Партнер рубрики Події

Під дощем “по вуха в болоті” чиновники тернопільської мерії посадили 350 кущів

Під дощем “по вуха в болоті” чиновники тернопільської мерії посадили 350 кущів
Менш ніж за годину посадили 350 кущів калини на вулиці Колонтая, що біля ринку, чиновники мерії та працівники “Приватбанку”. Міський голова садив завзято, натомість окремі чиновники “сачкували”

 

Посадку дерев, спрезентованих місту “Приватбанком”, запланували на 16.30. До цього часу на газонах вулиці вже викопали глибокі, на кількадесят сантиметрів, ями – деякі з них вже по вінця залиті дощовою водою. Поруч стоять саджанці калини. Кілька хвилин після четвертої до місця висадки з гуркотом приїжджає жовта машина-поливалка. Водій виходить із кабіни і розпитує, де тут вулиця Колонтая.

– Казали привезти воду на висадку дерев, – каже чоловік. – Певне, я тут не знадоблюся, але почекаю.

Відео дня
>Чиновники приїжджають за хвилин десять після поливалки. Розбирають лопати і рукавички.

– Погода, звичайно, не найкраща, – каже міський голова Роман Заставний. – Але що ж поробиш – у Великодну п’ятницю садити не будемо.

Перед початком посадки священики благословлять роботу. Потім із Заставним починають садити кущі.

– Оце треба підписати, що це мер посадив, – усміхається священик міському голові, допомагаючи йому садити калину.

За кілька хвилин священики йдуть. Садити кущі залишаються чиновники і працівники “Приватбанку”.

Заставний, взявши в помічниці пані з парасолькою, садить кущ за кущем. Керуючий справами мерії Леонід Бицюра, який приходить на посадку трохи пізніше інших, допомігши в посадці кількох калин, ходить тротуаром.

– Ви йдіть, Леоніде Олексійовичу, йдіть, – сміються до нього працівниці мерії. – Коли що, ми вас прикриємо.

Так само ходить осторонь роботи перший заступник міського голови Олена Лакома. У той час начальник управління транспорту Ігор Мединський, прийшовши на посадку в діловому одязі, завзято загортає мештами ями. Працюють лопатами і кілька жіночок, які прийшли на посадку з дамськими сумочками та на підборах. Міський голова кепкує з “бютівця”-секретаря міськради Тараса Білана.

– Треба сфотографувати Тараса Богдановича в помаранчевих рукавицях, – каже Заставний.

– За це його з партії виженуть, – відказує хтось із чиновників.

Чиновнини сміються. Тарас Білан теж усміхається.

Менш ніж за годину вся ділянка вже посаджена. Чиновники витирають болото з ніг об лопати, траву і тротуари. Заставний ополіскує лопату в воді, яка зібралась в одній із зайвих ям. З машини, що припаркована поруч із газоном, дістають термоси з чаєм. Дехто залишається на чаювання, дехто одразу приставляє лопату до найближчої лавки і йде до машини.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Фе...
  • Anonymous

    якщо ще раз оберете то можливо ще щось посадять а взагалі пора садити іх
  • Anonymous

    Шановний мер! А ще один зритий газон так і не засаджено! Що , духу не вистарчило? Чи "Приватбанк" такий бідний? Чи в нас все так- поетапно, як той клаптиковий ремонт доріг?!
  • Anonymous

    Та це шоу почалось ще десь за місяць- двірники прибирали, скубли траву між плиткою, в ліхтарі лампочи повкручували! А як же- пан мер мають приїхати на суботник!!! Але в суботу нагнали якихось "недозрілих піонерів"-всі мали зелені хусточки на шиї- і вони дружно зрили газони . було таке враження, що рота кротів пройшлась.І на цьому закінчилась вся робота.Правда була камера, як же ж без цього!Але найбільше мені сподобалась одна пані, яка наче керувала цим процесом-вузька спідниця і чоботи на шпильці- дуже відповідна амуніція для суботника!?Покинули ті ямки під сонцем і пішли собі. А під вечір приїхали ще двоє - посадилм одну ялинку, сфотографувались біля неї і весь суботник! А вже коли пішли дощі і ті всі ямки залило повністю, то приїхали наші "слуги народу" і влаштували цирк. Я добре насміялась, аж до сліз! А найбільш мене потішила та машина поливальна в дощ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up