачування бюджетних коштів у приватні структури. Часто тендери не можна було провести через те, що в Україні діє лиш одне підприємство певного профілю. А за умовами тендеру, треба було, щоб у ньому брало участь три підприємства. Ось, наприклад, область опинилася у такій ситуації, коли треба було шукати підприємство з переробки відпрацьованих добрив і отрутохімікатів. Реально в державі є одне таке підприємство у місті Шостка.
Олександр Домбровський наголосив, що він має подати позов на колишнього голову Тендерної палати пана Лабу. Він не оприлюднив, якою буде виставлено суму позовних вимог. Але зазначив, що такий позов вже готують в облдержадміністрації.
- Я можу тільки вітати рішення парламенту, депутати якого більшістю голосів законодавчо скасували діяльність паразитуючого органу - Тендерної палати, - зазначив пан Домбровський.  
Минулого тижня Кабінет Міністрів затвердив тимчасове положення про проведення закупівель. Постанова "Про тимчасове положення про держзакупівлі" набула чинності із минулої п'яниці, 28 березня.
Згідно з прийнятим положенням, функції спеціального вповноваженого органу влади з питань координації держзакупівель передано Мінекономіки. Як поріг держзакупівель установлено 100 тис. гривень для закупівель товарів і 300 тис. гривень - для послуг.
Документ передбачає безкоштовну публікацію оголошень про проведення держзакупівель у видаваному Мінекономіки інформаційному бюлетені й у інтернет-порталі, яким також буде управляти Мінекономіки. При цьому доступ до порталу буде безкоштовним для користувачів. Окрім того, при Мінекономіки створять методичну раду для аналізу процесів у сфері держзакупівель, яка буде виносити свої висновки на розгляд міністерства.
20 березня Верховна Рада скасувала Закон "Про закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти" і доручила Кабінету Міністрів затвердити тимчасове положення про держзакупівлі.
Рада доручила Кабміну у двотижневий строк внести на розгляд парламенту проект нового закону про держзакупівлі, а для забезпечення проведення держзакупівель у період до прийняття нового закону доручити Кабміну розробити тимчасове положення про держзакупівлі на основі закону про держзакупівлі в редакції, чинній на 17 листопада 2004-го.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    О!!! "Домбровський схвалив прийняття парламентом закону" Чему удивляться, какой президент, такой губернатор. ( привет "свадебным генералам")
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу Від читача 21:52 Підтримайте, будь ласка, петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону «Нива» в гостях розгромила «Реал Фарму» 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up