Обласна лікарня матиме ангіограф

Обласна лікарня матиме ангіограф
Завдяки цьому обладнанню лікарі зможуть діагностувати мікроскопічні поразки серцевих судин

Основний акцент у Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Хмельницької області, і у змінах до бюджету на 2008 року, робиться на розвиток галузі охорони здоров’я. За словами голови облради Івана Гладуняка, саме медична галузь нині є пріоритетом в роботі обласної ради. І саме цьогоріч завдяки додатковим вільним лишкам у бюджеті значно посилиться робота обласної лікарні. «Ми вкладаємо сьогодні додаткові кошти, аби купити ангіограф – медичний прилад для діагностики та лікування людей з хворобами серцево-судинного характеру та онкохворих. Завдяки ангіографу лікарі зможуть діагностувати мікроскопічні поразки серцевих судин. Згодом, коли налагодять систему, операції на серці проводитимуть без розтинів. Апарат дороговартісний – коштує п'ять мільйонів гривень. Але що означають ці гроші, коли завдяки ангіограму можна буде врятувати життя понад тисячі людей щороку», - розповідає Іван Васильович. В змінах до бюджету області також передбачені кошти для лікування малозабезпечених громадян у лікувально-профілактичних закладах IV рівня, гарантоване надання безкоштовної медичної допомоги вагітним та медичної допомоги вагітним, швидкої медичної допомоги онкологічним хворим, на придбання автомобілів швидкої медичної допомоги та придбання службового житла для сімейних лікарів. Фінансуються у цьому рішенні і капітальний ремонт радіологічного відділення обласного онкодиспансеру, добудова палатного корпусу обласної лікарні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Нужно было девченкам митинговать,кричать :"Снимите Янчука с должности" и только тогда наша власть зачесалась! Не зря мерзли на майдане! 5 баллов!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 20:12 У Хмельницькій міській лікарні відкрилось нове терапевтичне відділення (ФОТО) 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися 18:44 На Хмельниччині горіли трактор, вантажівка, гараж та будинки: що відомо Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:05 На Хмельниччині 20-річна водійка збила велосипедиста, – поліція 17:21 Чергова сесія Хмельницької міської ради: які рішення прийняли 16:45 Що купують хмельничани на благодійному ярмарку: репортаж play_circle_filled photo_camera 16:15 У соцзакладі у Хмельницькому стався вибух: є постраждалий 15:36 Організаторів контрабанди бурштину судитимуть у Хмельницькому 14:52 На вулиці Хмельницького повернувся велопатруль 14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up