Вінницьке летовище запрацює

Вінницьке летовище запрацює
На базі Вінницького аеропорту "Гавришівка" планується створити логістичний центр з складами, де будуть розміщуватися товари, що доставлятимуться у Вінницю з України та Європи, а потім транспортуватимуться далі

Уже на початку літа аеропорт "Гавришівка" почне роботу. Саме цей термін відновлення роботи аеропорту був визначений на спільній нараді з питань функціонування аеропорту за головування заступника голови облдержадміністрації Василя Жердецького. У нараді взяли участь представники всіх служб та управлінь, що причетні до вирішення даної проблеми. Після ознайомлення з технічними умовами в аеропорту Василь Жердецький ознайомився зі станом матеріальної бази летовища. За його словами, треба буде здійснити ремонт та реконструкцію пасажирського терміналу аеропорту, виконати роботи з енергопостачання, змонтувати вентиляційні системи і провести загальні будівельні роботи, а також роботи з водопостачання і водовідведення. Роботу аеропорту планується відновити у червні.
Фактично плани обласного керівництва щодо відновлення роботи обласного аеропорту "Гавришівка" та поновлення його стратегічного значення на сьогодні вже починають втілюватись.
- Ми активно провадимо політику щодо залучення інвестицій в аеропорт, на базі якого плануємо створити міжнародний логістичний центр. Сприяти цьому має обласна довгострокова програма розвитку авіаційних перевезень у Вінницькій області, яку затвердили депутати обласної ради. Канадські, російські, австрійські, китайські компанії сьогодні цікавляться нашим аеропортом з метою його стратегічного використання, - зазначив Василь Жердецький.
Інший заступник голови облдержадміністрації, Валерій Коровій, минулого тижня зазначив, що стратегічне призначення "Гавришівки" - це транспортний аеропорт із функцією виконання пасажирських рейсів. Він також використовуватиметься як резервний аеропорт київського "Борисполя".
- Оскільки Вінниччина знаходиться в центрі України, а це дає один з найбільших коефіцієнтів транзитності у Європі, - то вона має всі шанси перерости в центр повітряної логістики, - зазначив Валерій Коровій.
Щодо можливого повернення аеропорту  "Гавришівка" у державну власність пан Коровій висловився скептично:
- Я чув про ці ініціативи мінтрансу і Йосипа Вінського. Свого часу нам нав'язали право власності на цей майновий комплекс. Річ не в тому, хто володітиме аеропортом, річ в тому, щоб він працював, - підсумував перший заступник губернатора ситуацію.

Довідка
 "Гавришівка" щомісячно обслуговуватиме 60 авіарейсів та 1800 пасажирів. Під логістичну інфраструктуру планується виділити 60 гектарів землі навколо аеропорту. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    логістичний центр - это из лексикона запорожских козаков? )))
  • Anonymous

    летовище чи лЬОтовище ? :)))

    Anonymous reply Anonymous

    льодовище. летовище правильно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up