Язловецький замок розчищали косами і пилами

Язловецький замок розчищали косами і пилами
Дерева, кущі і траву, якою обріс Язловецький замок, прибирали в суботу, 31 травня, активісти проекту “Квітуча Тернопільщина”. Загалом цього дня від фортеці вивезли три трактори, одну вантажну машину та кількадесят підвод хмизу, деревини та сміття.

Проект “Квітуча Тернопільщина” в нашій області почали реалізовувати минулого року. Тоді громадські організації області за підтримки бізнес-структур провели зокрема прибирання річки Серет, Петриківського лісу та Язловецького замку. Цьогоріч роботу в Язловецькому замку вирішили продовжити.

Цьогоріч проект “Квітуча Тернопільщина” акцентуватиме роботу саме на замках області. У найближчих планах ще одна поїздка в Язлівець і прибирання залишків фортеці в Ниркові.

Громадські організації та бізнес-структури, які хочуть долучитися до цієї справи, можуть зв’язатися з організаторами проекту за телефоном 40-01-07

Відео дня
>
– Замок тут красивий і має визначну історію, а виходить так, що ним ніхто не займається, – каже керівник інформаційного відділу проекту “Квітуча Тернопільщина” Ігор Сцібайло. – Він заріс так, що було навіть неможливо потрапити до нього всередину.

Минулоріч активісти трохи розчистили від заростів внутрішнє подвір’я фортеці. Цього року роботу продовжили – повикошували тут кропиву та інші рослини. Розчистили територію перед замком.

Тридцятьом приїжджим активістам допомагали й місцеві. Язловецька сільрада організувала кілька людей з бензопилами, аби ті вирізали грубі зарості навкруг замку, та підводи, якими всю зелень вивозили. До роботи залучили і потужнішу техніку – великий трактор із районного автодору і вантажну машину. Ними також вивозили з замку прибрану деревину.

Роботу активісти “Квітучої Тернопільщини” поєднали з активним відпочинком. Ввечері на стадіоні грали з місцевими хлопцями футбол. Пізніше тут же товариство “Лемківщина”, яке цього разу долучилось до проекту, провело концерт. Так званими хед-лайнерами виступу став тернопільський гурт “Називний відмінок”. Під їхні пісні “прибиральники замків” разом із місцевою молоддю почали водити хороводи. Однак виступ довелося зупинити трохи раніше задуманого – в гітариста порвалася струна. Місцевий музика взявся допомогти йому і навіть приніс запасні струни. Однак вони виявилися до балалайки. Тож гітарист замінив відсутню третю струну запасною четвертою і кілька пісень таки ще дограв.

У неділю активісти відвідали з екскурсією Монастириськ і Бережани.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    теж дуже хотіла долучитись до акції, шкода що не вийшло. А всім хто був задіяний, скажу: ви просто молодці!
  • Anonymous

    піар акція. Споконвіку дерева ріжуть тоді коли в них нема руху соку, взимку або восени

    Anonymous reply Anonymous

    Ну, як то ми не здогадались косити траву і рубати дерева взимку??? Спеціально дочекались літа жиби "пропіарити"... а кого власне піарили? Може розкажете?

    Anonymous reply Anonymous

    пані Ганю про який піар ви говорите? Чого люди завжди здатні бачити у всьому якийсь бруд, піао - догадувати всяку брехню, маскуватися за масками байдужості і 1000 причин чого це погано. Всім хто був у Язлівці був хочу теж сказати - ми були великі МОЛОДЦІ!!!! Хай буде прикладом - от і все.

    Anonymous reply Anonymous

    ПанІ Ганно! Ви маєте рацію, що дерева треба різати взимку. Але взимку на засніженх стінах на висоті дуже ризково . І "піар" тут ні до чого. Просто молоді люди закохані в свій край, і хочуть зробити його кращим. А для початку , Ви просто поїдьте в Язлівець і оглянте нашу квітучу Тернопільщину. Нехай щастить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up