Ротовірусні інфекції вкладають в ліжко маленьких хмельничан

Ротовірусні інфекції вкладають в ліжко маленьких хмельничан
Лікарі фіксують підвищення рівня захворюваності на ротові інфекції. Від «осінньо-весняного вірусу» переважно страждають діти дошкільного віку

Щотижня до відділення кишкових інфекцій для дітей Хмельницької інфекційної лікарні потрапляє до двадцяти маленьких хмельничан. З цієї кількості 99 % дітей залишаються в лікарні, аби пройти відповідне обстеження та пролікуватися. Передусім, причиною проникнення інфекції до організму стають немиті овочі та фрукти. За словами інфекціоністів, для захворювання характерний швидкий початок - висока температура, блювота, розлади шлунку. Як кажуть лікарі, тривалість захворювання залежить від імунітету та „сили” кишкового тракту. Курс лікування у стаціонарі складає сім діб. „Матерям, в першу чергу, потрібно прислуховуватися до порад лікарів, адже попри швидке одужання дитини, інфекція може перебувати в її організмі певний час, тому курс лікування потрібно проходити, не перериваючи його”, - підкреслила заввідділенням кишкових інфекцій для дітей Хмельницької інфекційної лікарні Лариса Яруш. Профілактика ротових інфекцій така ж, що й при кишкових – миття рук та невживання брудних овочів та фруктів.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам 20:51 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 20:14 Міноборони запускає застосунок Резерв+ для оновлення даних онлайн: деталі 19:33 Туристичний сезон відкрили у Старокостянтинові: що цікавого 18:51 Погода на вихідні: чи чекати потепління на Хмельниччині 18:14 Тарифи на світло зростуть вже 1 червня: скільки може коштувати кіловат 17:40 Щорічно у другу суботу травня відзначається Всесвітній день боротьби з гіпертонією (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up