Проїзд у таксі дорожчає через кредити

Проїзд у таксі дорожчає через кредити
Піднімають тарифи майже всі таксопарки міста, крім фірм “Вояж” і “Таксопарк”

На 50 копійок за кілометр подорожчає вартість проїзду по Тернополю у більшості таксопарків міста. Також таксі піднімають мінімальну суму проїзду до 7 гривень.

Піднімають тарифи таксі V.I.P., ТТ, “Менс”, “СТ таксі”, “Аполон”, “Фаворит”, “Пілот”, “Галичина”, “Родина”, “Євротаксі”, “Шанс”, “Караван”, “777”, “Просто таксі”. Не піднімають наразі тарифи з великих таксопарків лише “Вояж” і “Таксопарк”.

Відтак “Вояж” та “Таксопарк” буде возити по 1,80 грн за км, решта ж таксопарків возитиме людей по 2,20-2,50 грн за кілометр, залежно від того, яким був тариф до подорожчання.

Відео дня
lang="uk-UA" style="margin-bottom: 0cm"> Хочуть не бути в мінусах

Власники таксі пояснюють підняття тарифів в основному подорожчанням палива. Хоча на бензині їздить, за інформацією обласної профспілки таксистів, лише кожна четверта машина. А газ останній раз дорожчав півроку тому, повідомили на газовій заправці на Гайовій.

Основними причинами подорожчання вартості тарифу власник V.I.P.-таксі Віталій Барилка називає подорожчання паливно-мастильних матеріалів, а також збільшення відсоткових ставок в банках, де брали кредити на автомобілі.

  • Якщо ще нещодавно ставка по кредиту була 13% у валюті, то зараз вона 14%, ситуація в гривні ще гірша. Раніше переплачували 16-17%, тепер 20%, - розповідає власник V.I.P.-таксі Віталій Барилка. - Крім того, прогнозують подорожчання газу.

Сума в 50 копійок — оптимальна, каже він. За підрахунками фахівців, саме стільки через ситуацію в державі втрачали останній місяць на кілометрі перевізники, запевняє пан Барилка.

Також ціну сформувала і якість дороги, пояснює директор “Пілота” Микола Корендій.

  • 50 копійок — нормальне підняття для всіх. Ціна на пальне - це основна причина подорожчання і фактор, що формує ціну, - говорить пан Корендій, але ж варто враховувати й зношеність машини через дороги. Та і в загальному ціни на все ростуть.

 “Гаманці людей не гумові”

Подорожчання є штучним, вважають в обласній профспілці таксистів.

- Газ не дорожчає, а відсотків 90 автомобілів всіх таксопарків саме на ньому і їздять, - каже голова обласної профспілки таксистів Петро Бабчишин. - Страждатимуть від подорожчання не лише водії, права яких ми відстоюємо, а й пасажири. Адже гаманці людей не гумові, а таксі часом просто необхідне.

Нагадаємо, у березні, коли не було двох нових фірм таксі, пан Бабчишин стверджував, що кожна четверта машина їздить на бензині. Відповідно, на газі було 75% машин.

Газ, за інформацією старшого оператора газозаправної станції на Гайовій, дорожчав востаннє ще в листопаді.

За підняттям тарифів у профспілці прогнозують підняття норм для простих водіїв, але ті, втративши через дорожнечу клієнтів, виконуючи норму не матимуть заробітку.

 “Аби не втратити клієнтів”

На підприємствах, що тарифів не піднімали, кажуть, що таким способом втримують своїх клієнтів. Там зазначать, що аж такої нагальної причини збільшувати тариф немає.

  • Всі наші автомобілі їздять на газі, а він тримається вже кілька місяців на одній планці, - говорить директор підприємства “Таксопарк” Ярослава Чуб'як. – Можливо, воно і здалося б на пару копійок підняти вартість, але поки є можливість втримувати, ми це робитимемо, аби не втратити клієнтів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Оце аргумент! Все дорожчає, то треба і собі ціну підняти.

    Anonymous reply Anonymous

    A ya vserivno budu yizdyty )))
  • Anonymous

    ше ніодної машини з Вояжу чи Таксопарку не бачив з лічильником.Вони ітак скільки хочуть стільки і деруть,то нашо їм піднімати тарифи...
  • Anonymous

    Вчор їхав з таксистом на вВАЗ 21099 (машина обладнана газовою установкою)) !!! Так з його слів він на 28 грн витрачених на газ проїжджає 170 км!!! То про яке подорожчання за проїзд можна говорити?!?!?! просто хтось хоче косити бабло більшими сумами, от і все пояснення !!!!

    Anonymous reply Anonymous

    Як я і стверджував про пасажира власники думають як про кошильок , їм головне щоб кредити платити.

    Anonymous reply Anonymous

    якщо вони не будуть будуть виплачувати кредити, їх бізнес тупо перестане існувати так шо...

    Anonymous reply Anonymous

    Ага будуть на 5 штук баксів менше заробляти.
  • Anonymous

    зараз літо так шо можна й пішки пройтись, хіба шо на плечах мішок 50 кілограмовий

    Anonymous reply Anonymous

    Та це мабуть всі таксі обладнані газовими установками. А якщо піднімлять тариф то за 2.5 самі їздіть. після недавнього підняття тарифів поменшало клієнтів а після цього їх взагалі не буде. Хіба будуть депутати їздити ... і хто його знає чи будуть , тому що мабуть в кожного депутата своя машина і свій водій.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera 18:05 Перестало битись серце вчительки «Української гімназії» ім. Івана Франка Наталії Томків Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:05 Тернополяни розповіли, як оновлювали дані в ТЦК та чи є черги 16:04 У додатку «Резерв +» зареєструвались понад 150 тисяч українців, але є і проблеми 15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up