Святкуємо зі старою квартплатою

Платити квартплату за новими підвищеними тарифами Тернополяни можуть уже в наступному місяці. Затвердити нові тарифи планують одразу після свят – у понеділок 5 травня.

 Питання, в якому передбачалось підвищення квартплати, розглядали на виконкомі 24 квітня. Згідно з запропонованим управлінням економіки рішенням, за новими підвищеними тарифами тернополяни мали б платити вже з 1 травня. Однак розгляд питання відклали до апаратної наради 5 травня. Тоді ж і вирішуватимуть, коли вступлять у дію нові тарифи.

– Якщо не буде передбачено інший термін, рішення вступить у дію після публікації в пресі, – каже начальник міського управління економіки Світлана Остапишин. – Тоді буде здійснено відповідний розрахунок – частину місяця тернополяни платитимуть за старим тарифом, частину за новим.

На виконкомі у четвер, 24 квітня, міський голова запропонував перенести вирішення цього питання, щоб доопрацювати його. Мер попросив через пресу закликати всіх, в кого ще є якісь конструктивні пропозиції, надати їх у міську раду для розгляду.

Відео дня
>Після ж прийняття цього непопулярного рішення керівництво мерії планує розширити реєстр малозабезпечених людей, яким би міськрада надавала допомогу. За рахунок цих допомог, а також державних субсидій соціально незахищені тернополяни мали б не постраждати після зростання квартплати.

Саме ж рішення про збільшення тарифів приймають для того, щоб жеки не працювали в збитки. Адже через те, що тариф був занижений, ці підприємства наразі вгрузли в боргах – кілька місяців не платять зарплати працівникам і мають суттєві заборгованості перед вивізниками сміття.

Новий тариф дасть їм змогу працювати беззбитково, кажуть в мерії. Яким саме чином вони мають розрахуватися з накопиченими боргами, наразі не зрозуміло. Мер стверджує, що жеки повинні справитися самі – “за рахунок своєї господарської діяльності”.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    Питання: 1. Де Громадські слухання та оприлюднення дати і часу їх проведення? 2. Економічний розрахунок всіх послуг ЖЕКу з постатейною розбивкою? 3. Зайво утримані кошти за деритизацію, поточний ремонт і т.д.? Давайте зробимо перерахунок мешканцям які вчасно і в повному обсязі сплачують за послуги Жеків, включаючи кофіцієнт інфляції, а також відсоток по банківському кредиту(3% в місяць).
  • Anonymous

    Так они перевезли его с С.Петлюри10. на Бандери 104
  • Anonymous

    А на Бандери 104, нарешті спромоглися привезти машину піску. Більше нічого для дітей немає Але добре хоч це. Вже буде що відзвітувати......................
  • Anonymous

    За що їм платити?Як в жеку говорять то тільки половина суми йде на оплату ліфта,сміттєвивозу та на двірників(яким дуже часто затримують платню),А де й де інша сума?Працівники жеку 10(сонячний),вивезли більш ніж половину піску з пісочниці С.Петлюри10.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up