Партнер рубрики Події

Вулицю Лепкого ремонтуватимуть до кінця року

Вулицю Лепкого ремонтуватимуть до кінця року
До Великодня частину траншей, виритих на вулиці Богдана Лепкого, планують засипати. Відкриті ділянки огородять парканом. Роботи тут продовжать наприкінці року.

 Проектувати роботу із заміни каналізації на Лепкого в місті почали планувати ще в 2006 році. Тоді склали проект робіт майже на мільйон гривень. У 2007 році гроші на ці роботи заклали в держбюджеті. Розпоряджатися ними мало підвідомче обладміністрації підприємство – “Тернопількомунінвест”.

 Для виконання робіт, згідно із законодавством, провели тендер. Його виграло київське підприємство “Група Компаній Технопарк”.

– Це підприємство зобов’язалося виконати роботи за ціну на 200 тисяч гривень меншу, ніж передбачав проект. Тому вони і виграли тендер, – розповідає керівник КП “Тернопількомунінвест” Йосип Замрозевич. – Гроші почали надходити в останньому кварталі 2007 року. До холодів підприємство проклало 610 метрів колектора з 806 необхідних. Використали майже всі гроші і роботи через погодні умови припинили.

Відео дня
>У розкопаному вигляді все простояло до цього часу.

– Розрили ті траншеї, а завершити роботи немає кому, – скаржиться в редакцію “20 хвилин” мешканець третього будинку на вул. Лепкого Зеновій Стирчак. – Там же діти бігають, можуть впасти в будь-який момент, а того ніхто не обгороджує і не загортає.

У підприємстві, яке контролює роботи на Лепкого, запевняють, що виконавець до Великодня загорне всі ті траншеї, де каналізація вже встановлена. В інших місцях робочу територію обгородять дерев’яним парканом. Роботи ж планують завершити у третьому або четвертому кварталі. Тоді, мовляв, виділять заплановані з держбюджету 600 тисяч гривень.

Водночас у відділі технагляду мерії виявили, що під час виконання робіт на вулиці Лепкого завдали шкоди майну міста. Йдеться зокрема про знищені газони, тротуарне покриття і турнікети. Чиновники вже кілька разів зверталися до виконавця робіт, аби той усунув пошкодження. Однак наразі він цього не зробив. Щоб змусити “Групу компаній Технопарк” відшкодувати місту завдану шкоду, відділ технагляду звернувся в прокуратуру Тернополя. Зараз правоохоронці розглядають це звернення. Чиновники ж оцінили завдані під час ремонту збитки на суму близько 0,5 млн грн.

 

Взяти коментар у виконавця робіт на вулиці Лепкого не вдалося.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    тепер видно, що 20 хвилин почали трохи розбиратися в ситуації, а то все їм міська влада винна була
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up