«Форт» виготовляє зброю за стандартами НАТО

«Форт» виготовляє зброю за стандартами НАТО
Журналісти «20 хвилин» бачили новітню зброю, яка готується до держвипробувань. Єдине на Україні підприємство з виготовлення зброї нарощує експорт і виготовляє пістолети, карабіни та автомати під стандартні «натівські» кулі

На Вінницькому КНВО «Форт» МВС України відоме не тільки наймасовішим власним доробком – пістолетом з гумовими кулями. На підприємстві модернізують стару радянську зброю, яка вибула з озброєння та розробляють і впроваджують у виробництво новітню сучасну зброю, якою можна вести бойові дії в умовах сучасної війни та спец операцій. На підприємстві виготовляють лінійку пістолетів «Форт» різних марок, коротко ствольні спортивні пістолети «Сокіл», «Беркут», «Кобра». Крім того виробляють помпові рушниці серії «Форт» 500 для полювання та мисливські карабіни.
Старі радянські автомати АК-74 модернізують в гладкоствольні карабіни для мисливців та охоронців.
Проте майбутнє на підприємстві пов’язують не з модернізацією старих «калашів»  і виробництвом спеціальних засобів на зразок кобур, чохлів, патронташів, щитів, протиударних засобів тощо. Директор КНВО «Форт» Віктор Писаренко розповів, що на підприємстві розробили дослідні зразки новітньої зброї, що повністю відповідає стандартам НАТО і адаптована під стандартні кулі, які використовуються в арміях альянсу.
-Це зброя ХХІ сторіччя, її потужність та інші бойові показники повністю задовольняють вимоги спеціальних підрозділів та бойових частин, як вітчизняних, так й зарубіжних, - говорить Віктор Писаренко.
Серед новітніх зразків штурмові автоматичні гвинтівки, пістолети-кулемети, автомати та кулемети. Уся нова лінійка зброї має сучасний дизайн та бойові якості. Віталій Писаренко сподівається, що після державних випробовувань ця нова зброя піде у серійне виробництво. Після цього зростуть обсяги експорту зброї, а за умови приєднання України до НАТО зросте попит на «Фортівську» зброю, як за кордоном так в Україні.
Голова облдержадміністрації Олександр Домбровський відвідавши підприємство зазначив, що КНВО «Форт» приклад вдалого державного підприємства.
-На прикладі «Форту» ми бачимо, як вдало можна запроваджувати новітні схеми управління на державному підприємстві, що немає аналогів в Україні.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ігор Лютий

    В мене ПМ-РФ.Нормально перестволений,Якість оновлення як для виробу 59 року чудова.З усіх переробок з бойового в травмат я замітив тільки "пеньки" на рамці і затворі і виїмки під них (які ні на що не впливають)все решту без змін.
  • Anonymous

    Родили наконец! В России давно уже выпускают оружие под натовский боеприпас: AK-101, AK-102, AK-108... Но радует, что сдвиги есть... А пистолеты фортовские - вообще выше всяких похвал.
  • Anonymous

    У пістолетів, які виготовлені за стандартами НАТО кулі направлені у бік Росії ? А також вони обладнані засобами протиповітряної оборони ?))
  • Anonymous

    Засуетились, предатели. "Старі радянські автомати АК-74 модернізують в гладкоствольні карабіни для мисливців та охоронців" - єта пять)))))))))))))))))))))))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up