Під час концерту "ДДТ" у Тернополі диякон пропагував рок-музику

Під час концерту "ДДТ" у Тернополі диякон пропагував рок-музику
“ДДТ” заспівало пісню для тернопільського гурту “С.К.А.Й”, а диякон розповідав про попсу та безсмертя під час концерту на “Співочці” 11 травня. Пісні і розповіді переривалися відеороликом про хрещення Русі.

“ДДТ” приїхали в Тернопіль вперше за майже 30 років своєї діяльності.

 

Близько восьмої вечора лавки навпроти “Співочки” заповнені ще не повністю. Однак багато молоді знаходить собі місце і поза лавками. Під музику гурту “С.К.А.Й” хлопці і дівчата стрибають у проходах та під сценою, батьки з дітьми зайняли місце позаду лавок.

Відео дня
>Сцену, висотою як і арка над “Співочкою”, спорудили практично перед лавками. Всю конструкцію разом з озвученням і підсвіткою привезли до нашого міста з Києва кількома вантажівками.

Останню пісню “Я здатен на більше” соліст “С.К.А.Й” присвячує Юрію Шевчуку з “ДДТ”.

– Це мій вчитель, – пояснює він. – Ніколи раніше не подумав би, що виступатиму з ним на одній сцені.

Після виступу “скаїв” організатори вмикають на екрани відеоролик про історію хрещення Русі. Люди, які танцювали під музику, під час ролика присідають на лавки.

З короткого відео випливає, що Україна могла б бути як іудейською, так і мусульманською країною, адже князь Володимир, вирішивши покінчити з язичництвом, обирав, до якої релігії пристати. Однак іудаїзм він відкинув тому, що князю не сподобався обряд обрізання. У мусульманстві ж Володимир забракував заборону вживати алкоголь. Відповідно, вибір його впав на християнство – після чого, 1020 років тому і відбулося хрещення Русі.

У перервах між виступами музикантів і відеороликами слово надають російському диякону Андрієві Кураєву. Чоловік у чорній рясі, з довгою бородою розповідає про безсмертя душі та ницість поп-культури.

– Якість мого безсмертя від чого залежить? Це ж якість моєї любові! – пояснює диякон. – А що я любив вчора? Попсу? Але Поплавського в Царстві Божому не буде. Гроші? Але там у Бога всі єврики і тугрики, рублі і долари стануть сміттям. А я залишуся. Тільки без всього цього сміття.

Промову диякона присутні зустрічають оплесками та вигуками. Слова про Поплавського публіка підтримує гучним криком і свистом.

Закінчивши свою промову після виступу “Братів Карамазових” диякон представляє хедлайнерів концерту – гурт “ДДТ”.

Після перших пісень практично вся публіка підіймається з лавок і стає на них ногами. Кілька патлатих хлопців займають місце за звукорежисерською будкою і там стрибають на лавках, вимахуючи волоссям, – тут їм ніхто не заважає, бо за будкою нічого не видно, інших глядачів тут немає. Окрім молоді, на концерті можна було побачити доволі багато людей середнього віку. Чоловіки та жінки теж повилазили на лавки, однак особливо не пританцьовували, просто слухали музику, аплодуючи наприкінці композицій.

– Я бачу тут лиця побиті життям але з нескореними очима, – кричить Лідер “ДДТ” Юрій Шевчук публіці. – Бачу, є тут старі тернопільські хіпани – саме для них наступна пісня.

Соліст починає співати пісню “Хіпани”. Один із куплетів співає “найстарший хіпан у “ДДТ” дядя Міша”. В інших піснях він грає на саксофоні.

Росіяни виконують в Тернополі більше десятка пісень. Останню – “на біс” Шевчук присвячує гурту “С.К.А.Й”. Співак каже, що під час цього туру вони з тернопільськими хлопцями дуже здружилися.

Концерт закінчується після 23-ї. Однак публіка вимагає продовження. Молодь ще добрих 10-15 хвилин, стоячи на лавочках, скандує назву гурту та композиції “Осень”. Однак рокери змотують апаратуру і цієї пісні так і не виконують.

Люди покидають “Співочку”. В цей час між лавками починають ходити дідусі та бабусі з великими торбами, збираючи в них пляшки з під пива, яких тут повно.

На вчорашній прес-конференції Юрій Шевчук сказав, що йому дуже сподобався теплий прийом тернополян. Ніяких несподіванок у Тернополі він не чекав, бо його запевнили, що все пройде успішно. Він захоплюється тим, що серед тернополян є багато віруючих. Каже, що приємно вражений, як багато церков у Тернополі.

“Зірки” побули в Тернополі неповних два дні. Вчора вони відсипалися після концерту, дали прес-конференцію і збиралися в дорогу. Вже після обіду вони поїхали у Хмельницький, де виступають сьогодні. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Anonymous

    По перше ДДТ створено не в 1983 а в 1980, я знаю краще так як великий фанат ДДТ і інфи про ДДТ маю не 1 не 2 Гб а приблизно 18 Гб. Виступили вони просто супер, в принципі так як і завжди. Ведучий справді на мою думку мудак: люди приїхали донести до нас про Хрещення Русі і вели себе як гості, а не господарі а він обізвав їх москалями, щей при тому що ДДТ гурт з Санкт-Петербурга, а не з Москви. Дійсно п"яного бидла було дуже багато - просто концерт на "халяву"! Чого ж не припхатися і не бухати? Взяли хоча б до уваги що це не простий концерт в підтримку нового альбому, наприклад, а концерт з православним нахилом. Але в таких людей немає ніяких моральних цінностей. На рахунок пісень то лише була 1 пісня (сама перша) яку я ні разу не чув - а це значить що вона вже з нового альбому над яким вони працювали коли Брати Карамазови витягнули їх на цей тур. От все. Ні, не все - батюшки реально рульні!!!
  • Anonymous

    той дядько бородатий - нерозумний чоловік, ну хто він такий щоб судити Поплавського, і хто його тільки на сцену випустив

    Anonymous reply Anonymous

    тур превосходный, но песен, как по мне, несколько маловато, но ничего, Шевчук компенсирует это своей бешенной энергетикой, я просто удивляюсь откуда у 50-летнего чувака столько сил такое выделывать на сцене...

    Anonymous reply Anonymous

    Люди покидають “Співочку”. В цей час між лавками починають ходити дідусі та бабусі з великими торбами, збираючи в них пляшки з під пива, яких тут повно..... Янукович ти чо перший раз на співучці??? А пролбдей що пісяють в кущах чого ненаписав??? :)
  • Anonymous

    "З короткого відео випливає..." Шановний, відкрийте будь-який підручник з релігієзнавства!
  • Anonymous

    Концерт був просто СУПЕР!!! Брати Карамазови - чудово виступили. Чого про них нічого не пише? Вони були чудові. Про ДДТ Мовчу. Слів не вистачає. Молодці хто був на співучці!!! Не завжди в Тернополі таке дійство буває.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up