Два центнери атлет підняв лежачи

Два центнери атлет підняв лежачи
Штанги від 50 до 202 кілограмів більше 5 годин підіймали спортсмени-важкоатлети з області та України в парку Шевченка 1 червня. Традиційне змагання “Королі жиму Тернопільщини” цьогоріч зібрало 60 спортсменів та кількасот глядачів.

Змагання відбувається вже 6 років поспіль. Цьогоріч його організували громадська організація “Батьківщина молода” та молодіжна організація ФСК “СПОРТ КЛАС”. Проводиться змагання між важкоатлетами наприкінці травня-на початку червня і приурочене до Міжнародного дня захисту дітей, пояснюють організатори.

  • Змагання цікаве та видовищне. Сьогодні зібралися спортсмени та представники спортклубів з: Тернополя, Теребовлі, Березовиці, В. Гаїв, а також гостей зі Львова, - розповідає співорганізатор змагань, спеціаліст з фізичної культури та спорту Ліля Проць. - Переможці отримують призи, грамоти та медалі, а також кваліфікацію на всеукраїнські змагання.

На змаганні “Королі жиму” навіть особисті рекорди встановлювались. В категорії до 90 кілограмів перемогу здобув спортсмен зі Львова Іван Дацко. Важкоатлету вдалося “побити” власний рекорд в жимі лежачи й підняти 190 кілограмів. На всеукраїнських змаганнях минулого року Іван посів друге місце у своїй ваговій категорії, піднявши 180 кг.

Відео дня
l>
  • Я дуже втішений. Чесно кажучи, я наполегливо тренуюсь, тому перемогу вважаю заслуженою, - каже пан Дацко. - Сьогодні я виклався на всі 100, але вагу вижав лише з другої спроби, тим не менше я побив свій рекорд.

  • Тернополянам, які зібралися на літній естраді, дійство з підійманням ваги, вочевидь, сподобалося. Перші хвилини змагання люди просто дивились на процес, а вже пізніше, коли обрали для себе фаворитів, то підтримували їх оплесками.

    • Я, взагалі-то, футбольний фанат, але не проти подивитись і на важкоатлетів. Досить навіть цікаво, не дуже габаритні хлопці піднімають вагу вдвічі більшу, аніж самі важать, - каже тернополянин Сергій Шмига. - Особисто я вболіваю за тернопільських спортсменів.

    Кращих визначали у 10-ти вагових категоріях від 56 кілограмів до 125. Найбільшу ж вагу на змаганнях підняв знову ж таки львів’янин з міста Борислава Володимир Оліярник – 202 кілограми. Чим здобув перемогу у ваговій категорії до 100 кілограмів.

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up