Маршрутом "Будинок відпочинку - Муніципальний ринок" курсують п'ять автобусів

Маршрутом "Будинок відпочинку - Муніципальний ринок" курсують п'ять автобусів
З району Старого Міста виїхали перші п'ять автобусів. Міська влада обіцяє запустити ще десять новеньких ЛАЗів.

- У наш район не їздять ні тролейбуси, ні трамваї. Ці автобуси - частина вирішення проблеми транспортного сполучення, - сказав директор Вінницького гуманітарного педагогічного коледжу Костянтин Войцехівський. - Адже для студентів, а з них близько 400 навчається на контрактній основі, три гривні кожного дня витрачати на дорогу - дуже відчутно для гаманця.
Студентам педагогічного коледжу з малозабезпечених сімей урочисто вручили безкоштовні проїзні квитки. А для решти тепер є альтернатива: платити не 1,50 грн, а 90 коп. 
- Ми надзвичайно задоволені, що нарешті й на нашій вулиці свято. Що згадали і про нас. Тільки чому відкрили  маршрут лише до залізничного вокзалу? А як же Вишенька та Київська? - запитує студентка педколеджу Олена Юрчак.
- Дійсно, декому з нас потрібно їхати на Вишеньку, значить, потрібно пересаджуватись, - згоден з однокурсницею Дмитро Пшеничнюк. - І дорога обійдеться навіть дорожче, ніж на маршрутці. А стипендія у нас невелика - 200 гривень, а заробити підвищену (250 гривень) дуже важко, бо наші вчителі вимагають від нас підготовки на високому рівні. 
Щоб новенькі машини служили довго, їх освятили за православним обрядом. Отець Віталій зауважив, що з дитинства живе на Старому Місті і тут завжди було проблемою дістатися в інші райони Вінниці. З цим згодні його співмешканці:
- На всі напрямки відкривають нові маршрути, а Старе Місто, як зачароване, всі його минають.
Начальник комунального підприємства "Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління" Володимир Бугайчук наголосив, що на даний момент парком для нових автобусів буде тролейбусне депо. Там є всі умови для технічного контролю і обслуговування. Протягом першого тижня в автобусах будуть їздити інженерно-технічні працівники для аналізу пасажиро потоку та інших робочих моментів. Також з цією метою спеціальні безкоштовні квитки видаватимуться навіть пасажирам пільгових категорій. Ці категорії такі самі, як в іншому міському транспорті.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    "Маршрутом "Будинок відпочинку - Муніципальний ринок" курсують п'ять автобусів" -але чому фотографія з пед училища? не зрозуміло.ця фотографія сфотографована біля училища але заголовок що автобус на буд відпочинку.Чому?Я знаю бо тоді там була
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up